Хм, мисля, че заводът между Септември и Варвара е спрял да действа, или е изключително намалил производство. Всъщност не знам дали въобще произвежда шевни и безшевни тръби за които и беше построен.
А за тези стоманени тръби от къде ще дойде суровина?
Кремиковци, Перник ...
А квалифицирана работна ръка за завода за тръби? Там сега работят много по-малко от нужното за такова производство.
Не съм сигурен дали е възможно за две години да се разчистят петролните полета около Плоещ и подстъпите към него, да се изгради път, да се поставят тръби, да се започне реален добив на суров петрол.
разчистването е лесно. имаме ДОСТА точна информация къде да дупчим, подстъпа за черен път+тръба е с фронт широк само няколко метра...
То и не знам дали имаме машини за това.
Не съм сигурен, но не трябва ли в тръбите да има постоянно налягане, за да се транспортира петрола. И ако трябва - как ще се подържа същото?
И тези тръби до къде трябва да водят? До Плевен - там рафинерията дали е в състояние да рафинира каквото и да е било? Или в Нефтохима? А пътят до която и да е от тези точки дали е свързан с тръби?
Защото ако не са свър зани с Плоещ или няма обходни маршрути (което също е допълнителна трудност) ще трябва да се поставят тръби и на територията на България, т.е. да се произведат повече.
За една година вързваме Плоещ-Русе, по около година на етап... към 2015-та ( примерно ) имаме достъп до повече от 5млн. тона суров петрол доставен до трите рафинерии и Енергината криза е овладяна.
колкото до "да се произведат повече" - из БГто има МНОГО тръби, които биха могли да се ползват. Нефтопреносните тръби нямат тези структурни технически изисквания както газовите.
Русе м/у другото е входен портал на румънска газова тръба в Реалния свят. В Трансилвания има много сериозно газово находище, което след като си осигурим нефта ( за да поддържаме прехраната и за да възстановим тежката индустрия - химия, металургия, машиностроене == за да ... за да ... ) , можем да мислим да каптираме също.
Comment