If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
В случаят това е несъмнено доказателство за тяхната фиктивност .
Gaden Gogi написа
Едва ли някоя от личностите в историята титуловани като "чудовища" е правил каквото е прави от чиста злоба.
Струва ми се, че могат да се наброят поне един-двама, които са си били ръководени меко казано от крайна мизантропия (да не кажем от чиста злоба). Пол Пот, да речем.
Днес реших да обиколя малко форума без намерение да вземам участие, но попадайки на тази тема останах изумен, поради което не бих могъл да се въздържа.
Мойте уважения Фашо, но ми е мъчно когато хора демонстриращи завидни интелектуални способности обвързват своя светоглед и дори самите себе си с идеологията на умопобъркания Адолф Хитлер и неговата партия. Не мога да определя с точност какви са историческите ти познания, но забелязах че обичаш да си затваряш очите за някои общопризнати факти, като най-безцеремонно ги заменяш с разни идеологеми, от които няма и следа в специализираната литература. Ще посоча за пример твърдението ти, че ВСВ запчва с обявяваната воина на САЩ срещу Германия като виновни за това били евреите. Всички добре знаем за германското нападение срещу Полша на 1.9.1939 година, и мнозинството от нас определя именно тази дата като началото на войната. Има някои, които считат че тя започва със заграбването на Чехословакия от Хитлер и пак ще кажа, че за първи път чувам за твоята теория. Признаваш наличието на холокоста което е похвално, обаче ще си позволя да обогатя познанията ти върху него, като спомена че той не е някакво "наказание", а изблик на омраза срещу евреите, и започва почти веднага след като Хитлер идва на власт. Разликата се състои в това, че неговата ожесточеност се е увеличавала през годините, като се започва от публично линчуване и се стига до масово изтребление. Прочитайки това което си писал попаднах на още един куп други подобни малки и големи, важни и маловажни неточности, изопачаваня и премълчаваня на факти от историята, много от които са толкова безспорни, че би трябвало всеки човек да ги знае, най-малкото просто за обща култура. Ако пък си запознат с тях, любопитно ми е как, след като се самоопределяш като нацист ги оправдаваш, като например както вече споменах Полша и Чехословакия, или пък умъртвяването на душевноболни в нацистките болници и подпалването на книги. Според текстовете ти се оказва, че едва ли не нацизмът и антисемитизмът са най-човеколюбивите идеологии от всички.
Времето ми е ограничено, поради което ще продължа по-късно.
Гаден Годжи, това с Чудомир не е лишено от основание. Аз не веднъж съм казвал, че съгласно моята “Хипотеза за политическия глобус” ние сме много близки с комунистите. Ние сме комшии. И да, ние ползваме много подобни средства. Приликата, обаче, свършва до тук. Ние може и да ползваме подобни средства, но го правим с различни цели и различни мотиви. Защо те са различни, вече обясних. И за да ти вляза в тона с метафорите, ако трябва да опиша демокрацията с някой литературен герой, то това без съмнение ще е Тартюф, от едноименното произведение. Убеден съм, че си го чел, както и останалите страни по дискусията. Ако все пак някой го е пропуснал, най-горещо го приканвам да си попълни пропуска. Защото действително, човек не може напълно да разбере демокрацията ако не го е чел. И за да не съм непълен, ще си позволя и една метафора за евреите. Както вече аз неведнъж подчертах, това е нация която безкрайно уважавам. Така ги харесвам нещата! И това е нация пълна с “велики комбинатори”. Както вече сте разбрали, говоря за “Дванайсетте стола”. Страхотна книга! И скитащото племе, за мен, е реплика в няколко дестеки милионен тираж на героя Остап Бендер – Великият Комбинатор. А в интерес на истината, това е моя любим литературен герой, колкото и да е иронично.
