От известно време си мисля, какво щеше да се получи ако леко се ъпгрейтне целия флот на някоя държава от разглежданият период. Не в стил "all-big-gun", а по-скоро нещо по-лекичко за да не избягаме много от тонажа ( даже никак), като превъоръжаването на Аврора - от 8 х 152мм. и 24 х 75мм. към 14 х 152мм. и 4 х 75мм. оръдия.
И след това превъоръжения флот се срещне с друг от същият период, но без ъпгрейти в сражение от големината на Цушимското.
За избора на двете страни вариантите не са много: Англия, САЩ, Русия, Германия, Франция, Италия и Испания.
И за да не е много банално може би ще е добре да са Германия срещу Франция. И двете си строят корабите, разработват си артилерията и т.н.
И защото немците са по-напредничави (според мен), то е редно да се "усили" техният флот. Като превъоръжаването ще трябва да бъде само с оръжия собствено производство.
Като класове кораби - всички. Като бройка - около 30-40... може и повече.
А сражението накрая ще се определи по теглото бордовия залп и скорострелността.
Когато намеря по малко време почвам с типовете кораби и на двете страни, а после и с превъоръжаването им.
И след това превъоръжения флот се срещне с друг от същият период, но без ъпгрейти в сражение от големината на Цушимското.
За избора на двете страни вариантите не са много: Англия, САЩ, Русия, Германия, Франция, Италия и Испания.
И за да не е много банално може би ще е добре да са Германия срещу Франция. И двете си строят корабите, разработват си артилерията и т.н.
И защото немците са по-напредничави (според мен), то е редно да се "усили" техният флот. Като превъоръжаването ще трябва да бъде само с оръжия собствено производство.
Като класове кораби - всички. Като бройка - около 30-40... може и повече.
А сражението накрая ще се определи по теглото бордовия залп и скорострелността.
Когато намеря по малко време почвам с типовете кораби и на двете страни, а после и с превъоръжаването им.
Comment