Съобщение

Collapse
No announcement yet.

1900 Германците не се мислят за толкова велики колкот не са

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    1900 Германците не се мислят за толкова велики колкот не са

    На кратко- хрупайки зеле с наденички един виден и титулуван хер решил че Германия мож еи рябва да се пъне за морско господство. Спретнал корабостроителан програм аи тръгнали херовете да строят второсортникорита , декларирайки завоалирано с кой ще се мерят. Лордовете това им напраивло впечатление и прецелини че 3 power стандарт ще дойде малко повечко, поради което се заели с дипломация. Към началото на века ГБ успява да изглади до някъде отношенията си с Франция и Русия, и през 1901 дори сключва съюз с Япония, което успокоява далечният изток и нуждата от голяма ескадра там, на Германците също е рпедложено да се включат към въпросният съюз. Като резултата те са на грешната страна през ПСВ (което пък води до ВСВ), при тов ана море са натупалкани доста добре. Все пак кораби се строят за 3-5 години, но за традициите са нужни доста повече.
    И сега хипотетивката - как би се развила ПСВ ако херовеет не се надценяваха. ПСВ е нямало как да няма. Но съюзите биха били доооста по-различни.
    Аз го виждам по следният начин- Русия е придатък на Франция поради финансови причини, и ще се подложи както и кажат.....

    #2
    Gaden Gogi написа Виж мнение
    ... тръгнали херовете да строят второсортникорита , декларирайки завоалирано с кой ще се мерят. .....

    Тези "второсортни" корита линейни крайцери ли са ? Или броненосни като "Блюхер" ?

    Comment


      #3
      Целият им линеен флот е второсортен като конструкция. От друга страна да си втори най-добър също не е зле.По-конктетно- гонят се доста показушни показатели, скорост и броня основно. Само за пример- техните линейни крацери имат някаква декларирана скорст по справочниците, която е почти като на "истинските"...но в справочника не се споменава че е постигната при 80% презорване на машините, което ще рече че котлите работят на повишено налаягане, раздуват и протичат, турбините също на повишени обороти, от прегряването лопатите им стържат по корпуса и след показушните изпитания корабът отива на ремонт и никога повече не показва тази скорост. Броня- в справочника има примерно 280 мм, ана картонените е 229, с амлката подробност че тези 280 мм са 1 метър висока ивичка, което при нормален това е под водата ( и получваме руски кораби при Цушима) докато картонените 229мм са 4 метра. Вс епак са "тъ бес оф тхе рест" защото италианските кораби са прилични по принцип, не меки, французите никога не с аимали тежък кораб който да е дори близо до приличен, руснаците са си с техните извращения "без аналози" а американският флот е меко казано аматьорски в него епоха. Говорейки за Американци по това време като основна заплаха те разглеждат именно Германия и основните сценарий по ученията са отразяване германска атака преди или скоро след като последните за завладелу маневрена база на някой от близките острови.
      Аз разглеждам сценарий Англия-Япония-Германия срещу САЩ-Франция-Русия ....и нищо хубаво ен виждам за последните.

      Comment


        #4
        Gaden Gogi написа Виж мнение
        Аз разглеждам сценарий Англия-Япония-Германия срещу САЩ-Франция-Русия ....и нищо хубаво ен виждам за последните.

        В морето определено не ги чака нищо добро.
        Но на сушата се очертава Германия срещу Франция и Русия. Англичаните, като сухопътна армия не могат да се сравняват с нито един от двата противника, нямат и четвърт милион в началото, следователно ще имат предимно морска и колониална война.
        Интересен би бил сблъсъкът Япония - САЩ. Но пък с английският флот в океана, задачата на японците не е трудна.

        Comment


          #5
          В реалноста Германи и сама се справя доста добре срещу френация(и англия) а Русия я тупалка с лявата ръка. Изобщо е много странно защо Русия някой я брои за фактор, в ново време сама единствено срещу Турция се е справяла, белите (че и жълти) хора винаги са я правили смешна. Това че има количества изобщо нее фактор.Отделно в далечнят източк ще им стане още по-забавно защото Японците ще са свободни да си вземат всичко което им се прииска чак до Урал, като основният споращ фактор е мизерната логистистика. Турция в този сценарий я виждам на страната на англо-Германия, в този случай първо се открива достъп до черно море за безконечно мизерстване, после те самите имат не молко войски и претенции. Италия ми е мътна на мене. А САЩ предвид че нямат флот като функциомналан единица (по-късно за това) по-скоро ще се дистанцират и ще го ударят на изолационизъм...което обаче ще им попречи да натрупат парите които правят в реланоста (пък и няма как при тази ситуация да източат Импрерията) което пък няма да постави началото на края на Империята на Незалязващото Слънце.

          Comment


            #6
            Сега защо УСА Нави няма бойна ценност в него период, дори няма да разглеждам корабит еим като техническо постижение. Първо поради самата структура на флоата, който е съставен предимно (абе направо единствено) от линейни кораби, има тук там някой крайцер, стар с неяснио финкции и предназначение. Но тяхната идея е че по някакъв странен и невероятен начин флотите ще се намерят в морето, спретнато подередни и ще се стрелят, а това че първо трявба да с енамерят, да се изясни какво с анамерили, на къд еи как отива, това не е мислено, съответно няма ткораби с които да го направят...извесни като крайцери, по-късно това се възлага на гладкопалубните есминци, но те дори големи са просто есминци. Такова нещо по дефиници няма как да проникне през дозора на един нормален флот и дори да избяган нищо няма да е разбрало....а в открито море на есминец е доста трудно да избяга от крайцер....т.е. имаме един глух, слям и куц (защото са и по-бавни) годен да отбранява пристанище флот.В него период, по време и след ПСВ до някъде се променят нещата, поне организационо защот тупат опит от практиката в РН и консултациите давани от хора като господин Гудуйл.