Драгостинов, ти явно познаваш историята. Показваш че си чел книгите, но също така че си изпуснал това дето е нашисано между редовете. Точно това се опитвам да представя аз. Не официалната история, писана под диктата на същите господа подпалили войната, а онази другата, която не са успели да “пренапишат”. Нормално е изводите, които правя да ги няма в официалната литература. Нормално е и че заменям някои от “общопризнатите истини”, с такива до които съм стигнал по пътя на логиката. Това се дължи на обстоятелството, че аз градя позицията си на база косвени улики и на база пропуските в “тяхната” история. Адолф че е изперкал към края, изперкал е, но иначе хайде да се въздържаме от обидни констатации, защото за добро или зло той е един от най-великите хора на своето време. Аз не казвам, че войната започва с обявяването на войната на САЩ. Това е само финалния акорд. Започването на ВСВ може да се представи като доста продължителен процес. Тя започва да се обявява на 03.09.1939г. когато Франция и Великобритания обявяват война на Германия. Не обратното. На 01.09.’39г. започва финалната фаза от подготовката на Германия за война с СССР – завладяването на Полша. Това е било предрешено решение, заложено още в “Моята борба”. Германия от самото начало възнамерява да води война с СССР, поради действащия в тази страна еврейски експеримент. Разбира се, в мотивите изтъкнати за войната се говори за нови територии, за земя за колонизиране, за многото ресурси на Русия и т.н. други подобни фрази принадлежащи към пропагандната реторика. Но така или иначе ние сме имали ясното намерение да водим агресивна война с СССР. Но ние също така опитахме с всички средства да запазим останалата част от Еврпа извън това кръвопролитие. Не случайно самия фон Рибентроп бе изпратен за посланник в Лондон. Нека разгледаме двете страни, които на 03.09 ни обявяват война. Франция, с нея несъмнено имаме сметки за уреждане. Но ние се и боим от нея, все пак армията е била считана за образец в Европа. А и ние не бихме желали нова голяма война в западна и централна Европа. Великобритания е стар враг, омразен и коварен при това. Но съгласно расистката идеология на нацистите, там живее братски народ и на една война с Острова се гледа като на братоубийство. Пък и какво ще спечели Германия от войната с англичаните? Нищо! Колониалната империя ще бъде разграбена от Франция, САЩ, Япония и нищо няма да има за Германия. Само ще сме извадили кестените от огъня, а друг ще ги яде. Така че ние нямаме ползва от война с тези държави. За полза от война със САЩ пък да не говорим, това е абсурдно. Но ние им обявяваме война, с което и завършва започналото на 03.09.’39г. начало на ВСВ, и с това войната вече е наистина световна и глобална. Обаче не ние сме я подпалили. Що се касае хода с Чехословакия. Дам, това се нарича разчистване на терена. Ние не бихме могли да оставим тази държава да действа в тила ни докато ние оперираме в СССР. Тя става жертва на обстоятелствата. А и на нас ни трябват заводите “Шкода”. Но дори под немска окупация, ние не налагаме терор. Това не е била целта. Така че да, това е гаден и агресивен акт, но той не е злонамерен спрямо чешкия и словашкия народи. Просто подготвяхме сцената за гомямото представление. А ако погледнем към САЩ и Великобритания ще видим че хората които са ги управлявали към него момент са евреи. Дали това е поредното съвпадение? Щото ние все пак се опитахме да им провалим хубавичкия експеримент в СССР. Експеримент, от който може би са умерели повече хора отколкото от ръцете на нашите, …, органи.
