Аз само да напомня, че е 23ти вече ...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Форумна игра "Дипломация IV"
Collapse
X
-
Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
-
Почти всички ходове дойдоха и вероятно ще има резултат скоро. Тези, които не са дошли, ще осъществявам само отбранителните заповеди от предишните ходове.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Ходът е в процес на обработка - сраженията са сметнати, сега остава да видя коректността на разходите и да нанеса движенията. В крайна сметка единствено френските заповеди не дойдоха, затова за Франция аз използвах отбранителните заповеди от предишния ход.
Сражения има на старите места общо взето, като единствената превзета провинция е Шампан, а френските 1ва и 6та армии отстъпват към Париж.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
Comment
-
Поне аз намирам за грешно да се ползват предишните заповеди, реално Германия получава много сериозно предимство в ключов момент на тамошния фронт. Според мен би било по-добре всички войски да бяха в отбрана или алтернативно някой от съюза (аз/испанеца/турчина) да беше пускал заповедите.
Иначе ако няма ентусиасти мога да поема военно Франция, макар че игрово ще е кофти - координацията между двата ни фронта ще е нереалистично висока.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Реално заповедите на французите си бяха за отбрана. Но пък провинция Шампан би могла да бъде спасена единствено с трансфер на части, т.е. с активни действия, които нямаше как да бъдат предприети.
Между ходовете не мисля, че може да се намери нов човек, който да ръководи Франция. Тоест, ще трябва да е същата, като австрийската ситуация.
Сега за хода: почти е готов, остава съвсем малко и вероятно утре, като се върна от работа, ще довърша останалото и ще публикувам резултатите.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
Comment
-
Всъщност Даниц изрази желание ходовете на Франция да се пишат в Мадрид. Така или инак, курсът на неговата държава е ясен, а и сме достигнали ендшпила вечеМодератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
Comment
-
Карта от края на ход 18: http://www.history-simulations.net/t...pl-game_18.png
Финанси за следващия, 19ти ход:
Австро-Унгария: 151 лири
Великобритания: 172 лири
Германия: 188 лири
Испания: 150 лири
Италия: 59 лири
Османската империя: 219 лири
Русия: 264 лири
Франция: 201 лири
Швеция: 133 лири
Сражения от ход 18:
Сражение в Шампан
Атакуващи немски сили: 4та армия (5КК), 3та армия (4ПК) и подкрепящи атаката немски сили: 6та армия (1ПК, 1КК), 12та армия (2КК), 3ПК от 7ма армия, общо сила: 56
Отбраняващи се френски сили: 1ва армия (2ПК, 3КК), 6та армия (1ПК, 1КК), общо сила: 26
Загуби и резултати: Шампан е превзет от немските сили, загубите са както следва:
Германия: 1КК от 12та армия, 1ПК от 7ма армия
Франция: 1ПК и 1КК от 1ва армия
Френските 1ва и 6та армия отстъпват към Париж.
Сражение в Брюксел
Атакуващи немски сили: 5та армия (5ПК), сила: 20
Отбраняващи се френски сили: 3та армия (3ПК), 2ра армия (3ПК), общо сила: 27
Загуби и резултати: атаката е отбита, загуби: 1ПК от 5та немска армия, 1ПК от 2ра френска армия.
Сражение в Рим
Атакуващи сили: 1ва испанска армия (4КК), сила: 12
Отбраняващи се сили: 3та италианска армия (4ПК), сила: 18
Загуби и резултати: атаката е отбита, загуби: 1 испански КК, 1 италиански ПК.
Сражение в Бохемия
Атакуващи сили: 1 османски КК от състава на 4та руска армия, сила: 3
Отбраняващи се сили: 9та немска армия (3 немски, 2 шведски ПК), общо сила: 21
Загуби и резултати: атаката е отбита, загуби: 1 османски КК, 1 шведски ПК.
Сражение в Тирол/Каринтия
Атакуващи османски сили: 2 КК от 5та армия, сила: 6
Атакуващи немско-австрийски сили: 5та армия (3КК), сила: 9
Загуби и резултати: насрещната атака е без резултат, загубите са по 1 КК от всяка страна.
Сражение в Щирия
Атакуващи немско-австрийски сили: 11та армия (3КК), сила: 9
Отбраняващи се османски сили: 1ва армия (3ПК), 3та армия (3ПК), общо сила: 27
Загуби и резултати: атаката е отбита, загуби: 1 немски КК, 1 османски ПК от 3та армия.
Сражение в Силезия
Атакуващи немско-австрийски сили: 3та армия от Позен (2КК), сила: 6
Отбраняващи се руски сили: 3та армия (4ПК), 6та армия(4ПК), общо сила: 36
Загуби и резултати: атаката е отбита, загуби: 2КК от 3та австрийска армия, 1ПК от 6та руска армия.
Сражение в Померания
Атакуващи сили: 1ПК от 1ва руска армия, сила: 4
Отбраняващи се сили: 8ма немска армия (4ПК), сила: 18
Загуби и резултати: атаката е отбита, загуби: по 1 ПК за всяка страна.
Сражение в Остерсунд
Атакуващи руски сили: 2ПК, 1КК от Намсос, подкрепа от 4ПК от 7ма армия, общо сила: 19,5
Шведски сили: 1ва армия (1ПК), 4ПК и 1КК атакуващи от Сундсвал, общо сила: 11,5
Загуби и резултати: провинцията остава в шведски ръце, загуби:
Русия: 1КК без щаб, 1ПК от 7ма армия
Швеция: 1ПК, 1КК от идващите от Сундсвал
Сражение в Умеа
Атакуващи сили: 5та руска армия (4ПК), сила: 16
Отбраняващи се сили: 4та шведска армия (4ПК), сила: 18
Загуби и резултати: атаката е отбита, загуби: по 1 ПК за всяка страна.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
Comment
-
До кога е срока за хода? Питам защото до сряда ще ми е много напечено в работата и ход мога да пратя чак към четвъртък (ако е късно ще опитам да открадна малко време)Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Така, нека да е четвъртък, понеже имаше малко преподреждане около Франция и Италия. Така или инак, според мен играта е във финалната си фаза, на "война до безусловна капитулация" и т.н.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
Comment
-
Резултатите от хода вероятно ще са готови довечера. Този път има повече сражения и дотук има една превзета провинция (Горна Австрия). Все още не съм оценил изцяло сраженията в Скандинавия, така че може да има нещо и там евентуално. Нещата много ми приличат на лятото 1918та година, да видим дали съм правМодератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
Comment
Comment