Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Възкресена тема: За цар Борис и България през ВСВ

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

хер,капитане,говорех за доброволците от цял свят...
    За евреите-НЯМА ПО ГОЛЯМО ЗЛО ОТ ТЯХ!!!
    Абсолютно си прав,че една група чифури,крои да съсипва човечеството-тва е Господин Евреина/аз така го наричам,има го в големи количества във всяка държава/
    Ето представители на Г-н Евреин-Карл Маркс,Адолф Хитлер,лео Троцки,Ленин/също има евреиска кръв/ Виж какво са нарпавили!
    Още пвоече че Холокауст е ИЗМАМА,първо избитите далеч не са 6 милиона-доказано е! Другото,което е избитите са повече некви невинни поляци,и руснаци...Чифутите се спасиха...Голяма част...
    Дори те самие спомагат за холокауст...Като бяха избити защо след войната напълниха Израел,????
    Затова ти казвам,би било хубаво гадните чифути да бяха изтребени,но това никога не може да стане.
    И сега света гледа как тормозят храбрия палестински народ...
    Айде че много се отклоних....
    А за Здравко Цанкво,гледал съм му сайта.И какво да ти кажа-уважавам го,интелигентен човек,племменник на първиюя борец против комунизма!!!

Comment

Шовинистъ написа
      Абсолютни глупости,жертвите щяха да са СМИСЛЕНИ ако бяхме помогнали на съюзниците си да кажем,в Африка...
      Не съм национал-социалист както някой каза...
      Аз го казах. Явно си такъв по убеждение, като гледам какво пишеш. По въпроса за Африка - там със сигурност бихме се представили като италианците - липсва ни и опит за действия в такива условия и необходимата структура и моторизация на армията.

Шовинистъ написа
      Царят е ОБЕДИНИТЕл,и ние трябва да сме само балгодарни,на великогерманския райх...
      Южна Добруджа получаваме по договор, събитието става реалност и заради СССР, не само заради Германския Райх. Така че, добави ако обичаш и СССР във формулата. Ако те радват авторитарните държави, можеш и да добавиш и думичката "велик" пред него.

Шовинистъ написа
      Не съм,нито нацист,нито расист,но не виждам откъде и закакво тая загриженсот за чифутите...Първо нас не би трябало да не е еня,за хора като тях.Мога да дам хиляда техни"заслуги" за България...
      Сега някой да не излезе да каже,да ама те нацистите като подложиха евреите на геноцид,и славяните ще подложат и нас...Това няма да го коментирам,по простата причина,че ние НЕ сме славяни...
      Ние сме славяни, колкото и това да не се харесва на шепа заблудени от бай-Тошовата пропагнада пра-българисти. Това за мен е особено смешно, защото цялата работа с прабългаризма я започнаха именно комунистите, а сега тя се поддържа от жалка групичка нео-нацисти ... сами си правете изводите. И тук пак убежденията ти показват, че спадаш към неонацистите. Не можеш да твърдиш, че сме пра-българи, при положение, че малката групичка от максимум 10 000 конници дошли на Балканите са се претопили достатъчно бързо. Ако фиксираш чертите в част от нашите сънародници, които не са много славянски, не забравяй, че тук идват или минават множество други народи (кумани, татари, турци разбира се). Има и друга националност, чиите черти определено не са славянски, т.е., циганите, които присъстват в май почти всяка европейска държава.

Шовинистъ написа
      Ако бях съвременник на ВСВ щях да се запиша като доброволец от 400 000 хиляди храбреци опълчили се срещу болшевишката напаст/накрая/
      Тия 400 000 съществуват само в твоето съзнание. Добре поне, че Борис III не е бил глупав владетел, та успява да ни предпази от участие във войната. Жалко, че такъв разумен владетел се пада в такова бурно време. Прицнипно обаче, ако не беше нещастната акция на Италия срещу Гърция, ние щяхме да си останем встрани от войната като цяло.
      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
      Проект 22.06.1941 г.
      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

За 400 хиляди доброволци - не знам, може и толкова да са... Като броим и армията на Власов, и белгиийци, и французи, и балтийци /те са били не малко/ - може и толкова да излязат. Но колкото и да са били, без атомна бомба не е било много възможно да се спрат болшевиките

Хитлер - евреин? Просто без коментар.... :roll:

Бронщайн /Троцки/, Ленин /по майчина линия евреин/, Маркс /Мордехай Леви/ - определено. Но чичо Хичо от Берлин... позволи ми да се съмнявам :lol: :lol:

За холокоста - прав си, но само в смисъл, че цифрата е увеличена. Съвременници на тези времена ми разказват, че по трибуналите са изнесени документи и т.н. и е установена цифра от около 2 000 000, която после с годините е почти утроена. Това си има обяснение - въпросът се раздухва, защото десетилетия наред - дори и днес - куп организации доят пари от много държави, главно Германия. За съжаление паметта на жертвите е доходен бизнес за много хора, чието долно дело довежда именно до теории като тази за измисления холокост и т.н....
        Истината - за мен - е че числата са много по-ниски от посочените, че голяма част от жертвите умират от глад и тиф по времето, когато от глад и тиф измират и "чистокръвните" германци /за това много помагат Съюзниците с тоталното унищожение на всякакви средства за транспорт и снабдяване/, но все пак, макар и да не е това, което се опитват да го изкарат /като големина/, актът на холокоста съществува, остава!

