Parabellum, то това стара дискусия, ама мен ме бива да се връщам назад в погребани постове
Въсщност, тия значки не са ли офицерски? /щото се споменаваше, че са войнишки?/. Тая в аватара, тя доколкото знам е за едно раняване в бой. Има и за 2, и за 3... до тук добре. Ама има и една подобна, но в черно, за загинал храбро в бой. Много ми е чудно, нея кой я носи :? Или само се награждава посмъртно и не се носи?
Въсщност, тия значки не са ли офицерски? /щото се споменаваше, че са войнишки?/. Тая в аватара, тя доколкото знам е за едно раняване в бой. Има и за 2, и за 3... до тук добре. Ама има и една подобна, но в черно, за загинал храбро в бой. Много ми е чудно, нея кой я носи :? Или само се награждава посмъртно и не се носи?
Но въпросите ми около посмъртната значка дойдоха от там, че специално й е присадена игла, което е относително /относително!/ масова практика при значките от този вид и формат, но загатва интензивно носене. Като казвам значки от този формат, такива са и пилотските, и наблюдателските, и парашутистките, и за раняване, и за умиране, и нагръдните знаци като онзи в парабелумския подпис и т.н. Та, ето е самата нея:
Револверът е испанска дивотия, Дек Ду -12 заряден, система Велодог, кал. 5,75 мм с централен бой. Чудо невидяно!!! Това е първият ми колекционен успех, преди много години.
Comment