Сега споменахме туй онуй и за САЩ и за Острова и за Германия. Нищо не сме казали за СССР. Каакво прави СССР? Много просто, строи танкове и самолети. Хиляди, дестеки хиляди от тях. Какво друго прави СССР? Напада Финландия. Защо, за да защити Лениград от бъдеща финска агресия? Що за абсурд! Не, за да отнеме на фините лесната за отбрана територия и да компрометира отбраната на Финландия откъм съюза. Но за какво му е на СССР някаква си снежна пустиня, питате вие? Ами снежната пустиня не му трябва. Трябва му безпроблемен път до, ааааааа мишчицата си имала опашчица! Безпроблемен път до Швеция! А за кого е жизнено необходима Швеция, кой толкова много цени желязната и руда? Германия, ето кой! А нещо друго прави ли СССР в отзи сектор? Ами да! Освобождава прибалтийските републики. При това при явната враждебност на населението им. Защо СССР вкарва воиските си в политически нестабилен район? Много просто, заради пристанищата. От тези пристанища руския флот, който противно на общото мнение съвсем не е шега работа особено в условията на Балтийско и Северно море, може просто да унищожи немското корабоплаване в сектора. На практика с атаката си срещу фините, СССР явно заявява претенциите си към доминиращо положение срещу немския фланг. Срещу северния фланг. А срещу южния? Навярно ако думите ми не са кухи и там ще има някакво развитие. Има ли? Отговора е твърдо да! СССР анексира Буковина. Ще попита някой, за какво му е на колоса някаква си калпава румънска провинцийка? Ами защото с тази провинцийка СССР се доближава до Плоещ. Сещаш ли се, Драгостинов, за кого е жизнено важен този район? Позна! За Германия. При това съветите строят и големи летища на техиня, както Хитлер го нарича “коминистически самолетоносач”, Кримски полуостров. И на тоя “самолетоносач” постоянно се концентрират все повече съветски бомбардировачи. СССР явно заема позиция за атака! Някой ще каже, да най-добрата защита е нападението! Но не мислите ли, че все пак СССР ще се нуждае и от отбранителна линия, която да спре германците, когато нападнат? Логиката го изисква. Но какво правят съветите? А нима логиката не иизксва от СССР и изграждането на своеобразна “буферна зона” от държави между себе си и Германия, за да не може да се реализира блицкрига? Изисква го, разбира се. И вярвам, че всички тук са достатъчно наясно с военното изкуство и с проблемите стоящи пред една армия когато напада, за да се налага да обяснявам какво щеше да стане, или по-скоро да Остане от Вермахта, ако имаше санитарен кордон между него и РККА (червената армия). Наместо СССР да строи отбранителни линии и да създава такъв санитарен кордон, той с все сила се опитва да излезе на обща граница с Германия. От гледна точка на отбраната, това е самоубийство. Но пък и във военната доктрина на СССР към него момент думата “отбрана” е била равносилна на държавна измяна. Навсякъде се говори за атака и за водене на война цитирам: “… с малко жертви на чужда територия.” При това за война се готви една тотална държава. Това е вече страшно! Защото хората в СССР гладуват само защото всичи усилия са насочени към разширяване и укрепване на армията. Това го няма дори в омразната ви Германия. Вече не веднъж сме обсъждали руските танкове, които са безполезни в отбрана (говоря за БТ-5 и БТ-7, които са преобладавали), които могат да разкрият потенциала си само на добрите пътища в централна и западна европа. За пилотите им, които не са били обучавани много много за въздушен бой, а само за бомбени удари (което обяснява и големите трудности, които червената авиация създава през 1941г. там където действа в отбрана, а не в защита) и т.н. Само ги споменавам.
Ето ви господа, хората подпалили ВСВ. Сега, що се касае изстъпленията срещу скитащото племе в Гермнаия. Да, те ескалират през годините. Каква е хронологията? Докато партията се бори за власт – улично насилие, частите на СА щурмуват еврейските магазини, бият евреите и др.п. После, когато вземаме властта какво правим? Терора се засилва, но вече с тенденция към изгонване на евреите извън пределите на Райха. Ние просто им отнемаме гражданеството и ги гоним. Това си е наша работа и наше право, не ги искаме при себе си. Но все още няма и помен за Аушвиц и подобните му “лагери на смъртта”. Същевременно Хитлер ги предупреждава официално: “Ако Германия бъде въвлечена в нова световна война това ще означава онищужаването на еврейскта раса в Европа!” Ясно и недвусмислено. Какво правят обаче Те? На 03.09.’39г. въвличат Франция и Великобритания във война с ОСТА. През юни ние нападаме СССР, нещо което е било предрешено. През декември 1941г. Германия вече не може да понася очевидните провокации от страна на САЩ и обявява война. Провокирани ли сме били? Да! САЩ от много време действа като фактически съюзник на Острова, нормално все пак и двете сили са ръководени от евреи – говоря за Чърчил и Рузвелт. Иска ли американския народ война с германския? Не разбира се, за какво им е? Нима Германия е заплаха за тях? А иска ли немския народ война с американския? За какъв дявол пък ни е на нас тази война? Нашето ръководство също се опитва да избегне война и дори да сключи почетен мир с Великобритания, вижте само как ги пуснахме да избягат през Дюнкерк. Ние искаме и