Питането ми е кога се е "появила" (пък може би - доразвила) , по кои краища е била разпространена и какви съответно са били вариантите и кога е "изчезнала" (щото е факт че е "излязла" от битова употреба) Българската Народна Носия - тази която я познаваме днес от Читалищни Танцови Колективи , Музеи може би , Филми и прочие (вярно е че има различия по краищата , но общото си е общо - калпак , пояс , потури , навои , цървули за мъжете и забрадка , сукман за жените , простете че не съм изчерпателен ама се пазя да не сгафя ^^) ?
П.С.: Ако някой има подробна информация би било по-прегледно да я пусне в нарочна тема и тук да ми постне линк само , но всякак става.
Пускам темата в Обща - защото няма как да се вмести в даден Раздел-Период - пък и се вписава в описанието на Раздела Обща - За Отечеството.
С'а ако някой правомощен вземе че я заключи/изтрие темата - да му се скапят и мишката и клавиатурата дано!
Със здраве,
Smart_Patriot
П.С.: Ако някой има подробна информация би било по-прегледно да я пусне в нарочна тема и тук да ми постне линк само , но всякак става.
Пускам темата в Обща - защото няма как да се вмести в даден Раздел-Период - пък и се вписава в описанието на Раздела Обща - За Отечеството.
С'а ако някой правомощен вземе че я заключи/изтрие темата - да му се скапят и мишката и клавиатурата дано!
Със здраве,
Smart_Patriot
Comment