Нормално, силните хора живеят много.
Ето го Чърчил се е наливал като **** с концентрат и по колко там пури на ден е пушил, пак е доживял до 90 години. ( прощавайте за спама)
Обаче 150 годишен? Това е просто смешно.Селяните може и да са живяли по 35-40 години. Те доктор през живота си едва ли виждат, но благородниците... Друг е въпросът, че не само е бил жив, но и е влязал в битка на 70 години, което ще рече, че е можел да се движи доста добре за възрастта си.Тоест не е бил на легло или нещо такова.
Ето го Чърчил се е наливал като **** с концентрат и по колко там пури на ден е пушил, пак е доживял до 90 години. ( прощавайте за спама)
Обаче 150 годишен? Това е просто смешно.Селяните може и да са живяли по 35-40 години. Те доктор през живота си едва ли виждат, но благородниците... Друг е въпросът, че не само е бил жив, но и е влязал в битка на 70 години, което ще рече, че е можел да се движи доста добре за възрастта си.Тоест не е бил на легло или нещо такова.
), а колко кости (еле пък на селяни) са изровени и изследвани? Аз нямам данни. А, ако някои имат да ги публикуват, постнат, да дадат линк към тях или да ми пишат на ЛС. Ааааа статистически методи (аз много ги обичам 9там съм що годе специалист) ма те не се се приемат много много, поне доколкото знам тук).
.

. И ще обясна: ти си един от най-последователните и твърдите поддържници, че цифрите трябва да се доказват (аз също смятам така), но когато въпросът опира до средновековието това в общия случай не е възможно. Затова сме принудени да ползваме алтернативни методи и статистически такива, както и анализ. Вярно полученото въз основа на такива данни мнение може да е силно субективно, но историята не е математика и никога няма да бъде. А и статистиката може да се манипулира. Например в горния случай: да вземем една извадка от 1 000 индивида (представителна в смисъл, като структура на тогавашното общество (пак по коствени данни 
Comment