Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Възкресена тема: За цар Борис и България през ВСВ

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

За срещата може да има данни в немските архиви, ако при Хитлер са водени протоколи. Другото могат да бъдат думи на цар Борис, но не знам да са цитирани някъде.

Ей, ама колко говорят лицата на двамата на първата и третата снимка! На втората са безизразни, но моментите на здрависването много издават. И на двете личи донякъде "погледа на политика", т.е. ясно е, че ще се надхитрят нещо. Но като цяло на първата Хитлер е приветлив и изморен. Борис е много интересен - изглежда ми притеснено-тарикатски. На втората пък направо личи как се готви да пързаля другия. Така поне на мен ми се струва.
    Last edited by ; 16-04-2005, 23:29. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Никъде не намерих сериозни данни, а е интересно да се напише статия по въпроса. Чуда се дали работите, които пише в оная книга "Корона от тръни" са верни. Сега като се сетих може и да погледна. Мама му стара аман от Мюнхенски глупости Версайски глупости дайте да видим каква работа е свършил Борис ²²² и да напишем нещо. Това е зверски интересно. И въобще за германското присъствие в България. Имаше снимки из форума на Борис с фон Папен, с Рибентроп, аз имам снимка на Борис с фелдмаршал Лист (тя е в книгата Conquest of the Balkans от серията Time Life Books танкиста от Харков може да я има и да я качи тая снимка) генерал Луков и въобше адски готини. Дайте да направим нещо по въпроса.

Comment

Нойков, Стилиян Радев, Валентин - Цар Борис III. В тайните
        документи на Третия райх 1939-1943. София, 1995

Има я в Софийска градска библиотека
        We don't see things as they are, we see them as we are
        ---Anais Nin----

Comment

Доколкото знам при последната им среща Хитлер е нарекъл нашият Цар-"Балканско Псе".На върщане в самолета царят е искал да бъде свален от съветски изтребители за да "се свърши най-после".
          Само двама души устояват на Хитлер-Франко и Борис!
          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Какво имаш предвид под "устояват"? Не може да се сравнява неучастието на Испания с нашето доста сериозно участие във войната. Пък и други страни като Швейцария устояват на силния натиск на Хитлер.
            Парада ще командвам аз! (О.И.Бендер - велик руски комбинатор)

Comment

Не може да се сравнява неучастието на Испания с нашето доста сериозно участие във войната.
              Не ни е кой знае колко сериозно участието, все пак - имам предвид, на страната на Германия. Същата тази Испания изпраща една дивизия доброволци на Източния фронт, нещо, което не се случва у нас.

Comment

Ами точно де. И всъщност участието на Испания с Division Azul т.е. Синята дивизия е доста сериозно. Тя свършва работа. Имаше и някакъв Legion Condor та и той. А ние какво? Дето през 1945 ни дават 15 пантери и това е. И дето ни пращат двадесетина пилота за срещу американците. Виж, не знам колко Месершмита ни дават.

Comment

Хайде да бъдем по-точни става ли?
                  България получава от Германия 20 Ме-109Е4, 145 Ме-109Г2,6
                  Колкото до това кой участва и кой не-Български войници на Източният фронт няма.
                  То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

ЛИЧНИЯТ АДЮТАНТ НА ЦАР БОРИС III РАЗКАЗВА ЗА СРЕЩИТЕ МУ С ХИТЛЕР
                    Хм хм, незнам, в-к Монитор :shrug: но все пак, ще дойде следващата седмица, ще видим :weird:
                    knowledge is power

Comment

Полк.Бърдаров съден ли е от Народния съд?

Comment

Erich Von Manstein написа
                        Ами точно де. И всъщност участието на Испания с Division Azul т.е. Синята дивизия е доста сериозно. Тя свършва работа. Имаше и някакъв Legion Condor та и той. А ние какво? Дето през 1945 ни дават 15 пантери и това е. И дето ни пращат двадесетина пилота за срещу американците. Виж, не знам колко Месершмита ни дават.
                        Бе Орехчо, ти нещо си се объркал малко Легион Кондор не е испански - това са германци, части на Луфтвафе, пратени на помощ на франкистите в Шпаньолия. И това е преди войнътъ А пантерите нямат нищо общо с тевтонците, освен производството... Те са ни дадени от СССР, идеята е да се бием с тях срещу германците, но така и не се стига до това. А военните доставки са много значителни - то камиони, то влекачи, то оръдия... Цялото ни въоръжение почти е от тях. Месерите - истина, те първи идват на акъл. Ами Девоатините? Стотина броя, може да са поостарели морално, но те вземат не по-малко участие в отбраната на страната, много сериозно даже
                        На нож!

Comment

Тази май я няма

А ето малко семейна история

Казват, че крушата не падала далеч от дървото (сещате се чие предаване започва с тръбачите на тези момчета). Туй последното е май малко политика :1087: , но защо да учим история, ако не можем да се поучим :wall:

Comment

Спомени на Бърдаров (вярно, преразказани от "Монитор", но пък има и снимки).

Беше ми любопитно следното: "Хитлер пък предложил да си сменим азбуката с латиница, за да не сме под руско влияние, пише Бърдаров."

Comment

Хана написа
                              Беше ми любопитно следното: "Хитлер пък предложил да си сменим азбуката с латиница, за да не сме под руско влияние, пише Бърдаров."
                              На мен пък ми беше любопитно предното изречение: 'Той обяснил, че не можем да скъсаме с Русия, докато немският флот не поеме отбраната на черноморския бряг.'

Мда! Ами ако немците бяха пратили някое и друго корабче да се мотка из Черно Море???
                              Проблемът на форума :damnyou:

"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
                              Паисий Хилендарски

Comment

те пращат

Мда! Ами ако немците бяха пратили някое и друго корабче да се мотка из Черно Море?
                                "Немците" пращат свои ВМС подразделения в Черно море - именно разнообразни корабчета (ако правилно си спомням, торпедни катери, десантни катери и други подобни дребни корабчета (може би и ескортни фрегати или стражеви кораби)). При това, те май действат сравнително активно. Това, което не помня е дали се базираха само по румънското крайбрежие или и в български пристанища (впрочем, последното предвид неучастието ни във войната срещу СССР, е съмнително).

Comment

Working...
                                X