Впрочем, за да оценим икономиката на Китай е достатъчно да се огледаме наоколо си - дори един такъв простичък експеримент ще ни покажа, че 80% от вносните стоки в България са китайски. И много от търговците тук също са китайци.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
България влезе в НАТО
Collapse
X
-
Леле, колко сте изписали :lol: :lol:
Ами кажете си го направо-НАТО като военен съюз не се интересува от печалбите. Той се интересува от възможността да разполага войските си (чети влиянието на страните/страната) в стратегически важни за съюза региони.
Чуждите инвеститори щели да ни гледат с по-добро око-ГЛУПОСТИ! Кога са гледали с добро око на Турция? И кога с лошо на Швеция? Или Финландия, която граничеше със СССР? Швейцария е пример как суверинитета на една страна може да се пази от ЦЕЛИЯ сват. Нали знаете защо. Не е заради шоколада.
Китай както каза Мад е просто голям пазар и източник на безбожно евтина работна ръка. Комунистически Китай е и най-големия търговски партньор на демократичен САЩ. За пореден път е ясно, че интереса клати феса, а според Чърчил "...има вечни интереси, няма вечни приятели..."
Така, че хайде да се върнем на темата "Влязохме в НАТО".Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Не мога да разбера на къде биеш постояно с прословутото ни "геополитическо разположение". Абсолютно нищо особено няма в мястото на което се намираме на атласа в наши дни, а дори да имаше защо не го използваме в наша полза ? ние също сме ТАМ НЯКЪДЕ СИ В планината и можем да си пасем овцете спокойно. Винаги могат да минат и без нас както се видя от войната в Югославия. Друг е въпроса, че ние..хмм какво ние една шепа индивиди го кажи се бутат сами и след като ще им струваме жълти стотинки защо да не ни земат. Защо ли не проведоха и прословутия референдум да ни питат искаме ли нали не сме авторитарни да се посмеем поне
Comment
-
"Прословутото ни геополитическо положение" според мен не е нищо повече от тил или предмостие към проливите. Зависи от гледната точка (като полупълната или полупразна чаша). Може и друг прочит на написаното-някаква територия по протежение на път Е80, с обслужващ персонал.
Защо не го използваме-много просто защото държавите на кръстопът по определение нямат самостоятелна политика в една или друга степен. Е, в нашия случай 0 самостоятелност последните 50-60 г.
Неискам да звуча песимистично, но според мен в играта на т.нар. Велики сили никога не е имало място за сантименталност или съпричастност. Винаги и единствено интерес и само интерес.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Освен причината "По добре с нас, отколкото против нас" има ли причина нато-вци да ни пожелаят?
Някой разказа ли ни какви са стратегическите задания на Родината ни? А тактическите? Може би сме "вътре" за можем ний заедно с европейските ни братя да ограничим търговията с оръжие и наркотици. Или за да бъдем ариергард на Турция, която трябва да се справи с ислямския фундаментализъм. Или зараждащата вражда между САЩ и Европа принуди западняците да тързят стабилност в Ориента. Нека да ни обяснят и да не излизат пак с плоските и глупави обяснения, моля."Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"
И други затворници
нека четат пред вратите
нашата памет остъклена
с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"
Comment
-
Всю неделю в СМИ вспоминали Болгарию только как страну которая вошла в НАТО, вот например:
Болгария: военный бюджет - 527 миллионов долларов (2003). Регулярные ВС - 51 тыс. человек. Военизированные формирования - 34 тыс. человек, в том числе пограничные войска - 12 тысяч, полиция безопасности - 4 тысячи, железнодорожные и строительные войска - 18 тысяч военнослужащих. Комплектование по призыву, срок службы - 9 месяцев. Страна разделена на 3 военных округа, в составе которых 8 бригад (2 танковые, 2 механизированные, 3 артиллерийские, легкая пехотная), а также учебный центр. Кроме того, имеются 3 отдельные бригады (ракетная - оперативно-тактические ракеты, разведывательная, инженерная), 5 полков (коммандос, 2 инженерных и 2 защиты от ОМП) и 6 бригад резерва. На вооружении болгарской армии порядка 1500 танков, в основном устаревших Т-55, и около 3000 боевых бронированных машин (ББМ) различных типов, до 1500 артиллерийских установок, более 200 систем реактивного залпового огня, доставшиеся от СССР (по типу "Града") и порядка 200 пусковых установок противотанковых управляемых ракет. В ВВС Болгарии около 170 боевых самолетов и 25 боевых вертолетов, в основном советского производства 60-70-х годов. В ВМС Болгарии - 1 дизельная подводная лодка, малый ракетный корабль, несколько малых противолодочных кораблей, ракетные катера. В Болгарии имеется до 20 батарей артиллерийских орудий и противокорабельных ракет в береговых войсках.
