По всяко твое изречение може да се спори цяла нощ, но това не е обективно, естествено, а по-скоро проблем на отиграването. Но, ако ще се опитваме да сме близо до действителността, ще дам пример:
Бомбите специално накрая са били по 1000 кг. А корабът нито се е движел, нито е пуцал, нито се е борел за живота си.
Това да приемем че дойде от игровата реланост, но ако е било за нас удобно, за вас е било дваж по необходимо да си пазите района. А в Аляска вече се е работило по темата, транспортът е бил проблем, но ЖП линия и пристанищтни мощности също са се правели имено в епохата, а не като е била Сара Пейлин пеленаче. Друг е въпроста, че по едно време половината население на Аляска бяха наши хора, както сполучливо се пошегува Пилотът. А за двестата души... хм, аз пак ще подема темата, за туй как се прекарват 200 самолета от ЖП работници - 10?! от Николаевск до Чита и от там до Китай, с малки летища..
Работехме по въпроса, мислехме за снабдяване, имахме и плаваща база, а се замисляше и малко пристанище наблизо, нещо снадено, но да крие танкери.
"Недостатъчно големи" бомби ако не ме лъже паметта точно през 1925 са удавили цял трофеен дреноут в реалността и са издухали пагоните на един полковник на име Уилям Митчъл
ние през 1925 се оказахме с нефтени находища открити в реалността през 1968
Непрекъснатото и развиване щеше да е друга фантасмагория. В реалността за която толкова ми опяваш, пред Пърл щяхте да сте без гориво. Пак справка с реалността - през 1940 г. по тия причини Германия си губи 1/3 от крайцерите.
Comment