,
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Униформите
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Кепето ти е соц, само лъвчето е царско.Шинелът също - от 50-те години. Шинелът на третата снимка е параден обр.1972, но може и да е от периода 1990-1999. Разликата е само в копчетата и вензела на петлиците.
На следващата серия снимки: от тази снимка ризата не мога да я остановя точно каква е, но клинът е от униформата М968. На средната снимка куртката изглежда да е някаква сбирщина. ще те помоля да направиш по детайлни снимки. И на последната снимка - стандартна строева (служебна) униформа на подполковник от БНА.
Comment
-
.
Sturmpionier написаКепето ти е соц, само лъвчето е царско.Шинелът също - от 50-те години. Шинелът на третата снимка е параден обр.1972, но може и да е от периода 1990-1999. Разликата е само в копчетата и вензела на петлиците.
На следващата серия снимки: от тази снимка ризата не мога да я остановя точно каква е, но клинът е от униформата М968. На средната снимка куртката изглежда да е някаква сбирщина. ще те помоля да направиш по детайлни снимки. И на последната снимка - стандартна строева (служебна) униформа на подполковник от БНА.ЗА славата на бъларската армия(за почест) :salute: :bulgaria:
За вражеските армий(по 5 на нож,изколете ги)
:sm229: :beatdeadh :fire:
Comment
-
ротмистър написа.
да ти кажа "клина"всъщност е брич,"ризата" е яке останалотое почти вярно но синото кепе си е царско щото трибагреника му е наклонен на ляво и якето може да му се маха подплатата то е било зелено но е избеляло и брича е от царски
Последната серия снимки много си ги намалил.
Comment
-
униформата е соц и има някакви държалки метални и те с петолъчки
кантове има но друг ги има тоя не и е чиста вълна о тоя скантовете е памук но подплатен
и кепето е избеляло не е синьоЗА славата на бъларската армия(за почест) :salute: :bulgaria:
Comment
-
зеления шинел е от 70 80;неможе да е обр90-99 щото човека се е уволнил 1989 г копчетата са с петолъчки а петлиците са червени с кръстосани малинхерки и петолъчка отгоре от долу лаврови клонки; брича е войнишки кавалерийски,а окантования имам и зимен и летен са си офицерски;само курка войнишка като кепето и брича са ми я обещали ;пак един клин зимен та ще ти покажа каквое клин и какво е бридж
ми какво те интересува?ЗА славата на бъларската армия(за почест) :salute: :bulgaria:
Comment
-
ротмистър написазеления шинел е от 70 80;неможе да е обр90-99 щото човека се е уволнил 1989 г копчетата са с петолъчки а петлиците са червени с кръстосани малинхерки и петолъчка отгоре от долу лаврови клонки; брича е войнишки кавалерийски,а окантования имам и зимен и летен са си офицерски;само курка войнишка като кепето и брича са ми я обещали ;пак един клин зимен та ще ти покажа каквое клин и какво е бридж
Comment
Comment