мир с Франция, все пак няшата цел не е била да я завладяваме. И постигаме мир с французите, които ОБАЧЕ се ръководят от французи, а не от чифути. Франция по силата на мирния договор запазва големи територии, както и колониите си. Какъв е отговора на ръководената от ЕВРЕИН Великобритания? Британския флот напада доскорошния си боен другар и го унищожава. Този епизод завинаги дамгосва иначе честния британски народ с клеймото на позора. Ето това е Техниия подход. Така действат Те. Така разпалват и изкуствената война между Германия и САЩ. Така подпалват Втората Световна Война. След декември 1941г. войната вече е наистина Световна. Тогава, едва тогава, Германия се вижда принудена да прибегне до последното средство. Да изпълни заканата си. Именно през следващата 1942г. вече се заговорва за “окончателното решение на еврейския въпрос”. Тогава се подготвя почавата за преустановяването на депортацията на евреите и за изпълнението на присъдата – Холокоста. Защото по силата на горните доказателства, евреите са фактическите виновници за подпалването на ВСВ и те носят моралната отговорност за смъртта на над 60 млн. души и за опустошаването на Европа. Не френския, не немския, не британския, не американския, не италианския или пък руския народи, а това чуждо за Европа племе причини ужасите. И защо? Само и само да запази доминиращата си роля. Цинизма им няма аналог.
За евтаназията вече казах. Не мисля, че е било правилно тя да се издига до нивото на държавна политика. И все пак тя може да се разгледа и като акт на милосърдие, защото тези хора са били осъдени от съдбата на бавна и мъчителна смърт, били са осъдени да вегетират и техните роднини и познати да страдат заедно с тях, защото е ужасна гледката и мислъта че нищо не можеш да направиш за да им помогнеш. Тежка е отговорността от такова решение. Но пък и ние фашистите никогане сме бягали от отговорност. И ако трябва да поемем отговорността за едно толкова тежко решение, то ние разбираме нежеланието и страха на хората от него и сме готови да поемем негативите. Но все пак до нивото на държавна политика е пресилено.
"Войната е продължение на политиката с други средства" Генерал Карл фон Клаузевиц
Ще продължа със заявлението, че повече няма да използвам обидни думи по адрес на Хитлер, от любезност към теб, Фрашо, взамяна на което обаче очаквам и ти да се въздържаш от изрази като "чифути" и всякакви подобни, срещу когото и да е. Държа да опровергая също и твърдението ти, според което Германия ми е била омразна. Аз просто съм споменал престъпленията й около годините на ВСВ, но това не ми пречи да си остана безпристрастен исторически наблюдател, нещо което отцъства при теб самия.
Сега на въпроса - кой започва ВСВ? Събитията, които си изброил са вярни, но не знам какво те кара да мислиш, че те са в полза на твоята теория, защото това не е така. За да си проличи този факт, е достатъчно единствено да ги подредим в правилен хронологичен ред, както и ще направя. Първия сериозен агресивен ход на Хитлер - заграбването на Чехословакия, не предизвиква военна намеса от страна на Франция и Великобритания, поради простата причина, че тях ги е било страх да се изправят срещу Германия и са се надявали, че след направения компромис Хитлер ще изостави завоевателната си политика. Това обаче не се случва - Германия напада Полша, което е ясен знак, че няма мирно споразумение, което да премахне апетитите на Хитлер за нови територии. Решението е ясно - трябва да се прибегне до военна сила. И именно реално погледнато това е началото на ВСВ, макар че по късно конфликта започва да ескалира с постепенното включване на останалите велики сили. Склонен съм да вярвам на твърдението ти, според което СССР се е подготвял и е имал намерение да напада Германия. Ако е било така, обаче, нападението срещу Полша е била най голямата грешка на Хитлер, заради която мнозина го определят като умствено нездрав. Продължавам с преподреждането на събитията, в правилен хронологичен ред, като спомена че първа е атаката срещу Полша и чак след това СССР, осъзнавайки че часът на голямото лапане е ударил, започва да упражнява своята агресия срещу Финландия, прибалтийските държави и Буковина. С тази своя постъпка Хитлер открива обща граница със СССР, с което още повече го улеснява във завоевателните му стремежи срещу Германия. Ако си беше стоял мирно и тихо, след като хубаво си беше похапнал с Австрия и Чехословакия, на Съветският Съюз щеше да му се налага да напада неутралните държави, които са застанали на пътя му. Тогава той щеше да поеме щафетата на агресор, което се явява като огромен дипломатически негатив, а както мнозина знаят, дипломацията и войната вървят ръка за ръка. Може би няма какво да се учудване поради факта, че не е присъщо за един националсоциалист да пропусне да вземе тази щафета, в което дори комуниста няма шансове. И пак ще ти кажа, Фашо, използвай факти, а не разни мъгляви и непотвърдени теории. Този път си пропуснал да споменеш японското нападение на Пърл Халбърт, което е основната причина САЩ официално да обявят война на Германия. В това, че преди това те са помагали на германските противници няма нищо лошо, аз ако съм на тяхно място също ще им помагам, като ги знам какви са нацистите.
