If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
10 ноември 1444 година "Паметна битка на народите"
TVV - Абсолютно всичко си правим сами, със собствени средства. Само мечовете са правени при ножар и въпреки, че не са много исторически точни и от върховно качество, засега вършат работа
Аз май забравих да ни представя Ние сме демонстративна група "Багаин" от каскадьорска школа "Онгъл", Варна. На линк-а със снимките от Шумен, може да ни познаете по белите табарди (или както им викаме - "лигавничета" ) с българския символ. На снимката, която пусна Стефан, аз съм предпоследния в дясно (надув ).
Супер, заслужавате поздравления за старанието. Я кажете как сте направили шлема? За неговото изковаване си трябват доста сериозни умения плюс работилница. Мечовете всъщност като цяло са исторически, като разнообразите малко с копия и брадви и ще стане съвсем достоверно.
TVV - Абсолютно всичко си правим сами, със собствени средства. Само мечовете са правени при ножар и въпреки, че не са много исторически точни и от върховно качество, засега вършат работа
Аз май забравих да ни представя Ние сме демонстративна група "Багаин" от каскадьорска школа "Онгъл", Варна. На линк-а със снимките от Шумен, може да ни познаете по белите табарди (или както им викаме - "лигавничета" ) с българския символ. На снимката, която пусна Стефан, аз съм предпоследния в дясно (надув ).
Я ни разкажи малко повече за клубът ви? Нет страничка имате ли си? Виждам, че и моми имате
Хайде не се ситискай. Разказвай, жадни сме за клюки
То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Въздухарию а мен помниш ли ме?От "Багатур" единствения пазарджиклия?Много поздрави на Богдан и другите като идвам до Варна ще се видим задължително.ТВВ ризниците ги плете началника а за другите работи питай Еърмен.
...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
8) 8) 8)
Някой няма ли да постне тактическата обстановка преди и по време на битката. Аз съм виждал поне два варианта. И някакви подробности за противостоящите сили, особенно ме интересува колко са били българските войски!
TVV, не съм присъствал на правенето на шлема, но е правен чрез изчукване на 4 еднакви части тенекия, след което са занитени чрез допълнителни ленти една за друга. Иначе работилницата си я имаме, там си правим инвентара (засега караме само на ризници, но прохождаме и в правенето на плътни брони). Копията са вече готови, работим и по въпроса с брадвите.
Parabellum, официалното откриване на школата беше на 3-ти август. Сайта е в процес на разработка, да се надяваме, че ще е готов скоро. Колкото до момите... ми наши са си, имаме си ги
Araslan, разбира се, че те помня. Да не забравиш да се обадиш, че ще хвърчат глави !
Comment