Не мога точно да ти отговоря, Пилот, защото нямам спомен какви са били особеностите на тази ситуация в HoI (тази игра я пробвах преди много години, когато излезе, но не ми допадна особено (поначало не си падам по реално-времеви стратегически игри, особено ако пък са прекалили с детайлите ), вече не си спомням подробности от нея). Но "наказания" ще има. Но поначало няма да е много разумно да се струпват много единици в едно поле, защото единиците ще са относително малко, а на континента място има много. Ако струпаш много сили на едно място, вероятността да бъдат отрязани от армейската си база или от щаба, събитие с неприятни последици, ще е голяма. А дори и да комбинираш в едно поле щаб, база и единици, пак могат да бъдат целокупно отрязани, което също няма да е приятно.
Сега като преглеждам какво съм писал, за съжаление съм допуснал много пропуски. Идеята ми е в главата, описано е по файлове, но когато съм го излагал "на хартия", бая неща съм пропуснал. Ще допълвам и скоро (средата на седмицата, предполагам), ще сложа новата версия, заедно с файл за описание на хода.
Едно поле в "реални километри" трябва да е доста. Въпреки че не съм използвал никакво подобно мащабиране съвсем умишлено, мислете го като, примерно 80-100 км. Има място за поне 5-10 дивизии, а дори и за повече. Въпросът е дали ще имате толкова много единици, за да формирате фронт и да можете да струпвате достатъчно на решаващите места.
Има и бонуси/наказания за това на какво разстояние са дивизиите от щаба си.
Сега като преглеждам какво съм писал, за съжаление съм допуснал много пропуски. Идеята ми е в главата, описано е по файлове, но когато съм го излагал "на хартия", бая неща съм пропуснал. Ще допълвам и скоро (средата на седмицата, предполагам), ще сложа новата версия, заедно с файл за описание на хода.
Едно поле в "реални километри" трябва да е доста. Въпреки че не съм използвал никакво подобно мащабиране съвсем умишлено, мислете го като, примерно 80-100 км. Има място за поне 5-10 дивизии, а дори и за повече. Въпросът е дали ще имате толкова много единици, за да формирате фронт и да можете да струпвате достатъчно на решаващите места.
Има и бонуси/наказания за това на какво разстояние са дивизиите от щаба си.
Comment