Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Чия дъщеря е съпругата на латинския император Анри

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #16
    Caballero de Santiago, подозирам, че може да става въпрос и за нещо друго - много по-лесно е да се цитира от електронна версия, отколкото да се преписва на ръка от книжна. При това, дори и да имаш книгата, трябва да е в теб, когато пишеш, което е малко вероятно като се има предвид, че повечето от нас пишат от работата си. Съгласен съм, че е много по-добре цитатите да са набългарски, след като вече има превод.

    Comment


      #17
      Е де, Caballero... Не се гневи излишно. Кажи верно как по-бързо да се покаже източник освен копи-пейст? Инак имаш готова идея за проект - електронна библиотека с източници за България. Дори и сканирането на това, дето го има на хартиен носител ще отнеме години. Преди време дори се бях впуснал в такава авантюра и постепенно разбрах, че само с това трябва да се разправям.

      Инак, както сме тук, ако някой изяви желание да се занимава. Например да вземем да му превеждаме по 20 лева @ 50 души = 1000 лева за труда. Аз даже съм готов да му дам аванс за една година...

      Comment


        #18
        Готов съм да превеждам от руски къси текстове (до А4) в рамките на деня, стига да получа челобитную в първата половина на работното време .
        Речник:
        челобитная - специална молба подкрепена с многократно биене на чело о земи докато се появи цицина. По хитрите пишат молбата на волска кожа и я подлагат на земата при биенето на чело :mhehe: :mhehe: :mhehe:
        "...7. Пациентите във форумите трябва да се съобразяват с условието, че тук не е място за интелектуални изяви от типа на философски монолози, това е лечебно заведение." - Правила за форуми

        Comment


          #19
          абе я аз да попитам как стрез и алексии слав се явяват владетели на такива обширни области които на всичкото отгоре май не са били част на ВБЦ?

          пп. Ги, виж дали не може някъде грегорианус да качи хрониката на анри тук в бойна слава.... моля... ако може и с допълненията...
          Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

          Comment


            #20
            tonev написа
            абе я аз да попитам как стрез и алексии слав се явяват владетели на такива обширни области които на всичкото отгоре май не са били част на ВБЦ?
            Ами не е много по темата, ама те са били от Асеневците, а областите, които владеят, са били завоювани още от Калоян (т.е. били са част от ВБЦ)
            tonev написа
            пп. Ги, виж дали не може някъде грегорианус да качи хрониката на анри тук в бойна слава.... моля... ако може и с допълненията...
            Трябва него да питаш .
            A strong toun Rodez hit is,
            The Castell is strong and fair I wis...


            блог за средновековна балканска история

            Comment


              #21
              Ами ето ви го и Грегорианецът
              На самия форум няма как да се качи преводът. Пък и нали си е труд, бих се радвал да го издам един ден и няма да е лошо поне част от заинтересуваните все още да не са се сдобили с него тогава - най-малкото от моя комерсиална гледна точка Който се интересува, да пише на лична.
              Луд на шарено се радва - цивилен блог

              Comment


                #22
                Между другото, Анри е имал родствени отношения чрез бракове на свои роднини със Слав и с унгарския крал. Сродявайки се с Борил, т.е. с българския двор, той си осигурява почти (с малки изключения) безпрепятствен път до Западна Европа. Чрез този брак и чрез брака на Борил Анри, освен че си спестява един противник, а противниците му никак не са малко (4 големи според писмата му), осигурява безпрепятствен път за пилгримаж.

                Comment

                Working...
                X