Нацистите не са много по-различни от комунистите, както Германия през онези години не се е различавала особено от СССР. И двете страни изтребват определени беззащитни съсловия - в СССР са кулаците, в Германия са евреите. И двете страни са тоталитарни. И двете страни водят агресивни и военни действия спрямо съседни държави. И двете страни "обединяват" хората под знамената си с помощта на една добре позната идеология, която е омразата срещу врага, както и още един куп други идеологически манипулации. Мракобесието и при двете не е непознато. Изобщо не мога повече да изреждам, защото няма да ми стигне времето.
Ще се спра и на твърдението ти като го цитирам " Тежка е отговорността от такова решение. Но пък ние фашистите никога не сме бягали от отговорност" Да, тежка е отговорността да се превърнеш в кабинетен убиец. Това в никакъв случай не е нападка срещу теб, поради факта че по време на събитията за които говорим вероятно не си бил роден, поради което не може да бъдеш причисляван към истинските нацисти. И в тази връзка държа да заявя, че целта не винаги оправдава средствата.
Това че Германия е започнала войната е безспорен за мен факт.
Франция и Великобритания, бидейки демократични държави и поради това зависиещи в много голяма степен от общественото мнение (което, помнейки ужасите от ПСВ е против нова война) се стараят на всяка цена да избегнат войната. На базата на тези настроения, както и на осъзнаването (в Англия най-вече, не във Франция), че на Германия са били наложени твърде тежки мирни условия, се стига до компромиса с Чехословакия. При това, с изричната уговорка, че Хитлер няма да погазва останалата част от страната и че "това е последното, което аз искам в Европа" - думи, от които той се отказва само след няколко месеца. Именно прегазването на Чехия настройва англичаните срещу Хитлер. Презрението, с което той се отнася към собствените си обещания прави от него политик, към когото не може да има каквото и да било доверие извън Райха. А вътре в самата Германия, една тоталитарна държава - както правилно беше отбелязано по-горе, се зачита мнението само на НСДАП. Разбира се, Германия не е отишла чак толкова далеч по пътя на погазването на правата на индивида и беззаконието, ако сравняваме с СССР (поне до войната), но си е тоталитарна държава.
Вярно е и че, макар в България да си е голям хаос, но както е казал Чърчил, демокрацията може да е много лош обществен строй, но човечеството засега не е измислило нещо по-добро. Във всеки случай, връщането към една или друга форма на тоталитарен/авторитарен обществен строй не е решение за проблемите на нашата държава. Може да не е много постигнатото от 1989 г. досега, но дори само свободата на словото, колкото и относително да е това понятие, е завоевание, от което аз лично не бих се отказал.
Щом на Фашо толкова много му се иска да види какво е да живееш в тоталитарно общество, му предлагам, ако някога му се удаде възможност, да отиде за кратко в някоя такава държава - като Северна Корея например. Нещата, които би видял или преживял там биха му показали съвсем точно негативните страни на тоталитаризма, бил той комунизъм, фашизъм, национал-социализъм или друг подобен строй.
