Българска аристокрация след XIV век

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • KIZIL DELI
    es-Seyyid Ali Sultan
    • May 2007
    • 1875

Guy de Mont Ferrand написа
    Интересно как Божилов не ги е надушил...
    Ми не е имало нет кат си е писал книгата
    Иначе напълно възможно е да има такива потомци, някои от големите играчи от ранно-османско време (демек от същото време) си имат живи потомци и си се знаят, но всичко зависи разбира се от това до колко са убедителни генеалогиите, на които е базирано това сведение за Иван Александър.

Comment

• boilad
      ветеран
      • Sep 2011
      • 1249

Доколкото си спомням Михаил Асен умира бездетен и дори отказва да се разведе с Палеологината.
      Доколкото разбирам от английски, за него са посочени извори, които казват, че е син на Александър, но на какво почива твърдението, че въпросните Алексиос и Ирина са негови деца, някакви родови предания ли, що ли?
      Иначе тези Алексиос и Ирина нищо не пречи да са потомци на Асеневци (примерно).
      Liberte, egalite, fraternite
      Viva la revolution
      Zalmoxis написа
      Имайте предвид, че влизането в Бойна Слава за средния българин е значителен културен шок.
      http://hristoen4ev.blogspot.com/
      dibo написа
      Преценил съм като модератор, че езикът Ви е неподходящ и толкова.
      - това се случва, когато се докладват богопомазани като Тора.

Comment

• Гост

Наистина има и източници, според които споменатия по-горе Михаил Асен няма деца и затова съм казал, че това което е посочено в цитираните сайтове не може да се приеме за 100 % достоверно, но това което е посочено по-горе се твърди от няколко източника, за които също не можем да кажем със сигурност дали са достоверни или не.

Между другото и в Уикипедия ( българския вариант ) се споменава за въпросния Михаил Асен, че " според непотвърдени сведения вдовицата му... родила син Алексей, който има... дъщеря - Ирина, омъжена за Паул ди Бернардо". В статията от Уикипедия не е посочен източник и това, което пише в Уикипедия за Михаил Асен го прочетох току що и не съм го ползвал за източник на това, което е писано по-горе.
        Last edited by Гост; 14-12-2012, 12:45.

Comment

Working...