Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ВАЖНО : Скоро се очаква да се намерят гробовете на българските ханове

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

ВАЖНО : Скоро се очаква да се намерят гробовете на българските ханове

СЕНЗАЦИОННА НОВИНА :
    Значи днеска по ТВ СКАТ , показаха статия от някакъв всекидневник(забравих кой) в който пишеше че историците в момента копаят край Плиска и мислят че са на път да открият гробовете на първите български ханове - хан Аспарух и тнт.Ако всичко мине нормално( ДАЙ БОЖЕ) се очаква след някъде около седмица да виидим костите на СЪЗДАТЕЛЯ НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА !

Само да не стане като с Осама бин Ладен - след като американците под мъдрото ракъводство на Буш го убиха 3-4 пъти, вече са на път и да го заловят жив. :sm186:
    Щото те нашите учени и преди това бяха копали хански гроб, но май се оказа отпадна яма.
    Може сега Аспарух да си има 2 гроба - 1 в Плиска и 1 във Вознесенка. Ще поживеем, ще видимop:
    Ама като са го казали по "Скат" :stupid: , малко ме съмнява доколко е истина. :sm186:

Comment

Galahad написа
      Само да не стане като с Осама бин Ладен - след като американците под мъдрото ракъводство на Буш го убиха 3-4 пъти, вече са на път и да го заловят жив. :sm186:
      Щото те нашите учени и преди това бяха копали хански гроб, но май се оказа отпадна яма.
      Може сега Аспарух да си има 2 гроба - 1 в Плиска и 1 във Вознесенка. Ще поживеем, ще видимop:
      Ама като са го казали по "Скат" :stupid: , малко ме съмнява доколко е истина. :sm186:

"Ама като са го казали по "Скат" :stupid: , малко ме съмнява доколко е истина." - Защо пък не се доверяваш на СКАТ , една от най-българските телевизии в момента !

Иначе ако не видя добре нека пак напиша - Това го казаха по "СКАТ" в предаването "Преглед на печата". Следователно материала е писан във вестник , а не си го е измислил някой от телевизията !
      Казаха нещо от рода че се правили много сериозни проучвания начело с Рашо Рашев и според вестника наистина се натъкнали на нещо голямо.Засега не искат да кажат точно къде разкопават за да избегнат набезите на иманярите.

п.п.Впрочем някой знае ли до сега на кой други владетели освен Калоян са намирани гробовете. Също така ще е интересно ако някой има повече информация за гроба на Атила!
      :nworthy:

ЕДИТ : Между другото току що дадоха по К1, че са открили в Родопите и малка статуетка на Орфей правена по онова време !
      Last edited by Baga-Tur; 07-07-2005, 23:30. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

:comp26:
        Следователно материала е писан във вестник , а не си го е измислил някой от телевизията !
        Още по-лошо, защото мина времето когато се казваше: "Вярно е, и във вестника го пише!". Сега казват: "На вестника е вярна само датата, но и тя не винаги е вярна."

Впрочем някой знае ли до сега на кой други владетели освен Калоян са намирани гробовете.
        Тези вече ги изброих на този форум, има тема за гробовете на БГ владетели.

Също така ще е интересно ако някой има повече информация за гроба на Атила!
        Тарикат, искаш да се докопаш до меча на Марс , а който го имал бил непобедим! Защото казват, че Атила бил погребан с меча си, т.е. въпросния меч. Само дето май са били избити тези, които са го погребали, за да остане гроба в тайна. Казват, че бил погребан в 3 ковчега, като единият е бил златен като този на Кубрат от Малая Перещчепина.

Comment

Galahad написа
          :comp26: Още по-лошо, защото мина времето когато се казваше: "Вярно е, и във вестника го пише!". Сега казват: "На вестника е вярна само датата, но и тя не винаги е вярна."

Тези вече ги изброих на този форум, има тема за гробовете на БГ владетели.

Тарикат, искаш да се докопаш до меча на Марс , а който го имал бил непобедим! Защото казват, че Атила бил погребан с меча си, т.е. въпросния меч. Само дето май са били избити тези, които са го погребали, за да остане гроба в тайна. Казват, че бил погребан в 3 ковчега, като единият е бил златен като този на Кубрат от Малая Перещчепина.
          ся ще ме караш да търся вестниците и точно в кой го пишеше това.Мисля че беше на 1вата страница и със сигурност не беше някой от жълтите вестници ! Все пак не вярвам еи така нарочно да пускат слухове.

Дай линк към тая тема с гробовете , моля те . Че немога дасе оправям с търсачката.

Иначе за гроба на Атила съм чувал че е на някакво много закътано място "дълбоко в степта".
          Last edited by Imperial; 08-07-2005, 02:26. Причина: псувни

Comment

Ще почакаме ще видим,ще ми се това да е истина.
            www.bgnauka.com/forum ТУК Е ИСТИНАТА!!!

