Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Формирана ли е славяно-българска нация през 10 в. ?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Албирео, византиец, мерси за коментарите - ако не ги бях погледнал сигурно щях да загубя десетина минути от живота си за да чета небивалици

Мен най-много ме учудва факта, че напоследък теорията за автохтонния произход на българите набира голяма известност и подкрепа и то сред научните среди. :aaa:
    (\_/)
    (°_°)
    (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

Абе Warlord, аз не съм сигурен, че човека е автохтонец....направих си труда да му изчета постинга и така и не ми стана мн. ясно тезата му. Очевидно е че си води някакъв стар разговор с някакви неясни нам опоненти, носи вода от девет кладенеца. Много е разпален ...абе явно го мъчи въпроса. Обаче така и не може да извади смислено написана и логично изложена теза...
      какво да ти кажа - смешнo-тъжна история
      Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

До Госъм - в онази епоха с два часа галоп са се минавали неповече от 10 - 12 километра надявам се не искаш да кажеш че битката е била на такона разстояние от Несебър.Между другото ти се първият от повече от 13 века който приема,че византийците не са загубили битката при Онгъла /на това предполагам че му викаш точна фактология и липса на патриотизъм/.Между другото според теб имало ли е въобще битка или учебни маневри между граничарите и останалата част от императорската армия?Явно маневрите са били скучни тъй като императора е предпочел да отиде на баня в отстоящия на 10 км.от делтата на Дунав гр.Месемврия......

Comment

resavsky написа
          липса на патриотизъм
          Патриотизмът и историята са много слабо свързани и там, където едното е прекалено силно - другото няма място
          А по последните постове - човекът явно е пренесъл спора от друг форум тука, но може би трябваше да сложи и поста, на който отговаря, ако има въобще такъв ...
          Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
          Проект 22.06.1941 г.
          "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Пък спорът е твърде стар - Нимбус отдавна се прекръсти на Рекс Мизорум, а напоследък освен на автохтонски постове в дира се отдаде и на графоманство - пише автохтонски роман.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Е, против романите поне нямам нищо против, стига изрично да са обозначени като такива преди това
              (\_/)
              (°_°)
              (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

От поста на Боцмана ме заболя главата. Той си е за специална тема, която бих нарекъл историческа фантастика или "от Искъро по-длибоко нема".

Warlord, бях изненадан да прочета, че поддържаш тезата за съюз между славяните и българите през VII век. Аз съм върл противник на това схващане, така че - ако въпросът те занимава по-специално - давай да отворим нова тема по него. :sm186:

Comment

T.Jonchev написа
                  Warlord, бях изненадан да прочета, че поддържаш тезата за съюз между славяните и българите през VII век. Аз съм върл противник на това схващане, така че - ако въпросът те занимава по-специално - давай да отворим нова тема по него. :sm186:
                  Аз бих имал желание да я обсъдиме тази тема. Нямам ясна позиция все още по нея и това се дължи на данните от изворите, които поне досега ми звучат противоречиви...или поне не особено ясни. Аз лично бих се радвал да го обсъдиме - оффтопик!!

THE LABARUM

sevot yhtils eht dna ,gillirb sawT`
                  ebaw eht ni elbmig dna eryg diD
                  ,sevogorob eht erew ysmim llA
                  .ebargtuo shtar emom eht dnA

Бе сгладне и честлинните комбурси
                  тарляха се и сврецваха във плите;
                  съвсем окласни бяха тук щурпите
                  и отма равапсатваха прасурси.

Comment

Нямаш грижи, Byzantiner. Прегледай обаче основните източници за отношенията на Аспаруховите българи със славяните (Теофан - по възможност - в оригинал, понеже има спорен превод). Историографията, предполагам, познаваш.
                    Ако се включи и Warlord, а евентуално и други, ще стане още по-добре. :tup:

Comment

Working...
                    X