Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Форумна игра "Дипломация IV"

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Аз само да напомня, че е 23ти вече ...
    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
    Проект 22.06.1941 г.
    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Тази вечер пращам.
      This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Ще я бъде ли играта или приключихме?

Comment

Почти всички ходове дойдоха и вероятно ще има резултат скоро. Тези, които не са дошли, ще осъществявам само отбранителните заповеди от предишните ходове.
          Проект 22.06.1941 г.
          "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Ходът е в процес на обработка - сраженията са сметнати, сега остава да видя коректността на разходите и да нанеса движенията. В крайна сметка единствено френските заповеди не дойдоха, затова за Франция аз използвах отбранителните заповеди от предишния ход.
            Сражения има на старите места общо взето, като единствената превзета провинция е Шампан, а френските 1ва и 6та армии отстъпват към Париж.
            Проект 22.06.1941 г.

Comment

Не ми е възможно да продължа. Предавам щафетата на водещия, с преференция за Испания. И да се забавлявате!

Comment

Поне аз намирам за грешно да се ползват предишните заповеди, реално Германия получава много сериозно предимство в ключов момент на тамошния фронт. Според мен би било по-добре всички войски да бяха в отбрана или алтернативно някой от съюза (аз/испанеца/турчина) да беше пускал заповедите.

Иначе ако няма ентусиасти мога да поема военно Франция, макар че игрово ще е кофти - координацията между двата ни фронта ще е нереалистично висока.
                „Аз, Драгомир, писах.
                Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

реално Германия получава много сериозно предимство в ключов момент на тамошния фронт
                  Ако Германия знаеше. Да, ама Германия идея си нямаше.
                  This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Реално заповедите на французите си бяха за отбрана. Но пък провинция Шампан би могла да бъде спасена единствено с трансфер на части, т.е. с активни действия, които нямаше как да бъдат предприети.
                    Между ходовете не мисля, че може да се намери нов човек, който да ръководи Франция. Тоест, ще трябва да е същата, като австрийската ситуация.
                    Сега за хода: почти е готов, остава съвсем малко и вероятно утре, като се върна от работа, ще довърша останалото и ще публикувам резултатите.
                    Проект 22.06.1941 г.

Comment

Ок, значи напред към нови рекорди за продължителност на форумни игри
                      „Аз, Драгомир, писах.
                      Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Всъщност Даниц изрази желание ходовете на Франция да се пишат в Мадрид. Така или инак, курсът на неговата държава е ясен, а и сме достигнали ендшпила вече
                        Проект 22.06.1941 г.

Comment

Карта от края на ход 18: http://www.history-simulations.net/t...pl-game_18.png

Финанси за следващия, 19ти ход:
                          Австро-Унгария: 151 лири
                          Великобритания: 172 лири
                          Германия: 188 лири
                          Испания: 150 лири
                          Италия: 59 лири
                          Османската империя: 219 лири
                          Русия: 264 лири
                          Франция: 201 лири
                          Швеция: 133 лири

Сражения от ход 18:
                          Сражение в Шампан
                          Атакуващи немски сили: 4та армия (5КК), 3та армия (4ПК) и подкрепящи атаката немски сили: 6та армия (1ПК, 1КК), 12та армия (2КК), 3ПК от 7ма армия, общо сила: 56
                          Отбраняващи се френски сили: 1ва армия (2ПК, 3КК), 6та армия (1ПК, 1КК), общо сила: 26
                          Загуби и резултати: Шампан е превзет от немските сили, загубите са както следва:
                          Германия: 1КК от 12та армия, 1ПК от 7ма армия
                          Франция: 1ПК и 1КК от 1ва армия
                          Френските 1ва и 6та армия отстъпват към Париж.

Сражение в Брюксел
                          Атакуващи немски сили: 5та армия (5ПК), сила: 20
                          Отбраняващи се френски сили: 3та армия (3ПК), 2ра армия (3ПК), общо сила: 27
                          Загуби и резултати: атаката е отбита, загуби: 1ПК от 5та немска армия, 1ПК от 2ра френска армия.

Сражение в Рим
                          Атакуващи сили: 1ва испанска армия (4КК), сила: 12
                          Отбраняващи се сили: 3та италианска армия (4ПК), сила: 18
                          Загуби и резултати: атаката е отбита, загуби: 1 испански КК, 1 италиански ПК.

Сражение в Бохемия
                          Атакуващи сили: 1 османски КК от състава на 4та руска армия, сила: 3
                          Отбраняващи се сили: 9та немска армия (3 немски, 2 шведски ПК), общо сила: 21
                          Загуби и резултати: атаката е отбита, загуби: 1 османски КК, 1 шведски ПК.

Сражение в Тирол/Каринтия
                          Атакуващи османски сили: 2 КК от 5та армия, сила: 6
                          Атакуващи немско-австрийски сили: 5та армия (3КК), сила: 9
                          Загуби и резултати: насрещната атака е без резултат, загубите са по 1 КК от всяка страна.

Сражение в Щирия
                          Атакуващи немско-австрийски сили: 11та армия (3КК), сила: 9
                          Отбраняващи се османски сили: 1ва армия (3ПК), 3та армия (3ПК), общо сила: 27
                          Загуби и резултати: атаката е отбита, загуби: 1 немски КК, 1 османски ПК от 3та армия.

Сражение в Силезия
                          Атакуващи немско-австрийски сили: 3та армия от Позен (2КК), сила: 6
                          Отбраняващи се руски сили: 3та армия (4ПК), 6та армия(4ПК), общо сила: 36
                          Загуби и резултати: атаката е отбита, загуби: 2КК от 3та австрийска армия, 1ПК от 6та руска армия.

Сражение в Померания
                          Атакуващи сили: 1ПК от 1ва руска армия, сила: 4
                          Отбраняващи се сили: 8ма немска армия (4ПК), сила: 18
                          Загуби и резултати: атаката е отбита, загуби: по 1 ПК за всяка страна.

Сражение в Остерсунд
                          Атакуващи руски сили: 2ПК, 1КК от Намсос, подкрепа от 4ПК от 7ма армия, общо сила: 19,5
                          Шведски сили: 1ва армия (1ПК), 4ПК и 1КК атакуващи от Сундсвал, общо сила: 11,5
                          Загуби и резултати: провинцията остава в шведски ръце, загуби:
                          Русия: 1КК без щаб, 1ПК от 7ма армия
                          Швеция: 1ПК, 1КК от идващите от Сундсвал

Сражение в Умеа
                          Атакуващи сили: 5та руска армия (4ПК), сила: 16
                          Отбраняващи се сили: 4та шведска армия (4ПК), сила: 18
                          Загуби и резултати: атаката е отбита, загуби: по 1 ПК за всяка страна.
                          Проект 22.06.1941 г.

Comment

До кога е срока за хода? Питам защото до сряда ще ми е много напечено в работата и ход мога да пратя чак към четвъртък (ако е късно ще опитам да открадна малко време)
                            Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Така, нека да е четвъртък, понеже имаше малко преподреждане около Франция и Италия. Така или инак, според мен играта е във финалната си фаза, на "война до безусловна капитулация" и т.н.
                              Проект 22.06.1941 г.

Comment

Резултатите от хода вероятно ще са готови довечера. Този път има повече сражения и дотук има една превзета провинция (Горна Австрия). Все още не съм оценил изцяло сраженията в Скандинавия, така че може да има нещо и там евентуално. Нещата много ми приличат на лятото 1918та година, да видим дали съм прав
                                Проект 22.06.1941 г.

Comment

Working...
                                X