Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бразилия

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Бразилия

Бразилия - политическо устройство. Бразилия от края на 30те години е диктатура, подобна на фашизма в Италия и далчено подобна на национал-социализма в Германия. Авторитарна държава, но в Бразилски стил ("Естадо Ново" - Нова Държава)
    Принцип I: Поради спецификата на Бразилската политика, нещата стоят по следния начин:
    1. Предполага се, че на всеки 4 години ще има избори (декември, 1941 г.).
    2. Генерал-Президента е все пак военен диктатор и би могъл да ги отмени, но това би усилило недоволството в народа.
    3. В страната има перманентно високо недоволство, донякъде базирано на честите смени на демократично управление с военна диктатура.
    4. Въпреки военната диктатура, в страната решаваща е частната собственост на едрите земевладелци. Инфраструктурата е подобна на тази в САЩ.
    Принцип II: Бразилската политическа ситуация е много зависима от положението в света. Когато по-силни в световен мащаб са фашистите, позициите на Генерал-Президента се засилват; Ако побеждават демокрациите, се засилват позициите на Главата на съвета на Губернаторите; А, ако побеждават комунистите, се засилва влиянието на опозицията; и последно, ако побеждват японците, се засилва влиянието на Генералисимуса.
    Принцип III: Бразилия е много зависима от външни икономически влияния и "икономически помощи" от заинтересовани страни.

Роли:

Първостепенни роли:
    Генерал-Президент Варгас: Военен диктатор, от фашистки тип. Определя външната политика и ръководи армията, но има малко влияние над индустрията. При размирици в страната би имал сигурната поддръжка на между 1/4 и 1/3 от армейските подразделения.

Директор на Института по захарта и алкохола, националния департмент на кафето и Института по какаото: Отговаря за икономиката на страната - индустрия и търговия.

Специфика за Бразилия:
    Само една от следващите две е първостепенна (ако няма достатъчно кандидати):
    Глава на Съвета на Губернаторите: отговаря за вътрешната политика, разузнаването и реда в страната. Командва разположените в страната армейски части. При размирици в страната би имал сигурната поддръжка на между 1/4 и 1/3 от армейските подразделения.

Генералисимус, командващ Бразилската армия: Формално е под командата на на Генерал-Президента, но на практика има много по-голямо влияние над офицерите и при разногласия на между 1/3 и 1/2 от армейските подразделения биха го последвали.

Ако има достатъчно хора - и двете функции стават първостепенни.

Опозиция: Бразилската Компартия. Тя разчита на между 1/10 и 1/4 от военните гарнизони в страната.

Принцип IV: При нов, неуспешен преврат, Бразилия най-вероятно ще се върне към разделението и гражданската война.

Е, сега се чакат кандидати, за тази прекрасна, но неориентирана страна.
    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
    Проект 22.06.1941 г.
    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Бразилия

Мисля че Калчев я иска
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

ОК, няма проблем, но ще трябва да си избере роля
      Проект 22.06.1941 г.
      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Аз съм кандидат за Бразилия... като лидер разбира се

Свободни позиции :

Глава на Съвета на Губернаторите:
        Генералисимус, командващ Бразилската армия:

(за индустрията ще говоря с Воланд :tup: )
        20ти декември преди излитане, Спаич към техника си :
        "Иване, сега кръв ще се лее!"

Comment

Въпреки че съм пристрастен към япония(там поста които ми хареса е зает) бих заел мястото на Генералисиму ако нямаш нищо напротив Калчев

Comment

Ami po princip nqma problemi, trqbwa samo da se chueme i da pogoworim ... Da widq dali shte ima i drugi kandidati. To taka ili inache skoro nqma da pochne...

Comment

Официална нота на Свещената Римска Империя и по-специално на Свещената Скудерия Ферари до бразизлското ръководство и по-конкретно министъра на индустрията и още по-конкретно до вицето по направление на инфраструктурата:
              Слушай ме сега самодеец нещастен! Ако се повтори още веднъж цирка на "Интерлагос" дето ни го разиграхте миналата неделя ... Свят ще ти зайде малко бананово човече!!! Считай предпупреждението за първо и последно! :tup:
              "Войната е продължение на политиката с други средства" Генерал Карл фон Клаузевиц

Comment

"Нека Скудерията има моята дума, че на момента са тръгнали две дузини багери да изринат цялата писта... уволнен е и арфитекта й. Обещетения обаче няма да има..."

Comment

Търси се способен човек, който да заеме поста Глава на Съвета на Губернаторите - той ще ръководи вътрешната политика на Estado Novo.

"Ние от Института по захарта и алкохола, националния департмент на кафето и Института по какаото заявяваме, че след дълъг разговор с господин Варгас сме съгласни заедно да ръководиме икономиката на страната - ние с нашият професионализъм и опит в тази сфера, а господин Президента с амбицията да катапултира Бразилия на първо място в света... от тук нататък Той ръководи директно индустрията на Бразилия. Estado Novo над всичко !!!"

Comment

Генерал-Президент Варгас - Това съм аз

"Министър на Индустрията" - Пак съм аз :twisted:

Генералисимус, командващ Бразилската армия - Charli

Свободен пост :

Глава на съвета на Губернаторите

Comment

Не бързай да заемаш повече от един пост.
                      Проект 22.06.1941 г.

Comment

че нали ти каза "ок"
                        albireo написа
                        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

:? :?

Comment

До началото на играта има един месец плюс времето до приключване на първата игра ... може да се появят и други кандидати.
                            Проект 22.06.1941 г.

Comment

Аз по-принцип исках лично да ръководя индустрията си... нищо де, ще изчакам разбира се, все пак още играем тази игра.

Comment

Working...
                              X