If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Моята идея е малките държавици да се опитаме да проведем равностойна игра-според мен като не се обвързваме с имперските апетити на големите страни. Великите сили неминуемо ще/са заформили коалиции и съюзи и са разпределили световната баница. Ако и ние участваме просто сами каним вълка в кошарата. Лигата би трябвало да е организация на страните, които не са във състава на коалиции. Ако Малта иска да гарантира сигурността си като сключи съюз със Сардиния не е проблем. Проблем ще е ако сключи договор с още 2-3 страни.
Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Одзава , желая да изразя одобрението си за тази евентуална инициатива . Самият аз
мислех да я предложа . Ако след официалното начало на играта я осъществим , то то -
ва ще е от полза за всички участващи в нея .
И аз играя, ама тъй като ме мързи да чета безкрайни правила и нямам много време да вникна в идеята и хода на нещата, аз съм Императора на планетата Марс и затова просто няма нужда да преговарям каквото и да било, да се коалирам или съобразявам с когото и да било... въобще просто няма нужда ама нищо да правя :lol: :lol: :lol:
Т.е. на практика лигата се явява един вид коалиция на малките страни. Май започвам да разбирам
Означава ли това, че малките страни, които са в тази лига ще си помагат във военен и икономически план?
Тук аз официално обявявам предложението си за създаване на
Пакт на Великите сили,
който успешно да се противопоставя на опитите за коалиране на малките държави и намеренията им за военно и икономическо сътрудничество за наша сметка.
Искам твърдо да заявя, че Япония не счита участието на държави с по една провинция в световната и регионалната политика и икономика за оправдано, а един евентуален съюз на такива разкрива сериозна заплаха за плановете на останалите страни.
Приканвам владетелите на всички Велики сили, както и представителите на съюзи на държави от две и три провинции да дадат подкрепата си за Пакта и да обявят интересите си в териториите на малките държавици, за да могат сферите на влияние да бъдат съответно предварително разпределени и по този начин да бъдат избегнати излишни военни конфликти.
Тони Шушумига - Президент на Народна Република Япония
Малей, колко агресивно. Така да разбирам ли чче трябва да си заявим кой коя мръвка от дребните държави си иска? примерно:къка от ирландия? малтийска плешка?
Очаквам Крилов да те смъмри.
Пък и не виждам как ще постигнеш обединение на великите сили.Единственният резултат ще бъде да избухне преждевременна война за трошички.
Правилно си ме разбрал общо взето, но целта е именно да НЕ избухне война за трошички.
Пък и обединението касае само и единствено този въпрос - то изключва държавиците от политиката чрез съгласието на силите да нямат политически и икономически отношения с тях. Самия пакт не обвързава членуващите в него с каквито и да било други задължения едни спрямо други.
Е Одзава може да не е съобщил всички условия, все пак тук слухтят и гадните големи империалисти.
да обявят интересите си в териториите на малките държавици
Ами казвайки това ти създаваш предпоставка за конфликт. И то за територии за които принципно никой може и да не претендира но ще се стреми да си чопне "докато има".
А иначе те нека си се обединяват, не знам това какво ще помогне примерно на Малта, докато и дойдат подкрепления тя няма да съществува на картата. Друг въпрос че в нашият регипн средните и малки сили като съвкупност ще превъзхождат всеки от нас по отделно и дори обединени.
Според мен малките сили трябва да си търсят силен съюзник.
Но нека всеки си прави каквото иска. Ето аз сегашнте си мнения все едно съм ги изказал в някое наше печатно издание, пропаганда един вид.Пък света ако ще да се вслушва в мнението на управляващият Англия.
Официално заявление на Правителството на Негово Величество Карл-Емануил ²²² Люксембург по повод инициативата по създаване на Пакта на Великите Сили
"Белгийското правителство е потресено от факта , че в нашия модерен свят все още нами място подобен феодален подход при който от основното значение е големината на една държава. Смятаме, че подписването на подобе акт е не само не полезно , но и опасно за световния баланс - като във геополитическо така и в икономическо отношение. Подобна изолация на "малките" държави ще доведе до техния неминуем упадък от което ще пострадат милиони техни жители. А големите държави обединявайки се в подобен военен и икономическо пакт ще изгубят своя стимул да се развиват заедно със загубата на закономерната конкуренция в лице на разделениет велики сили и конолидираните малки държави. Белгийското правителство се надява Японското правителство да преосмиле това си предложение, защото иначе рискува да попадна в световна изолация, понасяйки резултата от гнева на малки и Велики сили спряво инициативата за Пакта.
Министър-председател на правителството на Н.В.
Жул Малоу
Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Модерният свят, за който говориш драги ми "Мелоу", е отдалечен напред във времето на доста години от индустриалната епоха.
Споменатите от мен отношения са характерни именно за нея, а глобалните конфликти, породени от тях определят историята.
Предложението на Тони Шушумига за създаването на този Пакт е в унисон с общите настроения по онова време, докато изявлението на г-н Мелоу се отдалечава от ролята ти в играта, тъй като изхожда от предпоставките и идеите на съвременния свят.
Като бъдещ и настоящ Върховен крал на Ирландия напълно подкрепям княз Крилов
в оправданото му възмущение от създаването на подобен абсурден съюз ! Той ще е
пагубен за всички участници и ще подкопае стабилността им .
Що се касае до евентуалната Лига на Необвързаните , то тя едва ли ще е нападателен
военен съюз , а отбранителен такъв , тоест няма за цел конфронтация с Великите сили !
Comment