Динаин, всъщност става въпрос точно за обратното по идея (поне доколкот ми е известно) - забранено е създаването на политически организации, основани на религиозен, полов, етнически, възрастов или друг детерминиращ критерий именно за да се опази обществото от дискриминация по този признак. Идеята е, че подобна политическа организация чрез самото си същестувване (и свързаните с това политически стремежи) осъществява дискриминация (или се стерми към нея) по съответният признак. И в това има известна логика, защото казано иначе означава, че ако има партия да речем обединяваща всички цигани, то тя ще се бори за циганските интереси и ще се опитва политически да дискриминира останалите етнически групи.
Естестевно, ясни са ми и възможните възражения срещу това - че така няма как едно малцинство да се обедини политически и да защитава интересите си.
Както и да е, аз съм лаик и може нещо да греша - правистите на форума могат да напишат по-конкретно по този въпрос.
Естестевно, ясни са ми и възможните възражения срещу това - че така няма как едно малцинство да се обедини политически и да защитава интересите си.
Както и да е, аз съм лаик и може нещо да греша - правистите на форума могат да напишат по-конкретно по този въпрос.
Comment