If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
може ли да ми помогнете с имена? за крепости аз знам само в пирот и сокол баня, а църкви св. Никола с. Станичене край магистралата между Пирот и Ниш и св. Богородица в с. долна каменица
благодаря предварително
"Моята крепост беше българската нация, българският народ, моят български произход."
- МУСТАФА ШАРКОВ -
---------------------------------------------------------------------
може ли да ми помогнете с имена? за крепости аз знам само в пирот и сокол баня, а църкви св. Никола с. Станичене край магистралата между Пирот и Ниш и св. Богородица в с. долна каменица
благодаря предварително
kazi sta je problem, nesam te dobro razumela....sto ti je muka
тая църква сърбите са много горди с нея, но нека изчакаме специалистите
"Моята крепост беше българската нация, българският народ, моят български произход."
- МУСТАФА ШАРКОВ -
благодаря предварително
off topic: В "общи линии" всички крепости и средновековни църкви на територията на днешна Сърбия са български.
Г. Занетов има няколко труда по тематиката за българското културно и кръвно наследство/влияние в земите на днешна Сърбия, но писанията му са му сътворени по времето на ПСВ и може и да имат леко агитпроп в тях.
Една крепост, само че сега в Република Македония, вероятно от 9-10 в. Намира се на планината над Срумица и я наричат Цареви кули. Не можах да стигна до нея, поради липса на време но друг път специално ще се кача отгоре и ще направя много снимки!
Attached Files
От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!
Погановски манастир "Свети Иоан Богослов" до село Поганово, община Димитровград (Цариброд).
По пътя е и възрожденския Суковски манастир до село Суково, община Пирот.
Наблизо е и Планинишкия манастир, ама там се ходи само с верижна машина.
Непосредствено до границата е и Смиловският манастир „Св. св. Кирик и Юлита“.
""""В края на XIV в. деспот Константин Деян започнал изграждането, а след смъртта му неговата дъщеря Елена - съпруга на византийския император Мануил II Палеолог продължила строежа на манастира, но едва през 1499 година храмът бил завършен и зографисан."""""
не е ли строен от сърбин тоя манстир?...
- МУСТАФА ШАРКОВ -
""""В края на XIV в. деспот Константин Деян започнал изграждането, а след смъртта му неговата дъщеря Елена - съпруга на византийския император Мануил II Палеолог продължила строежа на манастира, но едва през 1499 година храмът бил завършен и зографисан."""""
не е ли строен от сърбин тоя манстир?...
Ами сърбин де
A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
тогава моля да се коригират постовете по горе колегите :next_banned:
- МУСТАФА ШАРКОВ -
Comment