Попаднах в накякъв турски форум в който някакви турци , споменаваха че Кутригурите когато нападнали Константинопол почти го превзели и че били от "тюркски" произход след което създали българите , което на техен език значело "смесица" или "мешени".Мисълта ми е на какво основание те спорят за това? И защо вечно някой трябва да краде от историята ни ?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Турците посягат към кутригурите ?
Collapse
X
-
Ако не знаете преди време турците обявиха за свой и Омир/не се майтапя/,а българите отдавна са ги обявили за турци понеже били тюрки/за тях тюрки и турци е едно и също/.Те обявяват за свои и селджукските турци.По интересното е че в родопите се носят легенди разпространявани от скъпо платени ислямистки емисари ,че турците дошли в родопите по времето на кан Крум преселени от ромеите за да пазят границата.Сега са посегнали и на кутригурите ми не се учудвам.www.bgnauka.com/forum ТУК Е ИСТИНАТА!!!
"...защото езикът на селянина му е даден, не за да плещи, а за да лиже ботуша на господаря...и ако той не лиже този ботуш, който трябва, този език следва да бъде изтръгнат....
Comment
-
Гост
Кутригурите когато нападнали Константинопол почти го превзели и че били от "тюркски" произход след което създали българите
За "мешаното" не знам, ако е пуснато по обяд, може на автора да му се е хапвало миш-маш .
Comment
-
Вижте турските историци отдавна са се отдали на свободни съчинения относно историята. Това за Омир и аз съм го чувал от един престарал се турски "историк" - Омир всъщност се казвал Омар и бил турчин, а Агамемнон бил ага Мемнун и турците били създали елинската цивилизация :wall: :stupid:
Теорията за тюркския произход на прабългарите беше насадена през комунизма и е абсолютна глупост макар все още някои учени твърдо да стоят зад нея.(\_/)
(°_°)
(> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Comment
-
Същото нещо важи и за нашите "историци". Кой разпространяваше по време на Възродителния процес теорията, че циганите са прабългари? (Май не е м-у живите.) :sm186:Rolling, turning, diving
Rolling, turning, diving, going in again
Run, live to fly, fly to live, do or die
Run, live to fly, fly to live, Aces high.
Comment
-
И американците посегнаха на кутригурите, виж http://kutriguri.com/ как не ги е срам, на най-святото, на най-юначното в нашия кутригурски народ, бойните ни изкуства, на които още баба ме е учила...
Comment
-
Гост
Може да не е кражба, но заблуждение е. Нито е първото, нито е последното.
Може да е и с идеята, че турците създали българите може и да е просто теория. Такива в историята бол.
Galahad написа....(една част от надписите от езическия период са на тюркски език, а друга на гръцки).
von Danitz написаИ американците посегнаха на кутригурите, виж http://kutriguri.com/ как не ги е срам, на най-святото, на най-юначното в нашия кутригурски народ, бойните ни изкуства, на които още баба ме е учила...
Comment
-
von Danitz написаИ американците посегнаха на кутригурите, виж http://kutriguri.com/ как не ги е срам, на най-святото, на най-юначното в нашия кутригурски народ, бойните ни изкуства, на които още баба ме е учила...Rolling, turning, diving
Rolling, turning, diving, going in again
Run, live to fly, fly to live, do or die
Run, live to fly, fly to live, Aces high.
Comment
-
Говорил сам с двама познати специалисти точно по тези въпроси надълго и нашироко. И колкото и да съм превърженик на тезата, че тюркският произход на пра-българите е изфабрикуван от руснаците, стигнахме до заключението, че в най-добрия случай пра-българите са полвин тюрки - полвин иранци. Доказателства: трупополагане, език, имена
Турците наистина са много нагли. Не правят никва разлика между тюрки и турци. Те произлизат от племето Тонгуз-Огуз (племето на десетте стрели) и се появяват на сцената най-малко около 200/300 години по-късно от пра-българите.Contra la estupidez, hasta los dioses luchan en vano.