"...защото езикът на селянина му е даден, не за да плещи, а за да лиже ботуша на господаря...и ако той не лиже този ботуш, който трябва, този език следва да бъде изтръгнат....

Comment

колеги малко по-сериозно!

Понеже от прочетеното дотук малко ми убягна същостта на въпроса реших да се обадя и аз. да се търси гроба на аспарух в Плиска не е много основателно ако се опираме на историческите данни. Най-вероятно гробът му за съжаление се намира на територията на сегашна Румъния тъй като е почти доказано че той загива в битка със вражески племена по северната граница на тогавашните Български земи.
              Освен това за гробове на Български ханове, с изкл. на Кубрат нямаме сигурни данни засега тосет нама данни че са на конкретния хад данни за "български произход" много ама за име и титла са рядкост, ако кубрат няма ше за подарък от Виз.император пръстен с надпис "на Кубрат Патриция"(свободна интерпретация на гръцкия текст) нямаше да сме сигурни и за него!Между другото да ви препоръчам да четете Рашо Рашев взех си последното изданние на"Българите 5-7 век" много научно с ДАННИ от археологически, епиграфски и др. възможни паметници -тоест със сериозен научен принос, добре обосновано!е не съм съгласен с всичко ,но е написано с критичен подход.
              Не ме разбирайте погрешно една от най-обичаните от мен тема е тази за прабългарите, тяхният индо-европейски и цивизаторски характер, но все пак трябва да разсъждаваме трезво да се подкрепяме с доказателства! Но какво лошо има да се открие гроб_(или урна с пепел - и трупоизгарянето е практикувано от някой прабългарски родове) за които да се докаже че са на Тервел например или Курмисош, а пък представете си на Крум - това са не по -малко славни и велики Български ханове!!!!
              колкото до вестниците- :evil:
              а телевизия скат е патриотично, но и липсва малко критичност относно избора на водеши, некои са малко по- лумпенизирани и много по- непрофесионални (нямам пред вид В. Сидеров!). но нищо може би от това има нужда- Паисии никога нямаше да успее ако беше се опирал на строги научни факти на 100%! може би този изстрадал народ има нужда от малко патриотарщина -важно е да се повдигне духа и самочуствието ни! а пък има кой да знае историята в чистия и ввид.
              ТБТ

Comment

pereto написа
                Понеже от прочетеното дотук малко ми убягна същостта на въпроса реших да се обадя и аз. да се търси гроба на аспарух в Плиска не е много основателно ако се опираме на историческите данни. Най-вероятно гробът му за съжаление се намира на територията на сегашна Румъния тъй като е почти доказано че той загива в битка със вражески племена по северната граница на тогавашните Български земи.
                Освен това за гробове на Български ханове, с изкл. на Кубрат нямаме сигурни данни засега тосет нама данни че са на конкретния хад данни за "български произход" много ама за име и титла са рядкост, ако кубрат няма ше за подарък от Виз.император пръстен с надпис "на Кубрат Патриция"(свободна интерпретация на гръцкия текст) нямаше да сме сигурни и за него!Между другото да ви препоръчам да четете Рашо Рашев взех си последното изданние на"Българите 5-7 век" много научно с ДАННИ от археологически, епиграфски и др. възможни паметници -тоест със сериозен научен принос, добре обосновано!е не съм съгласен с всичко ,но е написано с критичен подход.
                Не ме разбирайте погрешно една от най-обичаните от мен тема е тази за прабългарите, тяхният индо-европейски и цивизаторски характер, но все пак трябва да разсъждаваме трезво да се подкрепяме с доказателства! Но какво лошо има да се открие гроб_(или урна с пепел - и трупоизгарянето е практикувано от някой прабългарски родове) за които да се докаже че са на Тервел например или Курмисош, а пък представете си на Крум - това са не по -малко славни и велики Български ханове!!!!
                колкото до вестниците- :evil:
                а телевизия скат е патриотично, но и липсва малко критичност относно избора на водеши, некои са малко по- лумпенизирани и много по- непрофесионални (нямам пред вид В. Сидеров!). но нищо може би от това има нужда- Паисии никога нямаше да успее ако беше се опирал на строги научни факти на 100%! може би този изстрадал народ има нужда от малко патриотарщина -важно е да се повдигне духа и самочуствието ни! а пък има кой да знае историята в чистия и ввид.
                Добре де , знам че не се изразих по възможно най-добрия начин , ама просто си превключвах вчера сутринта каналите на ТВ-то докато лежах и за съвсем кратко успях да видя че в някакъв вестник имаше статия за това , че някъде край Плиска (може и да се лъжа) Рашо Рашев & ко. са на път да разкрият гроба на х(к)ан Аспарух и други български х(к)анове.
                И аз немога да повяравм докато не видя с очите си, но нали ви казвам съмнявам се да е лъжа.Иначе и аз я имам неговата книга "Прабългарите(5-7в)" само че 2рото издание,което мисля не се различава много от 3тото.

