Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скелетите от Трапезица

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Скелетите от Трапезица

Това археологическо лято проф. Йордан Алексиев, намери на хълма Трапезица изумителна находка. в манастирският комплекс, който проучва под рухнал свод първоначално намира два скелета, предполага, че са затрупани при земен трус. Скоро тясното помещение разкрива десетки човешки останки, нахвърляни без ред, части от скелети.
    Какво е това?
    Вече отдавна е ясно, че на фаталният 17 юни, не е имало класическо превземане на Търнов град от османците. По данни от археолозите Трапезица е обитавана поде до средата на 15 в. Тогава?

Изолатор на болни, вероятно в очакване на божествено изцеление. Болестта трябва да е била смъртоносна (може би чума). Падналият свод може би не е от зечетресение, а е опит да бъдат погребани живи. И е имало канибализъм.

Comment

От къде черпиш информация, че не е имало превземане на Царевец?

Comment

А има ли следи по скелетите? а датировка? иначе на първо четене - избити въстанници.
        Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

Comment

Аз това лято работих на трапезица точно до групата на Алексиев. Да ви кажа честно може тези останки да са от разкопки правени преди това , като знам нашата група как погребваха изкопаните скелети
          Що се отнася до падналия свод нищо чудно и да е бившо депо за камъни пак от предишни разкопки.

Comment

извинявай, но с превземането нещата са ясни-никакви следи, а и Григорий Цамблак го е написал.

Comment

revolver написа Виж мнение
              Аз това лято работих на трапезица точно до групата на Алексиев. Да ви кажа честно може тези останки да са от разкопки правени преди това , като знам нашата група как погребваха изкопаните скелети
              Що се отнася до падналия свод нищо чудно и да е бившо депо за камъни пак от предишни разкопки.
              не мога да повярвам... макар че всичко е възможно... но нали на Трапезица не е имало разкопки?
              Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

Comment

gladiator написа Виж мнение
                Това археологическо лято проф. Йордан Алексиев, намери на хълма Трапезица изумителна находка. в манастирският комплекс, който проучва под рухнал свод първоначално намира два скелета, предполага, че са затрупани при земен трус. Скоро тясното помещение разкрива десетки човешки останки, нахвърляни без ред, части от скелети.
                Какво е това?
                Вече отдавна е ясно, че на фаталният 17 юни, не е имало класическо превземане на Търнов град от османците. По данни от археолозите Трапезица е обитавана поде до средата на 15 в. Тогава?
                Останките от изкланите боляри от въстанието (бунта) през 1395-та?

Comment

но нали на Трапезица не е имало разкопки

Оооо имало е , разкопките които се правиха това и предното лято са вторите или третите на хълна.
                  Още в първата половина на миналия век цар Фердинант е наел френски археолог , след разкопките които са направени от България са изнесени 3 влакови композиции със злато.

Comment

mitaca написа Виж мнение
                    Останките от изкланите боляри от въстанието (бунта) през 1395-та?
                    абсурд! по-скоро от по-късен период. през в края на 14 в. на хълма се е живеело, което означава, че първо смърди, второ от късни времена българите знаем правят и невъзможното да погребат останки от подобни събития.
                    по-скоро нещо от 16-17 в.

Comment

абсурд! по-скоро от по-късен период. през в края на 14 в. на хълма се е живеело, което означава, че първо смърди, второ от късни времена българите знаем правят и невъзможното да погребат останки от подобни събития.
                      по-скоро нещо от 16-17 в.
                      Да не би нещо от Първото Търновско въстание 1598?
                      Аз съм направил снимки, довечера ще ги пусна.
                      То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Да не би да е свързано с избиването на търновските първенци в главната църква след превземането на града ?
                        ДАЛЕКУ ОД СЛОБОДАТА
                        И НЕРАЗДЕЛЕНИ ОД НЕА
                        ОВДЕ ПАДНАА 40 ХЕРОИ
                        НА ИЛИНДЕН

Паметна плоча, Крушево,
                        ИЛИНДЕН 1953

Comment

повтарям-хълма е използван активно поне до половината на 15 в. абсурд е да е от 1394 г. Подкрепям Парабелум! или е от неизвестно нам събитие

Comment

Ето част от въпросните скелети.Вижте как е паднала стената и го е затиснала. Този факт кара учените да си мислят, че е имало земетресение.Обаче, една седмица след като направих тази снимка, на същото това място, излизат купищата скелети, които буквално са захвърлени едва ли не.
                            Това ме кара да си мисля, че става въпрос за събитие от ранга на това, което се е случило през 1598 година.
                            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

повтарям-хълма е използван активно поне до половината на 15 в. абсурд е да е от 1394 г. Подкрепям Парабелум! или е от неизвестно нам събитие
                              и аз така мисля... обаче... възможно ли е това да е причината за напускането на Трапезица? Няма ли как да датираме скелетите? Даже да не е с С14.

Comment

Working...
                              X