Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Волжските българи

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Sir Gray написа
    Е язък за битката и овците, щом лошите само са се ядосали повече и са се върнали да си довършат работата. Някак си "разбивам" хич не се връзва с "като следствие бивам унищожен"
    ok, сега какво да кажа бе човек българите ги разбиват ( печелят битката ако щеш ) и след това Кана на татарите се ядосал и пратил незнам колко си Принца с войска много по-голяма от тази на българите.
    Опа овни не овене, мерси
    Last edited by gogo t; 21-07-2006, 11:39.

Comment

Ами аз бих казал, че българите са отбили разузнавателния отряд на татарите, след което онези са дошли en force и са ни отнесли. Добре поне, че нашите са изкрънкали няколко óвци преди това
      XV mile the sea brode is
      From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Sir Gray написа
        Ами аз бих казал, че българите са отбили разузнавателния отряд на татарите, след което онези са дошли en force и са ни отнесли. Добре поне, че нашите са изкрънкали няколко óвци преди това
        Така разузнавачи нещо не се връзва- В битката при Жигулевските възвишения през 1221 г. българите на кан Челебир нанасят съкрушителен удар на 30-хилядна татаро-монголска армия. Така Волжка България става първата европейска държава, нанесла поражение на новите нашественици в зенита на тяхното могъщество по пътя им към Европа, аз бих казал че това си е армия .
        Начи макар че ползвам диалекти точна тая дума си я пиша и изговарям правилно . Горе се обърках и вместо да напиша ОВЕНА ( което пак е грешно ) натиснах Е накрая, Овцете са с грешки накрая ясно УФСЪ е по-фрапантно. А ти нещо заяждаш ли се или к'во.А тая дума изрънкам какво значи издрънкам или..... Ем знам, ем питам :lol:

1. Земята на буртасите лежи между Хазарската и Българската земя, на разстояние от 15 дневен път от първата. Буртасите се подчиняват на хазарския цар и излизат в полето с 10 000 конника...

2. Земята им е просторна и изобилства с гористи места. Извършват набези срешу българи и печенези, бъдейки силни и храбри.

Българи

1. Българската земя е съседна с земята на буртасите. Българите живеят на брега а реката, която се влива в Хазарското море (Каспийско) и се нарича Итил (Волга), протичащи между земите на хазарите и славяните. Цар на българите е Алмуш, изповядващ исляма. Страната им се състои от блатисти местности и гъсти гори сред които живеят.

2. Българите се делят на три части: едните се наричат берсула, другата - есегел, а третата - българ, сравнително начина на живот на трите племена е еднакъв.

3. Хазарите търгуват с българите, както и Русия носят при тях своите стоки. Всички от тях (т.е. русите), които живеят по двата бряга на споменатата река, носят към тях (т.е. българите) своите стоки, като: кожи от самури, хермелини, белки и други.

4. Българите са земеделски народ и произвеждат всякакъв тип зърнени култури, като: пшеница, ечемик, просо и други. Голяма част от тях изповядват исляма, и имат в

селищата си мечети и начални училища с мюезини и имами. Някои от тях, които изповядват езичеството, се покланят пред всеки познат, когото срещнат.

5. От земята на буртасите до земята на тези българи са три дена път. Последните извършват набези над първите, грабят ги и ги пленяват. Българите яздят коне, носят ризници и имат пълно въоръжение.

б. Данъците към царя си плащат с коне и други неща. От всеки, който се жени, царя взема за себе си ездитен кон. Когато отиват към тях мюсюлманските търговци, то вземат от тях мито, една десета от стоките.

7. Облеклото им е подобно на мюсюлманското; по същия начин и гробищата са като мюсюлманските. Главното им богатство са кожите от златки. Нямат сечени монети; звучните монети заменят за кожи от златка. Всяка кожа се равнява на два и половина дирхема. Белите, кръгли дирхеми идват при тях от мюсюлманските страни чрез размяна на стоки.
        Ето една много интересна книга
        Last edited by gogo t; 21-07-2006, 12:16.

Comment

Начи макар че ползвам диалекти точна тая дума си я пиша и изговарям правилно . Горе се обърках и вместо да напиша ОВЕНА ( което пак е грешно ) натиснах Е накрая, Овцете са с грешки накрая ясно УФСЪ е по-фрапантно. А ти нещо заяждаш ли се или к'во.А тая дума изрънкам какво значи издрънкам или..... Ем знам, ем питам
          Ама и аз така бре, кефи ме повече óвцете, затова Не се заяждам А уфсъ пък не бях чувал, тая версия печели всички точки ))))
          XV mile the sea brode is
          From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Sir Gray написа
            Ама и аз така бре, кефи ме повече óвцете, затова Не се заяждам А уфсъ пък не бях чувал, тая версия печели всички точки ))))
            OK, айде да пишем по темата :tup:

