Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Хопла :))

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ма по какви гадания и видения предричате край на света, завладейте го първо!!! :fire:

Comment

Така, Кайзер, тичай в Галия и трепи наред германи и бунтовници. Засега обаче имаш само един легион, така че на първо време ще е само защита май, докато не успеем да рекрутнем повечко войска. И ти и Одзава, стройте яко легиони, че ще ни изпапкат лошите.
      Одзава, за тебе има предложение: мелиса смятам да я "оправдая" срещу вярност от нейна страна. Мислех да и дам и провинция някаква. Тя иска Либия (Африка е ясно, че няма да получи повече- тя е за тебе), аз си мислех ти да поемеш и Либия и Африка, а на нея да дадем Сицилия. Кажете си мнението какво да правим с нея.
      XV mile the sea brode is
      From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Прощавай сър Грей , но не ставаме ли малко ... ми малко незаконно ми се вижда
        това - аз консул . Защо не освободим арестуваните незабавно , да приемем законо-
        проекта на Одзава за сенатските заседания и не направим редовни избори ? Иначе
        всичко се свежда до безмислена гражданска война ! И то сега , когато има само
        няколко активни играчи . Нека привлечем нови сенатори и нещата да си се върнат
        в нормалното русло . Как да приема пост , който ми се дава ... абе объркан съм ...

Comment

Ами в края на годината ще има нови избори както си му е реда, ти си консул (ако щеш де) до края на тоя ход.
          Арестуваните (сиреч мелиса, само тя остана) са вече освободени (виж сената).
          Законопроекта на Одзава може да го считаме за приет при сегашния състав на Сената от 5 души
          XV mile the sea brode is

Comment

Моля те , какви ти редовни избори ... след касапницата ще останат толкова малко
            сенатори , че постовете ще са повече от хората ! Ерго - настъпи времето на войните
            и триумвиратите . В този смисъл искам нещо по-сигурно от един временен консулски
            пост - войски , провинции , които да бъдат незаети и статут на ваш равноправен съюзник . Да не забравяме - партията на популарите изпълни дългът си - оптимати
            вече няма , и е време да направим нава , не партийна , а съюзническа програма .
            Ще чакам предлажения ... предлагам да дойдат по-скоро ...

Comment

Не прекалявайте - струва ми се забравяте, че в момента нямате нищо, което да предложите в замяна Освен това пренебрегвате напълно мнението на Луций Вер, който аз считам за особено близък съюзник.
              Моето намерение е да има избори за следващи консули. Ако искате да узурпирате властта - заповядайте, но не разчитайте, че ще ви подкрепя.
              А провинции - че не ви ли препоръчах най-сърдечно да заминете за Галия в най-скоро време? Защото струва ми се скоро ще трябва да си я извоювате със сила от някой друг...
              XV mile the sea brode is

Comment

Че тя е заета вече от някой друг - и смея да кажа той не си я дава . А за изборите-
                кой ще избира какво ? Пак повтарям - намирам тези войни за нелепи , но ако нещата
                са невъзвратими - нима като стар съюзник ще получа по-малко отколкото някой
                нов и продажно купен ?

Comment

Кхъм, какво точно имаш предвид с тоя нов съюзник?
                  Галия не е заета а приори - след Воланд е без управник. Алиен се опитва да я докопа, аз ти казах как да му противодействаме (а ти можеш да разчиташ на моята подкрепа) И щеше да е хубаво ти да поемеш тази граница, не че аз не мога, но не искам както казах да премахвам консулската институция.
                  А изборите - нови консули ,вярно че то няма много кой да изберем, но мелиса и одзава стават, а и ти всъщност, защото това сегашното е само по спешност до края на годината.
                  Но всъщност ми се струва, че залиташ по своя роднина Той обаче ако не се примири (което означава и издаване на управлението на Испания в края на годината, но ще получи както и всеки от нас друга провинция за сметка) ще ме накара да воювам и не смятам, че има шанс в такъв случай.
                  XV mile the sea brode is

Comment

Айде холъм - залитам . Просто си искам гаранции , за скромното ми
                    оцеляване , нали разбираш . Пък и имам и втори син - горкото момче
                    тъкмо стана пълнолетно - не може ли и то да вземе някоя провинцийка -
                    Илирия да речем . Да , Илирия ми харесва - какво ще кажеш ?

Comment

Е, ако сродника ти се откаже от метежните занимания и предаде всички военни сили под негово командване на Републиката, то ще може да се измисли нещо с провинциите.
                      И нека напомня - аз не искам да елиминирам всички сенатори, ако исках, можех вече да го направя по време на военното положение в бъркотията. Искам сега само да затрием варварите и толкова.
                      XV mile the sea brode is

Comment

Добре , приемам - ставам консул до края на ход 2-ри . Приемам и да лобирам пред
                        Алиендриимър безмислените войни да бъдат избегнати . Ерго - Галия е моя , и тъй
                        като Илирия също е свободна след " отплаването " на нашият понтифекс и имотите
                        му бяха конфискувани - добре , имоти не ми трябват - НО СИ вземам провинцията .
                        Ако Алиендриимър започне война - ще атакувам неговата Испания ! Поздрави до
                        колегата консул !

Comment

Галия си има управител и това е син на Алиен! Не спекулирайте по въпроса, той владее там по силата на обстоятелствата след свалянетона пълномощията от Воланд!

Comment

Добре , щом Боговете решават , смъртните мълчат ... но Илирия е моя!!!
                            ПС Наистина има сенатско решение за Галия - и тя е дадена на Алиен , не
                            бях обърнал внимание , така , че това сме го решили ние сенаторите .

Comment

Ъ, тоя момент и на мен ми е избягал )) Сори, мислех, че е свободна. Поеми тогава Илирия ако искаш
                              XV mile the sea brode is

Comment

Споко бе колеги. Стига сте парчосвали Републиката.
                                1. Да осъдим Алиендриймъра
                                2. Кайзер я се опитай да успокоиш Партия
                                3. Бой до дупка по отцепилите се провинции
                                4. Аз започвам да формирам легиони и ще вземем Африка а после е лесно.
                                5. Никакво разпускане на Сената и въвеждане на извънредно положение
                                6. Никаква забрана на партиите
                                Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                                Неизвестен руски адмирал

Comment

Working...
                                X