За мен Втора Световна Война е неизбежна, като има два потенциални агресора - евентуалния СССР и Япония.
Възможно е, мисля, ако нещата през 20-те години в Сибир са се развили както в реалността, впоследствие отношенията Токио-Москва да са подобни на тези Токио-Берлин.
Що се отнася до Великобритания - май твърдо си влиза в американската орбита.
Възможно е, мисля, ако нещата през 20-те години в Сибир са се развили както в реалността, впоследствие отношенията Токио-Москва да са подобни на тези Токио-Берлин.
Що се отнася до Великобритания - май твърдо си влиза в американската орбита.
Обаче въпросът е: колко е голям? Ако Германия е държава-победител, лично според мен няма условия за големи революционни вълнения. Те и в нашата реалност успяват да потушат бунтовете, при все орязаната си армия, така че мисля, че не може да се справят по-зле, ако са победители. Виж, в този случай вероятно революция ще има във Франция. В този смисъл, за потушаването на разни революции и т.н. ще има нужда да се отделят средства, но - надали прекалено големи. Кой знае, ако пък във Франция избухне някаква особено голяма революция, то може Германия да се съсредоточи там и да остави в Русия да победи Ленин, както в нашата реалност? Но пък Ленин дали ще се удържи на власт, ако загуби Украйна? Може би не, ще го замести някой друг вероятно, даже и по-рано, преди 1924та, но това вероятно пак няма да има чак такова значение за алтернативката.
Comment