Съобщение

Collapse
No announcement yet.

А какво би станало, ако....

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Кое има предвид дълбокото газене на корабите или - технически проблеми или стратегически съседите - Германци, шведи ще им скочат?
    П.В.

Comment

Точно това е забавното - затова и така се включвам в дискусията - азщото тази алтернатива е обявена от руснаците в момента като много вероятна и точна. И въобще - те всячески си падат по нея (което не е чак толкова чудно, като се има предвид, че според нея завземат кажи-речи целия свят ). А авторът е построил кажи-речи всичко върху действията на флота и по-специално - на това съединение. А сопред мен, без да разбирам кой знае колко, е допуснал ужасно много грешки и неточности, които превръщат алтернативната му острия във фантастика от най-чист вид. Но исках да чуя вашето мнение, защото без да разбирам особено не можех да разчитам и на преценката си.

Comment

За излизането от балтика имам предвид че е страшно лесно да бъде миниран (британците имат изключително удачни и бързоходни заградители) или да бъде устроена засада с помоща на ПЛ. Принципно (аз и в друга тема го казах) на Русия не и трябва флот. Просто няма къде да бъде базиран, пък и няма стратегически цели пред него.

Comment

могат да имат но в Арктика и в Тихия океан, а в Черно море и Балтика - само леки крайбрежни сили
          П.В.

Comment

В книгата момента с излизането от Балтика е обяснен така:
            През лятото на 1944 руските конно-механизирани орди пробиват позициите на Вермахта, заобикалят Берлин от север и юг и стигат до Дания. Овладяват я с комбинирана атака от сушата и морски десант. След което с помощта на датчаните поддържат фарватера чист от мини. А съединението излиза малко преди СССР да нападне съюзниците.
            При което автора хвали могъщите руски конни дивизии, които можели да се разправят с бронираните такива на германци, американци и англичани и изпада в умиление пред недоразумението СУ-76.
            Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
            Проект 22.06.1941 г.
            "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Обаче най-як е моментът, в който се изясняват задачите на съветското съединение, щом пробие в Атлантика. А те са чисто рейдерски - трябва да потопят няколко търговски кораба, за да всеят ужас и паника и по този начин да спрат цялото корабоплаване на САЩ. И според авторът това ще принуди САЩ да молят за мир. И дори с голям кеф е описал как потопяват един трансатлантически лайнер с 8000 души на борда.
              Пълен идиотизъм. Но това, което ме изненадва е радостта и преклонението, с което тази книга се приема в Русия в момента. Бива да са комплексирани, ама чак до такава степен...

Comment

Working...
              X