KIZIL DELI написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Османски паметници на територията на България
Collapse
X
-
На някои места още в петък, а в БНР - обедния бюлетин днес 12 ч. с подробности...за обиколката по османските паметници, за вечерята в Пловдив, за списъка, изказванията и пр.Last edited by pehotinec; 10-08-2013, 13:28."Какво ли толкова се е зачела тази свиня? - зачуди се докторът - Кое ли тъй яростно подчертава с молива?"
Comment
-
pehotinec написа Виж мнениеНа някои места още в петък, а в БНР - обедния бюлетин днес 12 ч. с подробности...за обиколката по османските паметници, за вечерята в Пловдив, за списъка, изказванията и пр.
piston, прав си разбира се, аз нямам претенции към медията, но така казано излиза, че имам. Най-вече визирам
БНР цитира Деница Сачева от ДСБ, която предупреждава за възможните тайни договорки между двете страни:
“Вицепремиерът на Турция подари на българските си домакини многотомен опис на вакъфските имоти в България. Поведението на политиците, особено от такъв ранг, е знаково. В България се случват неща, които са меко казано притеснителни, защото паралелно с посещението на този господин в България, ние имаме информация, която излиза по медиите затова, че мюфтийството иска 1 500 имота, същевременно на 16 юли е внесен законопроект за изменение и допълнение на Закона за вероизповеданията, с който обекти с национално значение могат да бъдат предоставени на съответните религиозни вероизповедания и както например БАН в тяхното становище споменаха, това на практика отваря врата да речем Националният археологически музей утре трябва да се премести”, заявява тя.
Comment
-
KIZIL DELI написа Виж мнениеДа не говорим, че в България няма подготвени майстори да направят една читава реставрация и вероятно пак ще потрябва работна ръка от Турция, най-вече визирам оловната облицовка на кубетата.Last edited by piston; 14-08-2013, 12:58."Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
И. В. Сталин
Comment
-
piston написа Виж мнениеА кой прави реставрациите в България, тогава?
В крайна сметка нека не обръщаме темата към политиката на Турция и правителството на Ердоган изобщо, а да следим за събитията, имащи отношение към османското архитектурно наследство.
Comment
-
Само да сложим точка на горните ексцесии...
Турският посланик официално отрече страната му да има претенции към имоти в България
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/...tranata_mu_da/Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
Наскоро бях в Родопите и четох за Енихан баба. Имам няколко въпроса:
1. бил ли е историческа личност?
2. Действиетелно ли е той покорителят на Розопите заедно с двамата си братя?
3. Има ли някаква възможност някой да даде по-подробна информация, така че да се отграничат легендите и митовете от действителния персонаж?П.В.
Comment
-
KIZIL DELI написа Виж мнениеАми право казано в последните 20 години, поне що се отнася до османски сгради на практика никой."Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
И. В. Сталин
Comment
-
De Ruyeter написа Виж мнениеНаскоро бях в Родопите и четох за Енихан баба. Имам няколко въпроса:
3. Има ли някаква възможност някой да даде по-подробна информация, така че да се отграничат легендите и митовете от действителния персонаж?
Въпрос 3 - има разни етноложки изследвания, но толкова.
Comment
-
piston написа Виж мнениеА кой прави реставрациите в България, тогава?
Comment
-
saladin написа Виж мнениеПо принцип реставрациите за Балканите ги прави -ТИКА,това е една турска фондация.
Comment
-
De Ruyeter написа Виж мнениеНаскоро бях в Родопите и четох за Енихан баба. Имам няколко въпроса:
3. Има ли някаква възможност някой да даде по-подробна информация, така че да се отграничат легендите и митовете от действителния персонаж?
Comment
-
13. Турска агенция за международно сътрудничество и развитие (TIKA) – 2007 г. - „Проект за реставрация на "Макбул Ибрахим паша" Джамия в гр. Разград;
ЕКСА извършва: инженеринг, комплексно проектиране и строителство на банкови, търговски и жилищни сгради, инфраструктурни обекти и храмове; реконструкция, функционално изменение, реставриране и консервация на стари сгради и паметници на културата. - Проекти
В момента ТИКА финансира и реставрацията на джамията Баня башъ в София.
Comment
Comment