Германия води агресивна политика и това е факт. Но това е политика, която не е насочена към подпалване на световна война, което и доказах по-горе. Действията на Германия в централна Европа са чисто и просто разчистване на терена. Доказах, че Германия няма полза от война нито с Франция, нито с Англия нито със САЩ. И това, смея да твърдя е повече от ясно за ръководствата на тези страни. Ето защо не Германия е подпалвача на войната! Какво неясно има? Ние се готвим за война, да! Но това е война само с еврейскяи експеримент “ …първата в света страна на победилия пролетариат.” От самото начало Хитлер е прокламирал в “Моята борба” това си намерение. Ето защо и ние поемаме нещата и изпреварваме събитията. Германия не може да си позволи да води война на изтощение, не и срещу враг като СССР. За това и ние се опитваме да създадем обща граница с СССР за да можем да нападнем първи и да поемем инициативата. “Жребият е хвърлен”, както се казва. Хода е рискован, но това е била идеята на нацистката партия. Това, а не нова световна война. Но явно сразяването на комунистическата държава не е влизало в сметките на скитащото племе. И вместо една обикновена война, доколкото една война между свръхсили може да се нарече обикновена, се получава световен конфликт с чудовищни последици. Какво неясно има?
Що се касае думите ти за това дето СССР бил съзрял момента за плячкосване и така бил нападнал Полша. Това не е така, и всеки запознат с тънкостите на договора Молотов-Рибентроп го знае. Ние на няколко пъти отлагаме нападението срещу Полша именно защото, колкото и унизително за нас да е това, нямаме благословията на СССР. И това, че СССР ни оставя ние първи да нападнем, се дължи единствено на обстоятелството, че те не искаха да признаят на практика спорозумението си с нас. А и хората от форума добре знаят как се планира една военна кампания и че това не е въпрос, който се решава за няколко дни. Освен това, факта че Германия напада Полша ясно показва накъде е насочена нашата агресия – на изток! А не на запад, защото всички разбират че Германия няма да се хвърли в нова война на 2 фронта, не и съзнателно, когато има избор. Това изключва вероятността, след като вече има обща граница с СССР, да тръгне съзнателно на война с Франция и Англия. И това е ясно на всики. Това именно гарантира мира на Франция и Англия в краткосрочен план, а в дългосрочен – това вече го обясних.
Що се касае Пърл Харбър, ти си във фактологическа грешка. Първо не САЩ ни ибявяват война, ние им обявяваме. И тук нека стане ясно, че ние по силата на тристранния пакт сме длъжни да обявим война на трета страна ако ТЯ нападне наш съюзник, ако наш съюзник нападне трета страна това НЕ НИ задължава да му обявим война. Но в случая със САЩ, както вече посочих, ние имаме друг мотив. Действията на САЩ, по-скоро действията на евреина Розенфелд, ни вкарват във война с тях. Наглото подпомагане на държава, с която сме във война ни принуждава. Това е открита провокация! Това е открит опит САЩ да се вкрава във война, която без проблем може да избегне, тъй като Германия никога няма да е заплаха във военно отношение за САЩ. Противното твърдение е абсурдно. А и ние никога не сме желали война с тази огромна презокеанска държава. Истински повод, продиктуван от интереса, за война с нея, може да има Япония, но тогава ние няма да сме длъжни да обявим война на САЩ, защото тази война ще е агресивна. Така че американския народ умишлено и злонамерено бе хвърлен в една ненужна война. И то не само с Германия. А и с Япония. Защото нападението над Пърл Харбър бе провокирано от ембаргото наложено от САЩ над Япония. Ако него го нямаше, Япония просто щеше да заеме полагащата и се роля на регионален лидер и с това въпроса щеше да се приключи. Но не би. При това, нека поясня нещо. Аз вече казах, че считам започването на ВСВ за продължителен период – започващ на 03.09.’39г. с обявяването на война от Франция и Англия на Германия и завършващ на 10.12.1941г. с обявяването на война от Германия на САЩ. Но между тези събития не може да се прави аналог. Защото когато Франция и Англия ни обявяват война, ние не сме пряка заплаха за тях, докато когато ние обявяваме война на САЩ те са. И техните кораби охраняват британските транспорти далеч извън законните териториални води на САЩ. Така че и в двете действия Германия не е виновна, в първия случай нападението над Полаша само уронва престижа на Франция и Англия, без да е заплаха за тях и обявяването на война само заради единия престиж е несериозно и говори за други мотиви, а във втория случай, всички ние много добре знаем че САЩ действат като съюзна на Англия страна и фактически насила принуждават Германия да води война с тях. И защо е всичко? Поради тесните интереси на един народ – еврейския, на света се стовари ужаса на войната, световната война. Именно те, а не ОСТА подпали ВСВ!
