виждам знамената, но виждам и мечовете - имам съвсем същия ти казвам на някой от дядовците ми е, намерих го на скришно място и си го наследих моментално
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За българските войски
Collapse
X
-
Ja verno ima i mechove!!!!!!!! Sorry! Javno ne mi e napravilo vpechatlenie!
Mejdu drugoto znaesh li njakoi sait kadeto mogat da se vidjat i drugi nashi ordeni, znamena i t.n.? Az prerovih vsichki saitove na muzei ama tva e edinstvenoto koeto namerih!
PS: Tva e dosta gotina relikva i e hubavo che si si ja vruchil!!! Ot moite djadovci puk mi ostanaha samo njakolko ordena "Lenin" i 2 "Cherveni Zvezdi" :lol:That, which doesn't kill you makes you stronger!
Comment
-
E az njamam nervi za takiva neshta kato kolekcionirane ama imam chuvstvoto che ako mu prodam medalite na djadoto shte izvadi Nagana! :lol:
Mai se otklonihme ot temata malko a!?
Ok, bulgarski voiski........
Iskam da vi pitam dali njakoi e chuval za druga bitka kato tazi pri Doiran? Tva da ni bombandirat 48 chasa nonstop i da ni prevuzhojdat chisleno che nakraja da im plenime oficerite i da im vzemem bitkata.........na noj!!!!!!!!!!
Ne znam dali znete, no na parad v London e pokanen edinstveno Gen. Vazov ot horata komandvali chujdi armii i che angliiskite znamena se svaljat kogato kolonata minava pokrai nego!!!
Napravo karo go prochetoh tova....i to v angliisko spisanie napravo nastruhnah i mi idvashe da izleza tuka i da pochna da im kreshtja koi e po-po-nai!!!!
Mejdu drugoto naistina mislja che tova e neverojaten podvig pri unikalno malko jertvi!
Interesno mi e zashto ne sum uchil za tova neshto vuv uchilishte!?!
Moje i neshto da ne pomnja no naistina mislja che go njamashe vuv uchebnicite po istorija! To e vjarno che i negovata taktika e bila malko po-neobichaina! Imam predvid vkarvaneto na politikata : Za vseki plenen oficer - 2 sednici otpusk! Mi i az da sum i az shte trugna da gi lovja prez noshta!
Daite mnenie i ako njakoi moje da mi preporucha njakoja kniga za BULGARSKITE srajenija shte mu buda mnogo blagodaren! Prosto na men mi pisna da cheta : rusnacite napravili tova........nemcite onova......anglichanite puk tova.....i t.n. mislja che me razbirate!That, which doesn't kill you makes you stronger!
Comment
-
Имаше едно време една малка книжка "Сращения на българската армия в периода .... - ..... " не помня точно нито името, нито датите. Тя беше доста тъничка, но ги имаше повечето битки от новото време, само дето бяха малко сухо описани, като за щабен офицер или кадет от военната академия. На мен ми беше доста интересно, въпреки че нямаше поетизъм и тн. Но то геройството както и да го опишеш, пак си остава такова.XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
Taka e! :lol:
Loshtoto e che az vinagi bjah geroja na Chervenata Armija koito umira oshte v nachaloto na igrata! :lol:
E, nie pone i na partizani sme si igrali!!!! A i vuv WW2 sme uchastvali vse pak i nie!
Da, predpolagam che vremenata se menjat, horata sushto. Loshoto e che togava njamashe goljam izbor! Ili si or CCCP i pechelish igrata ili si nemec i gubish! Prosto kakto kazah togava siigraehme i na partizani ili haiduti!!!! A sega az lichno ne sum vidjal njakoe dete da kaje "az shte sum Levski" ili neshto ot sorta! Kato izkljuchime fakta che na vsichki v glavite sa im kompjutri, prosto povecheto sa absoljutno bezrazlichni kum nashata istorija ili kakvato i da bila forma na patriotizum! Az ot tova naistina se plasha!That, which doesn't kill you makes you stronger!
Comment
-
Пак ще се върна на вчеращната тема, но ние българите имаме изключително красиви ордени и добавки към униформите. Може би не твърде богати и натруфени, но това е именно част от красотата. А специално за ордените за храброст, те пък са още по-, все пак са били раздаване основно за истинска храброст, проявена в истински бой!
/между другото, това с лъва не е значка, а катарама от параден колан. После по комунистическо време е почти същотото, но с петолъчка вместо корона/На нож!
Comment
Comment