Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвременните партии и държавното управление

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #16
    Но в момента нещата в никакъв случай не са по-добре - подобни решения се взимат от групичка корумпирани, непросветени и често невежи политици, които обаче са съвсем наясно с личния си интерес. А решенията засягат почти всекиго. Мисля че по-правилно е, решенията които засягат всички, да се взимат от всички, особено ако технологично това може да бъде осигурено. Така се решава и проблемът с отговорността и делегирането на права - защото резултатите от решението се усещат от всички и всички знаят, че тове е решение, което сами са взели.

    Comment


      #17
      Re: относно райхъ

      И пряката и представителната демокрация са нож с две остриета, за предпочитене са пред тоталитаризма, разбира се, но и при тях няма спасение от корупцията и невежеството. Ако трябва да предложим една "идеална" държава, смятам, че за предпочитане би била една "индивидуална" държава - ограждаш си една територийка от около 500 кв.м. и си я управляваш както си искаш. При повече от един човек винаги възникват конфликти, които, каквото и решение да се измисли, постепенно се натрупват и задълбочават.
      Що се отнася до технологичното осигуряване на "всенародни референдуми", не мислиш ли, че ще има толкова много възможности за фалшифициране на резултатите /като се вземе пред вид компютърния гении на българина/, че този начин на гласуване ще породи повече проблеми, отколкото ще разреши?
      "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

      Comment


        #18
        Е, дори и при сегашното ниво на технологиите можеда се разработи отонсително сигурен метод за това, ако е за въпрос. Все пак аз предпочитам за съществените въпроси (а те не са чак толкова много) решенията да се взимат от всички - това може да се организира сравнително лесно на общинско ниво поне.

        Comment


          #19
          има се впредвид неанонимно гласуване с свободен достъп до резултатите за всеки( показност , реалновремево предоставяне на информация , конкретно индивидуално документиране на вота на всеки , форуми за свободно аргументиране на разбиранията си и т.н.) 8)

          чисто технологично съвсем не невъзможни неща.

          Comment

          Working...
          X