Аз ползвам факти, Драгостинов. Но аз, като чета официалната история, си правя труда да проверявам дали всичко което казва се връзва. А то не се връзва, Драгостинов. А защо? Защото историята е била пренаписана от хората, на които не им е била удобна. Моите изводи по-горе показват на кого не е удобна тя. Те показват също така, че фашизма не е абсолютното зло, което се опитват да го изкарат същите тези заинтересувани лица. Което на свой ред повдига въпроса за това: Защо тогава има такава мощна кампания срещу фашизма? Е, на фона горното, всеки човек с познания, който не е преубеден, може да си направи извода.
Месия, думитие ти са мъдри. Но аз все пак не мосля, че това е задоволително. Демокрацията е лицемерен и подъл режим. При нас държавата е тоталитарна и ние си го признаваме, но и демокрациите днес са тоталитарни, макар и в по-малка степен. Но те не си го признават. Защото хората зад тях са лицемери и долни използвачи. Нима това не е видно? За това именно аз подкрепям фашизма. При това е погрешно допуснатите в миналото грешки да се преписват механично на един евентуален нов режим от този тип. Грешките от миналото са видени и разбрани. Те няма да се повторят, а и много от тях са били просто в духа на онова време.
"Войната е продължение на политиката с други средства" Генерал Карл фон Клаузевиц
Именно Германия разпалва войната, Фашо. И то първата решителна крачка, след която вече няма връщане към мирното състояние на света е направена именно в Чехословакия - грубото погазване на Мюнхенското споразумение. Хитлер, предполагайки, че и това ще му се размине окупира Чехия. Точно след този ход английското правителство дава гаранциите си на Полша, за да подскаже на Хитлер, че следващия му ход срещу съюзника на Франция и Англия - Полша ще доведе до европейска война. Хитлер е човека съзнателно движещ нещата към война, вярно, мислел си е, че поне до един етап ще избегне война със западните демокрации, но както знаем сметките му излизат доста криви.
И пак той е човека, затворил част от немския народ, не само евреите, зад бодливата тел на концлагерите.
А оправданието, че видите ли "евреите били подпалили войната" е съвсем несъстоятелно. Много е лесно да превърнеш в държавна политика, в една зловеща тоталитарна дърава, изтреблението на част от населението в политика и да прехвърлиш вината за всичко лошо върху тях. Хич не ми хвали такива нещастници - много е лесно от позиция на силата да се разправяш с беззащитно население, което няма как да ти отвърне.
И пак, понеже явно не можеш да проумееш, ще го кажа съвсем директно - прицнипна разлика между комунизма в СССР и национал-социализма в Германия няма. Единствената разлика са тези 16 години, които комунистите са имали в повече, за да се развихрят. В това отношение, масовите репресии и т.н., Германия се движи в подобен темп, само 9 години й трябват (по съветското летоброене това би се паднало 1926 г., по немското е някъде 1942 г.) за да започне да върши същите престъпления.
А и една забележка - ти кой знае защо ползваш руската терминология. Фашизъм има като такъв в Италия, в Германия се нарича национал-социализъм. Само руснаците бележат и двете с една дума. Та, ако ще говориш за фашизъм, дай да си говорим за Италия, а?
Освен това, Фашо, това за виждането и разбирането на грешките от миналото е пълна глупост. Самата вътрешна динамика на тоталитаризма го принуждава да се ползва с репресии и той винаги ще поема по пътя на мракобесието и терора, независимо какво първоначално са искали да постигнат установилите го. Такова чудо като "просветлен тоталиратизъм" няма, самата комбинация от двете понятия е абсурдна.