България, известна днес като Волжска България или Идел Болгар (İdel Bulğar), е историческа държава, съществувала между 7 и 16 век, първоначално около реките Волга и Кама, които днес се намират в днешната Руска федерация. Смята се, че от гледна точка на населението днешен Татарстан е наследникът на Волжска България. Дори част от населяващите я не приемат наложеното им име татари, а се наричат българи. Волжска България е основана около 660 г. от кан Котраг, синът на кан Кубрат. През 922 г. държавата приема за официална религия исляма и създава една много добре културно развита българо-ислямска цивилизация. Според някои източници, Аспарухова България поддържа дипломатически отношения с Волжска България. Волжска България просъществува чак до 13 век, когато бива разрушена от набезите на татарите и става част от държавата Златна орда.
            Според хрониките "Джагфар Тарих" на Бахши Иман, Волжска България е станала васал на монголците, и български войски са участвали в похода на Бату в Полша, Литва, Унгария. Според българските хроники цар Иван Асен ²² е разбил същата тази армия на Бату през 1241 г.
            Last edited by gogo t; 21-07-2006, 12:14.

Comment

Волжка българия на това си място вероятно е основана доста по-късно. Ориентировъчно - във връзка със събитията около гражданската война в Хазарския каганат в началото на 9 век.

Джагфар бла-бла е фалшификат, но участието на волжски булгари, както и на руси и кумани в похода на татарите на запад е общоприетата версия.

Няма българска хроника, която да казва, че татарите са били разбити от Йоан асен

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Thorn написа
                Волжка българия на това си място вероятно е основана доста по-късно. Ориентировъчно - във връзка със събитията около гражданската война в Хазарския каганат в началото на 9 век.

Джагфар бла-бла е фалшификат, но участието на волжски булгари, както и на руси и кумани в похода на татарите на запад е общоприетата версия.

Няма българска хроника, която да казва, че татарите са били разбити от Йоан асен
                Това го пише в Уикипедиата.

Comment

albireo написа
                  Можеш да се пробваш - ще е горе долу толкова истинно, колкото и Джафар незнамсиквоси
                  Не знаех, че той е фалшификатор :vb_sad: а от къде да си намеря нужните данни за Волжка България . А някой да има български летописи и т.н. аз имам История Славяно-Българска

Comment

ето кулата в Болгар....не си спомням откъде ми попадна ...
                    http://www.terrabyzantica.blogspot.com/

Comment

Thorn написа
                      .

Джагфар бла-бла е фалшификат
                      Щом казваш, ще трябва да се съглатя с това авторитетно мнение.. :shrug:

.
                      ..И кажи ми ти страннико,
                      чувал ли си звук,
                      по- велик от тропота на хиляди коне!!?...

Comment

Що - да не би да смяташ, че не е?

thorn

Comment

Thorn написа
                          Що - да не би да смяташ, че не е?
                          А в какъв смисъл фалшификатор ? Имам още карти да качвам ли ?
                          Понеже прочетох тук, че сме даследници на Александър Македонски- и аз съм чел. Ако е вярна значи македонците ( измислената държава по западната граница ) са си налучкали името на държавата Ако беше така то се в някой летопис, или писмо на някой владетел ще се споменава с гордост .
                          Ето два интересни документа. Джгфар "бла бла" няма нищо общо с тях :lol:

Comment

Значи обичаме да четем приказки, а?

thorn

Comment

Thorn написа
                              Значи обичаме да четем приказки, а?
                              Хаха, за кое говориш за македонците или за прикачените файлове :kid:

Comment

gogo t написа
                                Хаха, за кое говориш за македонците или за прикачените файлове :kid:
                                Ами виж какво има в тях:
                                Българите и световната цивилизация.doc написа
                                "Таримската котловина пази тайната
                                В различни документи от индийски, китайски, арменски, византийски и друг произход, както и от направените множество изследвания, е установено, че древните българи са населявали района на планината Имеон (дн. Памир и Хиндокуш), Таримската котловина и планинската верига Тян Шан. Там преди 4000 – 6000 хиляди години, се е развила една от най-древните земеделски цивилизации на Изтока. Авторитетният немски учен Фердинанд фон Рихтховен (1833-1905) потвърждава, че Таримската котловина и Памирско-Хиндокушкият масив са “люлка на първата човешка цивилизация”. В книгата си “Пътят на България” (1936 г.) Димитър Съсълов изказва становище, че древната прародина на българите се намира в Таримската котловина, между Северен Тибет, Тян Шан и пустинята Гоби. Потвърждение на факта, че българите са населявали тези места, има и в редица древни документи: индийския епос “Махабхарта” (VII - X век пр.н.е.)"
                                Българите и световната цивилизация.doc написа
                                в северен Китай, и най-вече в провинция Шансу, са открити над 100 пирамиди, в сравнение с които Хеопсовата пирамида в Египет изглежда скромна ... ... ... мумии на хора от индоевропейската раса, от така наречения кавказки тип. На една от мумиите - на мъж, е открит татуиран тангристки слънчев знак на слепоочието, а краката му са обути с характерните български навуща, тип гети
                                Смех ... ма голем! Нали?
                                Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                                Проект 22.06.1941 г.
                                "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Working...
                                X