Не си прав човек, напротив има исторически основания за ходовете които съм споменал. И Мексиканците имат да си връщат на САЩ за понесеното унижение, освен това искат да си върнат обратно загубените територий и Тексас иска преди всичко независимост и това е бил един от основните им мотиви да влязат в Конфедерацията с идеята после да се отцепят след победата над севера, Калифорнийците отдавна искат да бъдат независима и суверенна държава, така че не виждам пречки, при наличието на воля, амбиция и смелост в хората стоящи начело на Конфедерацията,Мексико,Тексас и Калифорния да се стигне до споменатите от мен ходове!
Все пак самата идея югът да спечели войната си е чиста фантасмагория. Много по вероятно е да се сключи споменатият от мен съюз отколкото, Конфедерацията сама да спечели войната и да отвоюва независимостта си с наличния си ресурс!
Все пак самата идея югът да спечели войната си е чиста фантасмагория. Много по вероятно е да се сключи споменатият от мен съюз отколкото, Конфедерацията сама да спечели войната и да отвоюва независимостта си с наличния си ресурс!
Comment