Когато някой дипломат си заминава от България той задължително получава някое от най-големите ни отличия нещо което ме вбесява страхотно. Ето и днес Колин Пауъл отнесе "Стара планина" І степен и аз избеснях. Така страшно се обезценяват тези ордени и се превръщат в някакви блестящи безсмислици за които не е нужно даже да молиш- те сами ти се бутат в ръцете (разбират шията). Адски много се подразних днес и този път не издържах да пусна темата.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За ордените и посланиците
Collapse
X
-
Е на мен ми се повръща ама колкото и да :wall: :x :oops: :tdown :cry: :evil: докъто не :fire: повечето политици в тази държава...Аууу направо не трябваше да пускате такава тема...Ами че то повече чужденци носят този орден от който вече ми се повръща от колкот българи...За Ахмед Доган няма да споменавам защото е в кърпа вързано......Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
-
Според Закона за ордените и медалитеЧл. 4. (1) С орден "Стара планина" се награждават:
1. български граждани - държавни глави и ръководители на правителства, министри, политици, обществени дейци, културни дейци, военни лица и представители на духовенството, които имат изключително големи заслуги към Република България;
2. чужди граждани - държавни глави и ръководители на правителства, министри, политици, общественици и културни дейци, които имат изключително големи заслуги за двустранните отношения с Република България и за развитието на международното сътрудничество, укрепването на сигурността и мира между народите, както и за защита на правата и свободата на човека
Иначе за посланиците може да се твърди, че имат заслуги за развитие на отношенията. Но какво им е чак толкова изключително голямото, това не ми е ясно.
По време на война е нормално да се раздават купища ордени - доста е любопитно как се е давало "Пурпурно сърце" през Втората световна война в САЩ, за съжаление не помня числа. Но все пак сега е мирно време, а и орденът е граждански.
Comment
-
И на мен ми направи много неприятно впечатление като прочетох днес, че и чичко Пауъл си тръгва с орден.
По този повод ми хрумна един виц:
Попитали радио Ереван какво трябва да направи един чужденец, за да му дадат орден "Стара Планина". Радиото отговорило:
- Трябва просто да посети България.
Тъжно...PEACE & LOVE
Comment
-
Точно и аз това си мисля.Да има орден за чужденци който да се раздава на този и на онзи.Сега този Паул дали седи и се спуква от смях като гледа този орден...Вече го намразих(ордена) за Паул няма да се произнасям да не ме обвините в расизъм......Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
-
Значи, ордена просто вече не е най-високото държавно отличие.
Однажды напуганный Му Да прибежал с базарной площади к Учителю.
-- Учитель! Я только что видел на базарной площади одного человека. Он ночной сторож плотин на реке Цзян. Так вот, он предвещает наступление эпохи Куй!
Учитель поперхнулся зел¸ным чаем.
-- Он что -- встречался в зарослях Цзян с нашим Пицзеци?!
-- Нет, Учитель. Но он говорит, что прочитал все трактаты о наилучшем устройстве государства, какие только смог найти, и приш¸л к выводу, что наше государство устроено несообразно, а потому нам всем гряд¸т эпоха Куй!
Учитель тяжело вздохнул и ответил:
-- Несообразно именно то государство, в котором ночные сторожа вместо занятия положенным им делом, а именно ночным сторожением, читают трактаты о наилучшем устройстве государства, да ещ¸ и только те, которые смогут найти. Потому что в таком государстве не будет ни наилучшего устройства, ни основных фондов, оставшихся без охраны. И тогда наступление эпохи Куй неизбежно.
-- Но Учитель, это ещ¸ не вс¸! Этот человек, увидев мою оранжевую табличку с девизом "Мудрое постижение", надсмеялся надо мной и сказал, что это полный позор и несообразность, и лично он никогда бы не взял такую табличку ни из чьих рук, а тем паче из ваших рук, Учитель!
Учитель задумчиво потягивал зел¸ный чай и размышлял. Потом сказал:
-- Надо бы сходить на базарную площадь и присмотреться к этому человеку повнимательнее. Возможно, он нам окажется полезен.
-- Но Учитель! -- обескураженно воскликнул Му Да. -- Ведь он несообразен и поносит вас и ваше учение!
-- Да, этот человек несообразен. -- вздохнул Учитель. -- Но, возможно, ты показывал ему эту табличку сам или говорил с ним о ней?
-- Нет, он увидел е¸ случайно, когда я перекладывал связки монет.
-- Вот видишь. Ты не предлагал ему такой таблички -- он сам заговорил о ней. Это значит, что он тоже хотел бы иметь такую или похожую, но почему-то не хочет этого сделать. Поэтому ему гораздо проще отказать другим в возможности видеть в таких табличках смысл и сообразность. Ему предстоит пройти ещ¸ долгий путь, на котором ему прид¸тся излить из себя красный чай страха и ч¸рный чай озлобления, после чего влить в себя зел¸ный чай мудрости. Но это трудно, такие люди скорее склонны переранить весь окружающий мир, чем излечить собственную рану...
Учитель скорбно вздохнул и продолжил.
-- Но мы будем стараться ему помочь. Научим его обращаться с Пицзеци и пусть водит его на базарную плошадь -- показывать за деньги и рассказывать об эпохе Куй. Хоть баланс за квартал свед¸м...Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Абсолютно съгласна с казаното до тук...
Колко съм се чудила като гледам всеки път - идва някой посланик, дето не съм го и чувала кой е - и хоп - орден?!
Аз ако отида на посещение в американско посолство дали ще ми дадат няколко за из път?!"Нима, Създателю,
съм искал от пръстта човек да ме изваеш,
мигар аз самият съм те молил
от мрака да ме извлечеш?"
Comment
-
Е, де!
дали му орденче на човека и кво толкова? То пък един орден-за чудо и приказ. Даже не е и красив.
Майната му! Маймуна със значка.
по същата логика трябва да се ядосваме, когато навремето са били награждавани чужди личности наистина с най-високият ни орден "Св.св.Кирл и Методий"-за справка виж снимката на подписът ми по долу-за тези които не знаят какво представлява този орден.
Тепърва омразни нам чужденци ще се кичат с най-високите ни ордени. Така че свиквайте от сега.
Сега като се замисля Първанов е дал най-много ордени и медали, отколкото Желев и Стоянов заедно.То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Четох, че освен орденче, Паси му е дал и позлатено копие на меча на Кубрат. Това е нещо доста интересно: един евреин подарява на един негър меч на легендарен български владетел. От снимките копието на меча не изглеждаше като нощо особено, пък и по принцип остри неща не е хубаво да се подаряват, ама иди го обясни това на човека, който размахваше Корана с цел да се побратимява с мюсюлманите в Либия...
Comment
-
В това отношение нашите управляващи винаги са проявявали някаква пленителна и изумителна чисто детска наивност. Орден и доктор онорис кауза (пердута) в СУ,обикновено, евтин начин да му се харесат. Какъв е обаче реалния ефект от такива ходове, особено при един държ.секретар в оставка е съмнително, меча трябва да го пратят на Кондолиза :stupid:
Comment
Comment