Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ВАЖНО : Скоро се очаква да се намерят гробовете на българските ханове

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Те нашите археолози откриват само царски гробове и столици. Царете не само ги намериха всичките, ами взеха вече и да повтарят и да потретват. Но със столиците е друго - досега само 3-4. Има мегдан за още много.

Comment

Има ли лошо да се откриват царски ,и не до там царски находки на наша земя .Нека да го правят хората .Нека да се чувстваме сега горди че имаме история .След десетина години с това влияние от съседи няма да можем да си пишем историята сами .
      Много сте интересни .Някой де .Говорите за истината в историята .А правило е че историята я пишат победителите .Спорите за глупости .
      Аз винаги бих казвал че на Балканите няма по-велика държава от България .А пък майната и на историята .Напук на Сърбия ,Румъния и Турция .Да не говорим 4е тия три страни нямат толкова работлив народ като нашия .И търпелив .
      Човек се учи докато е жив.

Comment

Не е лошо да се откриват царски и не дотам царски находки. Лошо е да се лъже, че някоя находка е на точно определен цар, при положение, че е твърде вероятно да не е свързана с него.
        Намирили желязна брадва и тя била символ на царска власт - да, но по фреските тези дето я държат, обикновено не са царе.

Comment

Galahad написа
          Не е лошо да се откриват царски и не дотам царски находки. Лошо е да се лъже, че някоя находка е на точно определен цар, при положение, че е твърде вероятно да не е свързана с него.
          Намирили желязна брадва и тя била символ на царска власт - да, но по фреските тези дето я държат, обикновено не са царе.
          предполагам царят е бързал за някъде и я е забравил в спалнята!
          Проблемът на форума :damnyou:

"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
          Паисий Хилендарски

Comment

предполагам царят е бързал за някъде и я е забравил в спалнята!
            Крайно безрасъдно от негова страна - любовника на жена му да има и с какво да се защити, ако измамения съпруг ги изненада. Нищо чудно, че при такава разсеяност има толкова голяма смъртност при царете.

Comment

Galahad написа
              Крайно безрасъдно от негова страна
              Koeто обяснява и падането на царството!!! Даже оръжието е намерено на местопрестъплението! Нашите храбри археолози разрешиха поредната загадка на древната история. Извод: не си дръжте оръжията в спалнята!

"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
              Паисий Хилендарски

Comment

Нашите храбри археолози разрешиха поредната загадка на древната история.
                Трай си, че ако прочетата това, нищо чудно цяла книга да напишат по въпроса.

Comment

Мен ако питате-лошо няма. Няма само чуждите страни да откриват невероятни находки де. Време е и не да се включим в надпреварата.
                  какво остана още да намираме? Според мен идва ред на Фараоните.Я да видим кой фараон е загинал по време на поход към нашите земи? Ако има такъв де.Абе то и да няма-ще го намерим
                  То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Е, ама това вече е стара история. Не на фараон, а на цяла египетска богиня намериха гроба.

Comment

Бе те току виж изкопали оня папа дето Мел така усилено го дири.
                      Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

Мел ако не е доволна, че намериха гроба на Бастет, едва ли друга находка ще я зарадва.

Comment

Чух, че били пръснати сума ти пари от министерството на културата за да бъде превърната сензационната могила Малка косматка в луксозна туристическа атракция и наскоро била открита, а Китов бойкотирал откриването пак заради някакви скандали и неуредици. Ама пак е нещо, крайно време беше Абрашев да ходи да си ляга и да започне да се направи нещо по тези въпроси.
                          (\_/)
                          (°_°)
                          (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

Parabellum написа
                            Мен ако питате-лошо няма. Няма само чуждите страни да откриват невероятни находки де. Време е и не да се включим в надпреварата.
                            какво остана още да намираме? Според мен идва ред на Фараоните.Я да видим кой фараон е загинал по време на поход към нашите земи? Ако има такъв де.Абе то и да няма-ще го намерим
                            Пара, лошо на пръв поглед няма. Аз съм сред първите, които ще призоват за повече находки и нов поглед към тракийската история...стига да не се навлиза в шлиманология (т.е., където каквото се намери, да го приписваме на първия велик владетел, който ни хрумне).
                            Аз съм далеч от експерт по отношение на траките, но да вземем един пример - намерената златна маска от Китов миналата година. Прекрасно изделие, невероятна находка, но каква и е съдбата? Първо грубо я датираха, после решиха, че може да е на Терес, а след два дни от името й - маска, наречена °наТерес°, тя стана маска на Терес. Доколкото разбрах, маска на Терес 1, обединителя на одрисите, бащата на Ситалк. Т.е., говорим за първата половина на 5ти век! До тук добре, но великите ни археолози, прекалено заети да гледат златото, май са забравили да погледнат и останалото, намерено в гробницата. Когато минах през Археологическия в София, имах най-накрая възможността да видя изложеното, маската, разбира се, но и две червенофигурни вази, намерени с нея. След като са намерени в един археологичшески пласт и в една гробница, т.е, единен контекст, значи сте съгласни, датират от една и съща епоха. Моите знания са скромни, тук там поназнайвам нещо от археология и история, но от керамика разбирам и мога да ви кажа, че двете гърнета не са от 5ти век! Следователно и маската не е, а след като не е, значи не е на Терес. Лошо, няма още нито една публикация на гробницата, а не ми позволиха да снимам керамиката, така че ще трябва да почакам за да я датирам и определя точно, но съм категорична, че не е от първата половина на 5ти век, когато е живял Терес. Но понеже машината вече е задвижена, маската иди че спори, че не е на Терес и прочие...
                            "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
                            Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Comment

Значи откога са тези находки преди или след Терес? И по какво съдиш за точната датировка?

Иначе Китов сам си каза и то пред много журналисти, че въпросната златна маска със сигурност не е на Терес, но е нужна малко рекламна кампания за да се вдигне шум и да се привлече вниманието към находките, като те се свържат с някое по-гръмко име. Археолозите далеч не са толкова глупави за да си мислят така, но както казвам нужна им е малко реклама, макар и с неверни слухове. За съжаление днес е такова положението с археологията в България, че не се отделят средства за разкопки и хора като Китов сами трябва да си търсят спонсори и да си правят реклама, работейки почти изцяло на доброволни начала докато иманярите копаят като луди и безценни богатства на нашата история изчезват завинаги!
                              (\_/)
                              (°_°)
                              (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

Warlord написа
                                ...докато иманярите копаят като луди и безценни богатства на нашата история изчезват завинаги!
                                Ами доста иманяри ползват археолози с научни степени или поне така казват (иманярите!). Има райони в България където на практика всеки жител е иманяр. Като гледам как се действа - първо идва един археолог, казва там и там има нещо и после се чака да го разкопаят иманярите. И ако едва ако археологът не получи нещо от иманярите, тогава се грабва и почва да копа с 'научна експедиция' или както там се казва...
                                Може и да не съм прав, но аз знам за няколко подобни случая.

Паисий Хилендарски

Comment

Working...
                                X