Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За ордените и посланиците

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ей,хора това е най-високият БЪЛГАРСКИ орден!Унижаваме се като го раздаваме за щяло и нещяло на който ни падне.Ама що ли го пиша тук?Вие и без мен си го знаете....Само нашите -вече не знам каква обидна дума да използвам-политици си мислят ,че като правят плонжове пред чуждите дипломати ще им се харесат!О свещенна простота!
    "Прави каквото трябва,да става каквото ще!"

Comment

История развивается по спирали...
      "... Наш общий путь идет из глубин веков в даль веков..." Речи тов. Т. Живкова и тов. Л. И. Брежнева на церемонии вручения тов. Л. И. Брежневу Золотой Звезды Героя Народной Республики Болгарии и ордена Георгия Димитрова и на торжественном митинге трудящихся города Софии / Живков Т., Брежнев Л.И. - Б. м.: София-Пресс, 1973. - 32 с. - (Болгария - СССР).
      "Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .

Comment

Абе защо се учудвате? Ордените и медалите, както и всякакви знаци на признание, във всяка една държава и във всеки един исторически период са били и ще си останат въпрос на политическа конюнктура. От време на време може да бъде удостоен и някой с действителни заслуги, но това е с популистка и пропагандаторска цел. "Другарят" Колин Пауъл , разбира се, получава ордена поради поста си. И Джак Изкормвача да беше на негово място, и той щеше да получи "Стара планина"
        "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Даа

Тук съм съвсем съгласен с Рамблер - ордени, медали и всякакви подобни отличия винаги са се давали далеч не само за "заслуги", "подвизи" и всякакъв подобен род лични дела, а и от конюнктурни съображения. Като това явление се наблюдава общо взето навсякъде и по всяко време - включително и по време на война. Да не мислите, че през войните ордени и медали получават само заслужаващите ги (според общоприетото разбиране за подвиг или заслуга по време на война)?
          Та в тоя смисъл никак не ме учудва въпросното награждаване - съвсем си е в посоката, в която се движат от известно време нашите политици (пък и както ясно показа примерът на Виталий - подобно поведение е характерно за държавата ни не от вчера (впрочем, не само за нашата държава, разбира се)).
          Тъжно е, но пък не е като да нарушава "естествения" ход на събитията...

Comment

Да бе това на нищо не прилича един ч**ут да дава на едно н**ро Български орден още по малко меч на древен владетел.А Паси какво има да го коментираме ясен е на всички...
            ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

виталий написа
              История развивается по спирали...
              "... Наш общий путь идет из глубин веков в даль веков..." Речи тов. Т. Живкова и тов. Л. И. Брежнева на церемонии вручения тов. Л. И. Брежневу Золотой Звезды Героя Народной Республики Болгарии и ордена Георгия Димитрова и на торжественном митинге трудящихся города Софии / Живков Т., Брежнев Л.И. - Б. м.: София-Пресс, 1973. - 32 с. - (Болгария - СССР).
              Ама нали сега е друго уж?
              По моя преценка съм обективен.

Comment

Да бе друго е...Вълкът козината си мени ама...
                ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Не че нещо, но мече си е живо менте.Даже и стоманата му е калпава.Така да знаете. Затова не се ядосвайте
                  То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Parabellum написа
                    Не че нещо, но мече си е живо менте.Даже и стоманата му е калпава.Така да знаете. Затова не се ядосвайте
                    Именно, от снимката изглежда като нещо кичовско, предназначено за туристи и с надпис Made in China.

Comment

Изключително обезценен сега, но аз бих подкрепил традиционно първия български по старшинство Орден "СВ.СВ. Килрил и Методий", след 9-ти раздаван с тонове, а преди това даван само на чужди владетели и само на неколцина изтъкнати български дейци като Иван Вазов. Това със "Стара планина" си е пак живкощина :sm100:
                      Сега наистина скромни учители и вестникари са с "СВ.СВ. Килрил и Методий", но все пак, пак е по сладко да имаш него, отколкото някакво партизанско-работничско-селско-бюрократично-мързимедамисля отличийце

Comment

Ако не се лъжа "Св.св. Кирил и Методий" е даден само на 7 души преди 9.9. - не ги помня - само за Вазов се сещам.

Comment

Парабелуме то меча е ясно че няма да е кой знае какво но в случая е важна моралната стойност.Точно както ТВВ казва евреин подарява на негър меч на легендарен български владетел...Мен лично не срам ми не знам какво иде ми в земята да се завра...
                          Last edited by Док Холидей; 10-12-2004, 20:30.

Comment

"Св.св. Кирил и Методий"-статутът му е такъв , че няма право живите му носители да са повече от 12 души.
                            Царят е велик Магистър на Ордена-той го носи по право
                            Иван Вазов го е имал.
                            генерал Данаил Николаев също
                            Сегашният цар също го има, както казах по право.Всъщност той даже дари орденът на баща си ако се нелъжа на Историческият музей в София
                            Останалите носители на този орден са чужденци
                            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Erich Von Manstein написа
                              Когато някой дипломат си заминава от България той задължително получава някое от най-големите ни отличия нещо което ме вбесява страхотно. Ето и днес Колин Пауъл отнесе "Стара планина" ² степен и аз избеснях. Така страшно се обезценяват тези ордени и се превръщат в някакви блестящи безсмислици за които не е нужно даже да молиш- те сами ти се бутат в ръцете (разбират шията). Адски много се подразних днес и този път не издържах да пусна темата.
                              Абсолютно си прав.
                              Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Working...
                              X