            Comment


              #7
              Американският флот не е чак толкова за подценяване, още повече, че имат вече отворен Панамски канал, които е на 100% под техен контрол.
              На практика биха могли да контролират бреговете на двете Америки. Изобщо трудно ще е да ги притесниш както териториално, така и с ресурси.

              Comment


                #8
                Сун Дзъ написа Виж мнение
                Американският флот не е чак толкова за подценяване,
                Американският флот няма друго освен линкори, няма разузнаване, няма прикритие, нищо. Флот като в игра…или руски. Освен Цушима 2 с този флот нищо не могат да направят.
                1. Не могат да разузнаят чуждият флот,
                2. не могат да се опазят чуждият флот да ги разузнае,
                3.бавни са и не могат да наложат бой
                4. ПОРАДИ 1.2.3 чуждият флот може да им прави каквото и когато си иска.
                Британските съветници се хващат за главата като виждат какви хубави туристически кораби са американските, и какви калпави бойни единици. Има едно лице Гуудвал, което лице им анализира корабите и им пише препоръки, само по случайност същото това лице по-късно е главен строител на флота.

                Comment


                  #9
                  Сун Дзъ написа Виж мнение
                  Изобщо трудно ще е да ги притесниш както териториално, така и с ресурси.
                  Те изобщо не са смятали така. Основните сценарии от началото ан века са за война с Германия, доста са интересни, и определено притеснителни за щатите.

                  Comment


                    #10
                    Gaden Gogi написа Виж мнение
                    началото на края на Империята на Незалязващото Слънце.
                    Началото на края не е след ПСВ, а доста по-рано - в последните десетилетия на 19 век. Към 1914 г. ерозията на британската икономическа мощ е достатъчно отчетлива за да изкушава неустоимо Германия - младият индустриален тигър, който междувременно се е превърнал в огромна промишлена сила. Целта на всяка война е, както се знае, мирът - и в този мир Германия се надява на парче от баницата, която в момента има Англия. Но на какво би се надявала при един англо-германски съюз и как би трябвало да са формулирани нейните цели та да се съюзи с Британия?

                    За Русия съм съгласен. В реалността Германия така или иначе успява да я извади от войната, при това от по-неизгодна позиция, отколкото в хипотетивката.
                    Човешката глупост е безпределна, защото разумът му е неограничен!

                    Comment


                      #11
                      Обикновен лаик написа Виж мнение
                      Но на какво би се надявала при един англо-германски съюз и как би трябвало да са формулирани нейните цели та да се съюзи с Британия?

                      За Русия съм съгласен. В реалността Германия така или иначе успява да я извади от войната, при това от по-неизгодна позиция, отколкото в хипотетивката.
                      Френската баница е значително по-достъпна и реална за достигане. При това в съюз с ИНС всички други баници стават достъпни, докато заставайки срещу ИНС се ограничават само с евро баницата, ниският император с име на десерт е пробвал. не се е получило.
                      Колкото до Русия - тях японците ги правят за посмешище а ПСВ май са единствените които си пращат хорат ада мрат за пари, дори китайците пращат наменици , но само като работници не като войници.
                      Как да , обратно към хипотетивката- ако има интерес може да сканирам страниците от Фридман касаещи щатите и техните притеснения както и тяната гледна точка как поднобна ситуация би се развила. доста е интересно.

                      Comment


                        #12
                        Gaden Gogi написа Виж мнение
                        може да сканирам страниците от Фридман касаещи щатите и техните притеснения както и тяната гледна точка как поднобна ситуация би се развила.
                        Аз бих го прочел с интерес. Не знам за другите, но аз специално съм от хората, които имат да научат още много за ПСВ и за епохата въобще.
                        Gaden Gogi написа Виж мнение
                        ниският император с име на десерт
                        Човекът е с име на доста добър коняк, дай да си имаме уважението...
                        Човешката глупост е безпределна, защото разумът му е неограничен!

                        Comment


                          #13
                          Обикновен лаик написа Виж мнение
                          Човекът е с име на доста добър коняк, дай да си имаме уважението...
                          Който каквото консумира Когато сложа зверковците да спят ще поровя за кригата.....Д.К.Браун също споделя доста интересни неща за периода, и за ВСВ също, миналата седмица ми дойдоха нови книжки, докато прелиствах ми попадна сравнение на сащианското и имперското корабостроене ВСВ, силно ме изненада, а човекът предвид какъв е бил знае какво пише.

                          Comment


                            #14
                            Споделяй, ако намериш време и желание - мисля че за всички ни, които сме останали, ще е интересно.

                            Comment


                              #15
                              Май трябва да поправя името ан темата , в смисълда добавя че става дума з аобща алтернатива за ПСВ, но то пак си се върти около германците като агресивни диванета
                              part 1.pdf
                              Това е от линейните кораби, но мисля по-пълното описание на военните игри беше в крайцерите, скоро по работа ги препрочитах и двете. И изобщо Викторианската ера си ресърчвам нещо, излезнаха доста интересни з амене неща. Примерно предговора на "Send a gunboat" дава доста интересно описани как и защо ИНС е станала такава.

                              Comment

                              Working...
                              X