Gollum написа
Gollum написа
Единият вариант го нахвърлях вече - ако Сталин реши, че Германия и Полша ще се съюзят срещу него. Полша може да даде коридор за преминаване на немските войски през нейна територия или самата тя да участва (по-вероятно), след някакви тайни обещания от Хитлер за получаване на територии от СССР на изток и юг. (Даже имаме паралел с България в ТР...) В този вариант даже е по-вероятно Сталин да нападне директно, а не да предявява изисквания.
Другият вариант, който ми хрумна е, ако Сталин реши, че Хитлер ще изиграе поляците, и въпреки привидната договорка с тях, все пак ще ги окупира (както се съгласихме, че е много вероятно да постъпи - дори да му дадат Данциг и коридора, пак да ги нападне). Обаче да не вярва, че в този вариант Хитлер ще спази предишната си договорка с него (Сталин), т.е. тайния протокол. Под "не спази" имам предвид Хитлер да реши да окупира цяла Полша, без да дава половината на СССР. Ако Сталин заподозре, че Хитлер смята да го преметне, дали няма да реши да нападне Полша пръв и да вземе "полагаемата му се плячка"?
Този сценарий е много невероятен, признавам, защото изисква голяма налудничавост от страна на Хитлер - не стига, че рискува война с Франция и Британия, ами и да прецака СССР едновременно с това.
pnp5q написа
Виж мнение
...
Връщайки се на моя 1-ви вариант, продължавам да го развивам в пъклен план за завладяване на света
Поляците приемат немския ултиматум, само защото Хитлер тайно им е обещал да ги компенсира с територии на изток, които ще вземат от СССР (1:1 със ситуацията на България в 1941 г. - алтернативата е нахлуване и окупация). Немските войски влизат в Данциг и се свързват с ИП. Съвместни немско-полски учения биха били прекалено издайнически, но започва прехвърляне на полски войски към източната им граница. Това запалва червената лампа на Сталин - поляците и немците са се наговорили срещу него! И прибалтийците, финландците, унгарците и румънците са в играта! (или може би това е в негово въображение и всъщност Хитлер ще прецака останалите, но в случая няма значение) Дали в този момент на изглеждаща като неизбежна вражеска атака, Сталин няма да реши, че е по-добре да удари пръв?
Амазон вече започна по военната част, обаче Голъм все още се съпротивлява на политическата обосновка, а ми се иска да изчистим първо нея.
Comment