Като преброявам подадените гласове, стурва ми се, че можем да приемем законопроекта за порвинциите за приет. Нека ако някой има възражения срещу гласуването да ги направи до утре вечерта (неделя вечер) - в противен случай обявяваме законопроекта за действащ римски закон.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
З-ние III - За Провинциите - ПРИКЛЮЧИЛО
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Аз гласувах за разпределение 20% за републиканската хазна и 80% с които се разпорежда управителя напровинцията, което е справедливо, напълно отговаря на нашите традиции и е съгласно волята на боговете. Така са гласували още петима сенатори, защото точка 3, където този въпрос се урежда е в пакет с останалите.
Comment
-
Аз издигам кандидатурата си за Сицилия. И нека боговете са ми на помощ.Fairness is a wonderful attribute, Major Anderson. It has nothing to do with war."
Page 97
"Human beings didn't evolve brains in order to lie around on lakes. Killing's the first thing we learned. And a good thing we did, or we'd be dead, and the tigers would own the earth."
Page 241
"I am your enemy, the first one you've ever had who was smarter than you. There is no teacher but the enemy. No one but the enemy will tell you what the enemy is going to do. No one but the enemy will ever teach you how to destroy and conquer. Only the enemy tells you where he is strong. And the rules of the game are what you can do to him and what you can stop him from doing to you. I am your enemy from now on. From now on I am your teacher."
Page 262
Ender's Game
Comment
-
gollum написаАз гласувах за разпределение 20% за републиканската хазна и 80% с които се разпорежда управителя напровинцията
Обаче в настоящата тема (пост 113662) сте предложили следното:
gollum написанека родът, приел подобна провинция да осигурява отделен управител за всяка област (бивша отделна провинция) или доходите ще се прехвърлят към републиканската хазна - макар че според мен ще е по-добре не изцяло, в съотношение 70% за републиканската хазна и 30% за управителя на повинцията.
Comment
-
Става въпрос за две различни неща, първия случай е когато управника е лично в провинцията или има син като управник (тогава 20% хазна, 80% за него), а втория случай е когато фамилията не иска/не може да осигури управник на съответната област (тогава 70% хазната, 30% за фамилията)
Тук под провинция/област разбирам старите провинции, а не новите големи райони.XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
dumi
Тиберии Кладиус,забравен някъде сред редовете младия наследник на благородната фамилия Калдиус се изправи и уверения му глас се понесе в сената: "Уважаеми патриции,предавам ви думите на моя благороден баща Луции Калдиус,отправил се към поверената му провинция.Предава ви искрените си пожелания но,и болката на сърцето си нима,ще оставим благородния Квинт Есенции да се разкъсва между провинцията си и кампанията срещу варварите нима,благородни няма да му помогнем в благородното дело,от мое и негово име предлагаме нашия уважаван народен трибун Антония Галба/не съм сигурен така ли се казва героинята на Хана/ за временен заместник на смелия ни консул водач на кампанията срещу презрените варвари.bulgaria on three seas
Comment
-
Имам спомен, че народните трибуни са нужни тук, в Рим.
Уважаема Антония Галба, Квинт Есенций разязсни какво имах предвид само добавям защо споменах това в тукашното заседание - имаше такъв въпрос, повдигнат от друг сенатор.
Предлагам за оставащите две провинции разпределение:
ГАЛИЯ - родът на Децим Антоний
САРДИНИЯ - родът на Антония Галба
Comment
-
Секст Росций Ауспекс бавно се надига :
" Аве , пачитаеми сенатори , бащи на милото Отечество !
Смирено заставам пред вас , благородни , осланяйки се на вашата мъдрост и
прозорливост . Моят обичан син Квинт гори от желание да служи на Града .
Неговата младост няма да е пречка отговорно и почтенно да изпълни задъл-
женията свързани с пропреторския пост . Нека да дадем възможност на един
млад патриций да покрие Града със слава ! Като патер фамилиас на рода
Росций издигам кандидатурата на сина си за поста пропретор на Сицилия ,
провинцията , от която и произхожда моят генс . Без да се съмнявам , че
родът на благородната домина Антония Галба също би управлявал добре
провинцията , вярвам убедено , че Квинт Росций би бил най - добрият избор
на Сената !
И нека Марс закриля консулите , Сената и храбрите ни легиони ! "
Comment
-
Нека самият Децим Антоний изкаже съгласието си за пропретурата на Галия и ще бъде внесен в списъка.
За провинция Сицилия имаме две кандидатури, на Секст Росций и Антония Галба, внасям гласуване, което ще продължи до днес вечерта. Гласовете си ги давайте тук.
ГЛАСУВАНЕ за пропреторство на провинция СИЦИЛИЯ
За Секст Росций: 2
гласували: Квинт Есенций, Луций Октавий
За Антония Галба: 3
гласували: Фауст Каниний, Децим Антоний, Аелия ПулкерияLast edited by Sir Gray; 11-04-2005, 20:50.XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
Тиберий Калдиус :От името на благородния си род заставаме зад благородните Росций.И подържаме мнението си че,ако не почитаемата Антония Галба,то нейния син ударен от боговре,трябва да замине за ахея.Нима благородни патрици,само ние Калдиус,се притесняваме че,нашия благороден консул трябва да се разкъсва между две важни дела.Предлагаме сина на нашия благороден народен трибун Галба,да замине като наблюдател и наместник на народа в Ахея,като в частния случаи следва приходите да се разпределят 20% за Рим 30% за рода Галба и 50% за нашия консул.bulgaria on three seas
Comment
-
Тиберий Калдиус, освен че речта ви е твърде неясна и се боя, че никой в Сената не ще открие какво точно искате да ни кажете, струва ми се (доколкото успях да ви разбера), че съдържащите се в нея идеи са дотолкоз тревожни, срещу нашите традиции, че и в ущърб на волятана боговете, че чак ме притеснява тази ваша забързана и объркана реч. Моля ви, провете повече снизхождение към спосолностите на своите колеги сенатори и слезте от божественото ниво на вашия фрагментарен език към простата римска реч, с която сме навикнали.
Comment
-
Аз съм за Антония Галба за Сицилия. За Галия обаче - доколкото в качеството си на консул и в момент на трудности за Рим не може да напускам Града, то ще изпратя там големия си син.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
Comment