Колкото до ТВ СКАТ , верно е че немогат да подбират водещи. Смахнатия п-р Вучков и обсебения от комунисти Г.Жеков не правят добра реклама на телевизята.

Comment

Тук в Средновековие са, но на 2 страница. Давам само последната страница, къдено е моя отговор Да кажа ли, че съм скромен или сам се досети. :teu24:

Comment

Една недоказана засега хипотеза за гроба на Аспарух, за която съм чувал:
                    През трийсетте години на миналия век руски учени случайно откриват огромна гробница на степен владетел с огромно количество скъпоценни предмети подобна на тази на Кубрат в Малая Перешчепина. Местоположението й било край река Днепър. Още в началото се изказало мнение, че това може да е гробницата на хан Аспарух, т.е. че там някъде е било и лобното му място понеже е загинал в битка с хазарите в този район и може би обстоятелствата наложили канът да бъде погребан там, а и приблизителните датировки сочели 8-9 век. Когато Сталин дочул за това веднага наредил проучванията да бъдат прекратени и на мястото започнал строеж на язовир (макар че той изглежда бил заплануван отпреди), а богатите дарове от гробницата били разпръснати на малки части по музеите в Запорожието в графата "Тюркско степно изкуство". Сталин, който вече бил прекръстил волжките българи на татари, не искал и да чуе за още следи от нашата култура в техните земи, а всички ние добре знаем как той разрешавал проблемите. Дори един българин заминал на доброволни начала в СССР да проучва случая, но след това следите му се губят.
                    Доколко това е вярно незнам, но няма да се учудя ако е било така, дори и това да не е бил гробът на Аспарух. Дори и да е имало нещо подобно Сталин сигурно добре се е погрижил никога да не узнаем. Някой от вас чувал ли е за такъв случай или поне за нещо подобно?
                    (\_/)
                    (°_°)
                    (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

Преди малко излъчиха кратък репортаж от разкопаният гроб при Плиска от Рашо Рашев и екипът му. Намерените кости са на мъж, висок 175 см, сред предметите в гроба показаха бронзови и златни апликации, амфори, череп на овен и череп на кон. За мъжа се предполага, че е бил от канско семейство или дори е бил някой от кановете управлявали през смутните времена на V²²² век. Нека всеки, който научи подробности около тази находка, или чуе мнения на учени за нея да ги пише тук за да сме в течение на събитията. Находката наистина е много интересна - това е първият гроб от времето на кановете намиран тук.
                      (\_/)
                      (°_°)
                      (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

Не беше ли на този форум дето някой беше сложил снимки от една изложба за Волжка България - там нали имаше паметник на Аспарух и орела от Вознесенка?

Comment

За пръв път археолози откриха гроб на прабългарски аристократ, дирят и погребение на владетел

ТОНКА ПЕТРОВА

За първи път у нас археолози откриха гроб на аристократ от епохата на хановете. Експедиция с ръководител проф. Рашо Рашев се натъкнала на уникалната находка в местността "Чаир дере" на 4 км от външното укрепление на Плиска и близо до шуменския кв. "Макак".
                          В гроба е погребан мъж на 40-45 г. Върху таза му е намерена бронзова тока, която е изключително рядко откритие, останки от кинжал и бронзови апликации. Върху тялото му е била поставена и златна обеца със стъклена висулка, която е най-ценната находка при разкопките.
                          Наоколо били разположени богати погребални дарове. Сред тях е скъп керамичен трапезен съд, достъпен по това време само на малък кръг аристократи. Той е със съвършено непозната форма и пропорции. Намерени са и главите на жертвен кон и овен, както и юзди и стремена.
                          Гробът е част от 4 гробищни могили, разположени в четириъгълник по посоките на света. Според откривателите такова разположение на прабългарски могили досега не е било известно. Те са датирани от края на VII-началото на VIII в.
                          Районът е бил погребална зона за аристокрацията от ханска България, предполагат археолозите. Покойникът от разкрития гроб е бил човек с владетелски ранг, възможно е да е бил от ханското семейство, каза проф. Рашев. Досега у нас са намерени над 1500 гроба на хора от простолюдието от тази епоха, но за пръв път се хвърля светлина върху погребалните ритуали на първите български владетели.
                          Откривателите очакват в съседство да намерят и централен гроб на по-важна персона. Могилата може да бъде проучена до 10 дни, ако получи достатъчно финансиране. Обектът вече се охранява от въоръжена охрана на частна фирма.
                          Преди месец в Плиска бяха открити останките на уникален дървен дворец, за който археолозите предполагат, че е на един от първите български ханове.
                          Вестник "Сега"
                          http://www.bukvite.com

Comment

Хм, звучи ми като малко доста бедняшко, да де е хан... Благородник някакъв - Ок. Ама хан чак...
                            На нож!

Comment

Явно още ще се открива. Дано излезе нещо. Досегашното откритие ми се вижда да е човек от средно ниво - малко са вещите.

Comment

Working...
                              X