Соответствует действительности?
Сегодня утром по TV услышал результаты опроса серьезного агентства среди Россиян- за последние два с половиной года, число людей которые считают, что нам не удастся избежать войны с NATO увеличилось в три раза и достигло 40 процентов."Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .
Comment
-
Значението на Аменхотеп ²V и религиозната му реформа
Вероятно всички тези данни са официални, така че съответстват на външнополитическия имидж на страната ни. Но реално нещата са много по-зле или поне аз така смятам. Всичките тези 1500 танка, 170 самолета и т.н., може и да присъстват в списъците и да ръждясват по някои складове (или пък да са консервирани), но реално едва ли повече от 10-20% от това количество е в строя и в годно за употреба състояние. Все пак май повечето ни танкове (които се използват) са Т-72. А БМП-та едва ли има много - повечето от тези 3000 бронирани машини ще да са БРДМ-и, МТ-ЛБ-та и БТР-и. Като май МТ-ЛБ-тата преобладават. За артилерията не знам.
А това ми звучи много интересно - как тези 40% от руснаците си представят война с НАТО? Нещо хич не ми е ясно. Странна работа...
Comment
-
Т-55 мисля ги извадиха от въоръжение, има 410 Т-72М2 (българска модификация)
от самолетите извадиха МиГ-23 от въоръжение, най-модерните ни са МиГ-29, от които летят само 6-7, и Су-25, които май са наред... мисля че общо имаме по 22 от всеки.
ако руснаците смятат, че война с нато е неизбежна, то това може да говори само за пропагандата в Русия в моментаalbireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Дискуссия на приведенном форуме не достаточно показательна, в форумах общаются относительно продвинутые люди, которые претендуют на обладание знаниями. Но основная часть Россиян (процентов 80) не знакома с интернетом и высокими технологиями, не обременяют себя сложными дискуссиями, их представление о НАТО- полгода нас бьют и в хвост и в гриву, потом мы мочим козлов. Но конечно в России не они делают политику.
Меня одно успокаивает по отношению к НАТО, ( на основании нашей достаточно большой и славной истории) « на все их козни и хитрости мы ответим не предсказуемой глупостью и победим»
Лично я сам не вижу трагедии от вступления Болгарии в НАТО, ведь это ничего серьезно не меняет, это лишь следствие мировой политики последних 15 лет.
"Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .
Comment
-
виталий написаЛично я сам не вижу трагедии от вступления Болгарии в НАТО, ведь это ничего серьезно не меняет, это лишь следствие мировой политики последних 15 лет.
"If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky
Comment
-
възможно ли е приемането на Русия и др. страни от бившия СССР в НАТО ??? докъде е възможно разширението на тази организация , как си представяте бъдещето и , да ли ще се трансформира , какъв вид въоръжени сили са подходящи за този съюз( специална военна част състояща се от доброволци от целия пакт или др.видове ) ???
Comment
-
На първият ти въпрос отговорът вече е положителен - Прибалтийските държави, Украйна - това са все държави от бившия СССР. Но не ми се вярва някога Русия да стане част от НАТО, още по-малко - бившите азиатски републики.
Бъдещето на организцията е тясно преплетено с бъдещето на отношенията между САЩ и ЕС, и не ми се вярва да излезе извън тази сфера. Сама по себе си, организацията няма много реални задачи пред себе си, което не й предписва кой знае колко розово бъдеще. А и споменатата наддържавна система (ЕС, системата включваща САЩ и ЕС) е по-скоро нестабилна и определено ще проявява склонност към някакви трансформации, което няма как да не засегне съдбата на НАТО. Не ми се вярва съюзът да изкара повече от още 20-тина години.
Очевидно, като се имат предвид военните задачи на НАТО, на него му трябва обща система от сили полицейски сили, която да включва малко количество професионални военнослужещи от страните членки, които да се обучават и подготвят по общи стандарти (защото ще действат съвместно). Под полицейски сили разбирам такива, които ще се сражават с нередовен или слаб, силно изостанал технологично противник. Съответно, сухопътните сили ще са високо мобилни, сравнително леко, но високо технологично въоръжени. Ще има малкобронетехника и още по-малко серозна артилерия. Естествено, това ще е съчетано с големи въздушни сили и относително слабо ПВО.
Comment
Comment