И съзнателно говоря обобщено, не конкретно за национал-социализма, защото да се опитваш да докажеш, че последния е бил нещо хубаво е пълно безумие.
XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Ако съм те разбрал правилно, Фашо, ти се опитваш да ме убедиш, че Германия не е подпалила ВСВ, защото е искала да воюва само със СССР, като е държала на мирни отношения с английските "братя", Франция и САЩ. Виновни за нея били последните, защото след като било поставено началото й (от Германия) те вместо да си останат неутрални, решават да се намесят. Неясно ми е къде е логиката в тази позиция, или може би я няма изобщо. Аз залагам на второто, но това са твои твърдения, ти ще определиш.
И пак, понеже явно не можеш да проумееш, ще го кажа съвсем директно - прицнипна разлика между комунизма в СССР и национал-социализма в Германия няма.
Принципната разлика е, че нацизма запазва частната собственост в индустрията. То няма и друг начин, понеже Хитлер идва на власт с парите на индустриалците и те са твърде силни за да им се противопостави. Дори само този факт показва какъв фарс е думичката "социалистическа" в името на партията...
albireo написа
...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
1. Не съм Годжи а Гоги.
2. На мен специално повече ми харесва "Златният телец", Бендер именно там показва комбинативност, в столовете поне за мен е малко жалък.
3. Айде стига сме си говорили празни приказки. Нека Фашо ни каже какво би направил ако:
-от "утре" България е фашистка.
- Фашо е начело
-Предполагаме че останалият свят не е пискал.
И би било желателно да са конкретни мерки, закони, инициативи съобразени с настоящата реалност.
Няма да повтарям твърдението си, че да се установи обща граница със СССР е било лудост, Фашо. Единствено ще спомена за факта, че самите германци (нямам в предвид широките маси, а онези които са били наясно с положението) били ужасени от предстоящата война срещу Съветския Съюз след подялбата на Полша, което е достатъчно красноречиво. Защо поне тяхната гледна позиция не се опиташ да разбереш, а продължаваш да вярваш в правилността на решенията взети от един, прочут със своята военна неопитност ефрейтор, които за зла участ е изпълнявал длъжността на Върховен главнокомандващ на немската армия. Освен това този ефрейтор имаше първоначални успехи поради феноменалния си късмет, че Сталин беше проспал всички предупреждения за предстоящото нападение, получавани от къде ли не. Ако не беше станало така, "мисията" на Хитлер щеше да се провали още в самото начало.
Не успях да открия също къде си изложил мотивите си, с които оправдаваш тази агресия срещу макар комунистическия СССР, отнела живота на милиони хора.
Що се отнася до пакта "Молотов - Рибентроб" , ако не греша, той определя сверите на влияние, които двете страни си поделят, тоест, грубо казано на изток от линията"Кързън" СССР е свободен да напада прибалтийските държави и Финландия, а на запад от нея същото важи и за германските и действия спрямо държавите, които се намират там ( Дания, Норвегия и др.). А ако си прочел правилно отговорите ми, ще видиш че съм написал, цитирам: "СССР, осъзнавайки че часът на голямото лапане е ударил, започва да упражнява своята агресия срещу Финландия, прибалтийските държави и Буковина.". Всичко се връзва и никъде тук не се споменава Полша.
А по въпроса за "Пърл Харбърт" може и да съм сгрешил. Нямам намерение точно сега да се ровя за допълнителна информация с цел да разбера дали е така или не, поради факта че естеството на предполагаемата неточност, допусната от мен, не го заслужава. Дали САЩ обявяват война на Германия или обратно, с нищо не може да промени позицията, която съм изразил по-горе.
Аз също проверявам и размишлявам върху това дали всичко, което се казва в историята се връзва, Фашо. Но пътя на логиката никога не ме е отвеждал в такава посока, че да започна да отричам, изкривявам или премълчавам фактите. За съжаление, това едва ли важи и за твоята логика, ако можем да я наречем така.
Comment