Отново ще повторя, няма по-голяма глупост от преследването на обикновените хора... Вината е лична. Ако братовчед ти е убиец, ти не отговаряш за това по какъвто и да било начин... Аз подкрепям теорията, че има няколко големи еврейски фамилии или клубове, които държат от много време много пари и много власт, и са отговорни за много беди. Но това не са редовите милиони хора! Както винаги, пешкира опират невинните, а тези отгоре никой не ги пипа... Да не говорим, че това съсредоточаване на пари и власт не е само еврейски феномен - виж фамилиите Кенеди и Буш, колко власт концентрират в себе си... /не, неговоря че са вредни, просто посочвам как близки членове на една фамилия могат да заемат висши постове, дори без тези постове да са наследствени, а напротив - избираеми/
        На нож!

Comment

Шовинистъ написа
          За евреите-НЯМА ПО ГОЛЯМО ЗЛО ОТ ТЯХ!!!
          Абсолютно си прав,че една група чифури,крои да съсипва човечеството-тва е Господин Евреина/аз така го наричам,има го в големи количества във всяка държава/
          Ето представители на Г-н Евреин-Карл Маркс,Адолф Хитлер,лео Троцки,Ленин/също има евреиска кръв/ Виж какво са нарпавили!
          Още пвоече че Холокауст е ИЗМАМА,първо избитите далеч не са 6 милиона-доказано е! Другото,което е избитите са повече некви невинни поляци,и руснаци...Чифутите се спасиха...Голяма част...
          Дори те самие спомагат за холокауст...Като бяха избити защо след войната напълниха Израел,????
          Затова ти казвам,би било хубаво гадните чифути да бяха изтребени,но това никога не може да стане.
          И сега света гледа как тормозят храбрия палестински народ...
          Престанете с тия евреи, лазите по нервите на всички разумни хора вече. Принципно аз съм за всеки да си вярва каквото иска, обаче тия непрестанни опити да ме убедят, че те са ни виновни за всичко ме изкарват от равновесие. И то при положение, че точно пък ние българите почти нямаме вземане-даване с тях и на нас пък точно абсолютно нищо не са ни направили.
          А за "храбрия палестински народ" - да ти кажа, предпочитам в района да има една отворена към Запада еврейска нация, отколкото поредното фанатично ислямиско образование. Колкото и да не одобрявам методите на израелците...
          XV mile the sea brode is
          From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

kapitan написа
            За 400 хиляди доброволци - не знам, може и толкова да са... Като броим и армията на Власов, и белгиийци, и французи, и балтийци /те са били не малко/ - може и толкова да излязат.
            Ако говорим за всички доброволци и други подобни, то в рамките на цялата война, в редовете на Вермахта се сражават около 2 000 000 бивши съветски граждани (войници и т.н.). През 1942 г. даже има случаи цели подразделения да преминават с оръжието си на немска страна. Но това не са българи все пак.
            За Шовиниста:
            А за нашите сънародници, както и за цялата ни държава, е било най-добре да седим настрана от войната. Както се опитва да направи Борис III. Ако, слава богу ни се размина, бяхме участвали и на Източния фронт, България най-вероятно щеше да загуби големи територии в края на войната. Не забравяйте, че нас ни мразят именно англичаните и американците, а не руснаците. Така че, нека мислим, преди да говорим глупости.
            Проект 22.06.1941 г.
            "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Хъм, Шовинистъ, върни се на централната страница на сайта и прочети правилата за членуване в него. Защото много явно влизаш в разрез с тях. Ако жеалеш да участваш на този Форум би трябвало да се съобразяваш с тях. Ако не - то си намери друго място, на което да излагаш възгледите си (които за мен са плод на фанатизъм и показват единствено ограничеността на твоя светоглед).
              Конкретно по темата - вече спорихме дълго, но нещата не са толкова предрешени, колкото изглеждат. Ако не бяхме участвали срещу Германия активно, а още повече, ако наши войски се биеха на страната на Германия по други фронтове, най-вероятно следвоенна България щеше да бъде много по-орязана като територии (и тогава едва ли някой би си позволил дори да си помисли за царят-обединител). Претенции към нас имат и Гърция и Югославия. В последствие щеше да има и Румъния (защото те много бързо се ориентират в обстановката). И в подобен сценарий нищо чудно границата ни с Румъния да минава по Стара планина, с Югославия - на километри от София, а Пловдив и всичко на юг да беше преминало към Гърция.
              Конкретно за личността на Борис ²²² - според мен той е много добър политик, очевидно много по-ловък от останалите в семейството си. И определено той не мечтае да сме заедно с Германия (всичките му действия свидетелстват за това), но няма кой знае какъв избор. Все пак, като се има предвид ситуацията се справя много добре.

