Кажете сайт с униформи на представителните воиници на различни страни
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Униформите
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Schwarzlose написаАко някой има нещо за опълченските униформи нека сложи снимки или рисунки ,но не като на софийският клуб традиция те просто не отговарят на истината.То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
[QUOTE=Schwarzlose]Ако някой има нещо за опълченските униформи[QUOTE]
Болгарским ополченцам была дана следующая форма обмундирования: барашковая шапка по образцу местной, с цветным суконным верхом; кафтан (мундир) темнозеленого или черного сукна, как у моряков, с отложным воротником, без талии, двубортный, с металлическими гладкими пуговицами, с перемычкою назади, с двумя карманами по бокам и с красными плечевыми погонами; шаровары темно-зеленого или черного сукна, на манер местных. широкие вверху и узкие внизу; плащ (шинель) по образцу наших для нижних чинов, из серого сукна, с красными плечевыми погонами, но без петлиц на воротнике; сапоги тоже по образцу наших для нижних чинов с правом заменить их со временем местными опанками; галстух; ремень поясной с пряжкою; по 2 патронные сумки на человека, каждая на 30 патронов; мешок (вместо ранца) с суконными, подшитыми холстом, подвязками; железный котелок; суконные портянки; рубашки из холста; исподние брюки из подкладочного холста; суконные рукавицы и шерстяные варежки.
Овсяный,Н.Р. ген.-майор Болгарское ополчение и земское войско... 1904."ДОЙДЕМ ЛИ НА ВЛАСТ, ВСИЧКИ ХОРА ЩЕ БЪДАТ СВОБОДНИ И ВСЕКИ ЩЕ ИМА НАЙ-МАЛКО ПО ТРИМА РОБИ..."Предизборна програма
Comment
-
Parabellum написаЯ кой се появи
Ти де се загуби бре?
Яко кадро.Това кой е?
Бях 2 седмици на "шопинг" тур до Дубай и Абу Даби....изпаднаха ми едни безплатни билети та рекох да ги оползотворя...
А тоя не го знам кой е, но униформата му е доста ранна...гледам че има медал за Сръбско-Българската война 1885, за възшествието на Фердинанд...абе хубава ранна униформа на висш офицер !
Comment
-
Значи шопинг а?Барем да беше пратил една електронна картичка на нас тук. Всички се чудехме къде си се запилял.Ни вест ни кост.
Значи е време да се похвалиш с нови придобивки.
хайде че нямам търпение да оплакна очичкиТо исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Parabellum написаЗначи шопинг а?Барем да беше пратил една електронна картичка на нас тук. Всички се чудехме къде си се запилял.Ни вест ни кост.
Значи е време да се похвалиш с нови придобивки.
хайде че нямам търпение да оплакна очички
Абе днес купих от едно място три абсолютно еднакви ножа....значи, канията и дължината на острието е същата като на късия щик за италианското "Каркано"...само че вместо дървената дръжка, е отлята нова, алуминиева, с характерната за бойните ножове форма....остриетата не са заточвани допълнително, по каниите нищо не е променяно, и това ме кара да мисля, че това са така наречените "конвертирани" от обикновени байонети бойни ножове - има ги описани и са доста редки...цял следобед обаче ровя, и нищо не мога да намеря за тия....Много са малки, точно като късия Каркано щик са, общата им дължина е 24 см., острието - 12 см.! Ето ви и снимки...
Comment
-
dadga написаКажете сега може ли някъде в интернет да се намерят снимки на гвардеиски униформи на различни държави.
Впрочем, ти какви униформи търсиш - на гвардейски части или на съвременни церемониални части (каквато е нашата национална гвардейска?) Днес далеч не всички церемониални части са гвардейски."ДОЙДЕМ ЛИ НА ВЛАСТ, ВСИЧКИ ХОРА ЩЕ БЪДАТ СВОБОДНИ И ВСЕКИ ЩЕ ИМА НАЙ-МАЛКО ПО ТРИМА РОБИ..."Предизборна програма
Comment
Comment