Злобата крепи човека, а мързела го грози!
(собствен патент)
Comment
-
Гост
Това на снимката там не е ли мечът от Малая Перешчепина, т.е. на Кубрат?
трупополагане, език, имена
език - аз не съм говорил ни то с Аспарух, нито с кавхана му, нито с някой от тарканите му, нито с някой от слугите му, но щом има хора, които са разговаряли с тях и са чули какъв им е езика - сигурно е така. Все пак отнякъде знаят какъв език е говорил Аспарух.
имената - също похвално, че знаят точните имена, защото за Аспарух има няколко версии за името му - Испор (апокриф), Исперих и Есперих (преписи на Именника), също гръцки и арменски вариант.
Кои са надписите на тюркски и какъв тюркски е той?
Comment
-
Batko Charly написаГоворил сам с двама познати специалисти точно по тези въпроси надълго и нашироко. И колкото и да съм превърженик на тезата, че тюркският произход на пра-българите е изфабрикуван от руснаците, стигнахме до заключението, че в най-добрия случай пра-българите са полвин тюрки - полвин иранци. Доказателства: трупополагане, език, имена
Турците наистина са много нагли. Не правят никва разлика между тюрки и турци. Те произлизат от племето Тонгуз-Огуз (племето на десетте стрели) и се появяват на сцената най-малко около 200/300 години по-късно от пра-българите.
А огузките турци се появяват много много по-късно от българите.(\_/)
(°_°)
(> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Comment
-
Warlord написаНяма начин българите да не възприемат тюркски думи и тюркски собствени имена, както и някои техни обичаи. Все пак те векове наред са съжителствали заедно в степта и са имали широки връзки и взаимни влияния. Само че тези неща не определят етническия произход на народа. Според съвременната наука и безпристрастни историци занимавали се сериозно с този въпрос за етническия произход на българите не може да се каже със сигурност, че е само тюркски или ирански. Те най-вероятно са ирански племена със големи тюркски и угро-фински примеси както в културата, така и в кръвта си. А и в онези времена нациите не са били ясно обособени, имало е много смесвания, особено в степта, където няма естествени природни граници, които да изолират отделните народи един от друг.
А огузките турци се появяват много много по-късно от българите.
[QUOTE=Galahad]трупополагане - ами то го има у повечето народи
QUOTE]
Да, но неприсъщ за индо-европейците, които прилагат трупоизгаряне...
И оттук почваме да боксуваме.Contra la estupidez, hasta los dioses luchan en vano.
(собствен патент)
Comment
-
Сега за турците ,те са смесен народ чието начало е в 13 век когато монголите вилнеят в азия и огромен брой хора от разни народи побягват към мала азия.Поради изживения катаклизъм те се превръщат в номади,а тези които са езичници приемат исляма.Те нямат нищо общо помежду си в началото ,но впоследствие езика се уеднаквява ,а и религията и бита.Техните първи държави възникват в мала азия в средата на 13век /тъй нар.турски емирати/.Въз основа на тях започва формиране на народи.Един от тях са османците.Забележете че те нямат дори име и за етноним на народа си приемат името на основателя си /все едно българите да се наричахме аспарухци/.С времето/14-16век/ османците асимилират останалите турски народи с изключение на караманлийте/днес са към 3 мил./.www.bgnauka.com/forum ТУК Е ИСТИНАТА!!!
"...защото езикът на селянина му е даден, не за да плещи, а за да лиже ботуша на господаря...и ако той не лиже този ботуш, който трябва, този език следва да бъде изтръгнат....
Comment
-
Frujin Assen написаСега за турците ,те са смесен народ чието начало е в 13 век когато монголите вилнеят в азия и огромен брой хора от разни народи побягват към мала азия.Поради изживения катаклизъм те се превръщат в номади,а тези които са езичници приемат исляма.
Някой да знае селджукските турци по какво се различават от османските?Contra la estupidez, hasta los dioses luchan en vano.
(собствен патент)
Comment
Comment