Къзълъм, чок коджа бютюн бюлюк баклавички, толумбички и други кадаифи ти пожелавъм. Татлъ да са ти, аркадаш

, face to face или фес до феса дет се века
.

. Думите по принцип с ченгел ги вадят, че мяза на кука и можеш да закачиш тва-онва, а чаталът е за натискане на разни работи 
. Хем така и други биха научили нещо, с други думи обмен, което в общи линии е смисълът на форума
Доколкото си спомням Дряново е било вакъфско селище от вакъфите на Евлия Касъм паша, ама нищо повече не знам.
Доколкото си спомням Дряново е било вакъфско селище от вакъфите на Евлия Касъм паша, ама нищо повече не знам.
шегичка

), която ми прилича например на тези от хамамите в Ловеч и Разлог. Разбира се може и да греша. Колкото до населението и аз се сетих, че в тази част на Балкана винаги са преобладавали българите, но пък източника, който тук посочвам, твърди, че към 1872 в Дряново има 164 мюсюлмански къщи, а това не е чак дотам малък брой - минимум 500 души. За съжаление проучвания не съм правил и не мога да кажа дали това е достоверно. Доколкото си спомням Мария Калицин и Красимира Мутафова са публикували документи за Дряново в книгата си за Търново и Търновската каза, ама нищо не се сещам, като съм я чел съвсем друго съм търсил. Пък сега да се грабна и да се пуля в регистрите нямам време. Просто полюбопитствах. Нали точно тук е мястото да се обменят знания и информация. Винаги съм мислил, че човек се излага по-малко (ако изобщо се излага), когато пита и покаже, че не знае нещо, отколкото, ако се прави, че всичко му е ясно.
, но мисля, че това не е османска сграда. Разбира се на място винаги може още нещо да излезе.
. Освен това нещо, ако не ми е ясно съм в състояние да формулирам най-безумните въпроси. Веднъж един приятел ми каза (вървеше дискусия за различни техники на градеж), че задавам тъпи въпроси от типа на "как така самолетът лети без да маха с крила"
. А за мюсюлманите в Дряново не знаех, дали не беше Грозданова писала? Пустия сборник с извори на Калицин и Мутафова само съм го чувал, но така и не съм го виждал още.
., та няма кво да го мислим.
това ЩЕбъде един чудесен музей
Comment