Аз бях обещал, като си оправя скенера, да сложа снимки от Бронираната бригада. Ето ги:
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Униформите
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
kapitan написаА някаква представа за тези.. петлици, ако мога да ги нарека така...Те общовойскове ли са, или показват нещо повече, примерно чинове, излезли от ШЗО?
BigDeal написаА нещо да кажете за съвеременните български униформи ?
Ще съм благодарен ако някой пусне образци."ДОЙДЕМ ЛИ НА ВЛАСТ, ВСИЧКИ ХОРА ЩЕ БЪДАТ СВОБОДНИ И ВСЕКИ ЩЕ ИМА НАЙ-МАЛКО ПО ТРИМА РОБИ..."Предизборна програма
Comment
-
ww2 написаСъжалявам, че ще ви разочаровам, но в този кобур никога не е имало "Парабелум"....пистолета най-вероятно /90%/ е Валтер - Walther PP, по-малко вероятно - Берета /10%/ !
Пускам ви снимка на Валтера /същия като сегашните / и снимки на оригинален български кобур за Парабелум...има разлика....
Така че загадката остава какво е оружието?То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
dadga написаХора кво значи "Brunswick""Fiercer than Fierceness itself!"
Comment
-
"Изпъченият офицер на снимката е със звание "капитан" и видно от пагона, е служив някой от шевските полкове.За съжаление знака не се вижда! Облечен е в строева форма, образец 1936 година.Според моето скромно мнение - най практичната и красива униформа на офицера от Българската армия за всички времена! Е, тук малко съм пристрастен и това не е много обективно!!! Колана е офицерски образец-орехов цвят.Плата е габардин,зелено-кафеникав на цвят, внасян от Англия.
В такива кобури успешно са носени и пистолети Валтер модел Р-38.Само пълнителя не е влизал в гнездото, защото са били изработвани за пистолет"Парабелум", или както е правилно да се нарече Р-08.Закрития кобур за показания на снимката пистолет "Валтер", модел РР/Polizei Pistole/, е много по различен!
Comment
-
Здравей и добре дошъл! Радвам се да видя още някого със специално отношение към униформите! ..ааа... само един въпрос... за коя снимка става въпрос?
Да се върна на танкистките шапки - включително онази на снимката дето се е продавала, включително моята, която е точно същата като нея... Не знам защо, ама нещо не са точни... На всички снимки, които съм виждал, шапките в Бронираната бригада са по-високи, с по-дълбоко дъно... Дали тази на снимката и моята собствена не са ранно следвоенно производство?Last edited by kapitan; 09-05-2005, 18:02.На нож!
Comment
-
Ето тук има нещо, което е представено като униформа на офицер от бронираната бригада:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...533017565&rd=1
Comment
-
...само дето е брат-близнак на моята униформа на скиор от пехотата Даже като се загледах, куртката и кепето са леееко различни на цвят. Най-вероятно Сбирщайн, куртка от едно, пагони от друго, кепе от трето... /при това кепето може и да е следвоенно производство, с тоя хастар.../. Нищо и половина.... ...и само да добавя, че моята може би не е точно на скиор от пехотата, има разлика в сравнение с онова в музея.. но може и да е... не знам, търсенето продължаваLast edited by kapitan; 23-05-2005, 11:04.На нож!
Comment
-
:rock: Към Танковата бригада е имало и танкови егери. По модел на германците. Моя тъст, който е 20 набор, е служил като такъв. Всъщност това за танковите егери от него го знам. Имаше в мазето един много запазен шинел, с едни интересни петлици, като че ли подофицерски с червено и жълто. И малките знакчета на танк. И понеже казах на тъщата да не пипа шинела, тя взела, че за моя радост го изгорила. Абе, кеф!!! Щях и аз да я изгоря, но после реших, че сам съм си виновен. Като го видях шинела, просто трябваше да си го скатая по кашишки и да си го прибера. И сега щяхме да имаме оригинален такъв. Това се отнася и за всички находки които срещнем из страната и света. :wall:
Преди 3 г. на пазара в Търново, Джон Мънари си беше купил без пари една Маузерка от еднопатронните. Мисля, че беше кал. 10,5. Изключително рядка и много запазена. Всички цъкахме и я пипахме, а той я държи за цевта и не я пусна въобще. И така си я има още.
:nworthy: Драги колеги!!! Уважавайте тъщите си !!! Те постоянно мислят за Вас!!! Положително!!! :nworthy: :fire: И не им давайте да пипат вашите ценности. Инак - :fire: :rock: :twak:От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!
Comment
Comment