За срещата може да има данни в немските архиви, ако при Хитлер са водени протоколи. Другото могат да бъдат думи на цар Борис, но не знам да са цитирани някъде.
Ей, ама колко говорят лицата на двамата на първата и третата снимка! На втората са безизразни, но моментите на здрависването много издават. И на двете личи донякъде "погледа на политика", т.е. ясно е, че ще се надхитрят нещо. Но като цяло на първата Хитлер е приветлив и изморен. Борис е много интересен - изглежда ми притеснено-тарикатски. На втората пък направо личи как се готви да пързаля другия. Така поне на мен ми се струва.
Ей, ама колко говорят лицата на двамата на първата и третата снимка! На втората са безизразни, но моментите на здрависването много издават. И на двете личи донякъде "погледа на политика", т.е. ясно е, че ще се надхитрят нещо. Но като цяло на първата Хитлер е приветлив и изморен. Борис е много интересен - изглежда ми притеснено-тарикатски. На втората пък направо личи как се готви да пързаля другия. Така поне на мен ми се струва.
Легион Кондор не е испански - това са германци, части на Луфтвафе, пратени на помощ на франкистите в Шпаньолия. И това е преди войнътъ
А пантерите нямат нищо общо с тевтонците, освен производството... Те са ни дадени от СССР, идеята е да се бием с тях срещу германците, но така и не се стига до това. А военните доставки са много значителни - то камиони, то влекачи, то оръдия... Цялото ни въоръжение почти е от тях. Месерите - истина, те първи идват на акъл. Ами Девоатините? Стотина броя, може да са поостарели морално, но те вземат не по-малко участие в отбраната на страната, много сериозно даже

(сещате се чие предаване започва с тръбачите на тези момчета). Туй последното е май малко политика :1087: , но защо да учим история, ако не можем да се поучим :wall:
Comment