Comment

Ние сме славяни, колкото и това да не се харесва на шепа заблудени от бай-Тошовата пропагнада пра-българисти. Това за мен е особено смешно, защото цялата работа с прабългаризма я започнаха именно комунистите, а сега тя се поддържа от жалка групичка нео-нацисти ... сами си правете изводите. И тук пак убежденията ти показват, че спадаш към неонацистите. Не можеш да твърдиш, че сме пра-българи, при положение, че малката групичка от максимум 10 000 конници дошли на Балканите са се претопили достатъчно бързо. Ако фиксираш чертите в част от нашите сънародници, които не са много славянски, не забравяй, че тук идват или минават множество други народи (кумани, татари, турци разбира се). Има и друга националност, чиите черти определено не са славянски, т.е., циганите, които присъстват в май почти всяка европейска държава.

Приятел,точно бай-тошовата пропаганда твърдеше друго,че сме славяни,и сме братя на "великия' съветски съюз...
                А по твоите писания изглеждаш като безотечесвеник /абе ти да не си някакъв поляк/отрекъл се от собствения си народ...прекалено дълго е да излагам лъжата за славямския корен..Тъи че ще ти препоръчам да прочетеш една книжка на Пламен Цветков-Славяни ли са българите...Ще ти се изяснят много неща....

Не съм никакъв нео-нацист,аз съм българин и си обичам родината.Признавам,че ако бях живял по-това време щях да съм горд,че сме съюзници на райха...Аз и сега съм горд,защото сме свързани с германския народ още от ПСВ...
                нео-нацисти в момента има само в Германия/и така би трябвало/
                Ама ти сигурно си мислиш,че бръснатите чекиджии/извинявам се за израза/ така наречените сВин хедс имат нещо общо с нацизма.по голяма смешка не знам да има...
                некви пубери,с бомбери и бели връзки,с бръснати глави дето ходят на 3 март да викат Зиг Хайл,и в същото време имат англииски знамена...хахаххаа....смешници.....

Comment

Всеки може да си има каквито убеждения си иска, но до момента не знам някой от сериозни поизции да е оборил или дори оспорил тезата, че българската държава се формира на основата на две народности - славянските племена, които обитават земите на българия и прабългарските пришълци. При това, вторите са били значително по-малко от първите. Допълнително, ако анализираме българсият език ще забележим, че от речта на праблъгарите са се запазили шепа думи, докато от речта на славяните - 80-90% от речниковия запас и кажи-речи зялата граматична система. Което само по себе си говори какъв е основният корен на българите. До не споменаваме, че през дългата история на държавата ни са се прибавили много други примеси от какъв ли не произход, но все още основният е славянският. Това само по себе си говори каква е била числеността на хората, доведени от Аспарух по тези земи (отделно от факта, че при тогавашното състояние на инфраструктурата и организацията няма как да се преведе, изхрани и съхрани на един път кой знае какво количество преселници, това допълнено от фактът, че те ще са много уязвими (защото вече нямат бази зад гърба си, както е при набези), което неизбежно ги поставя в позицията да се договарят с местните славяни, при това не от позиция на превъзходство).
                  Да не говорим, че от Втората българска държава (самият процес датира от доста по-рано) сме под изключително силното културно влияние на Византия.
                  След това кратко резюме бих заключил, че българите етнически са смес от най-различни народности, като е трудно да се говори след толкова време за преобладаващ корен - става въпрос именно за конгломерат.
                  Край на оф-топика.

Шовинистъ (самият прякор, който си си избрал ясно влиза в разрез с правилата на Форума), по-скоро безотечественикът си ти, защото отричаш голяма част от населението ни да са българи. Но я да задълбаем доколко човек (който говори за "чифути" и се кефи на нещата, правени в нацистка Германия) не е с про-национал-социалистически убеждения. Можеш ли да отговориш на въпроса - какво толкова ти харесва в Германия, че се редваш на това, че сме им били съюзници през ВСВ?

Comment

Значи ще започна малко разбъркано.първо когато идваме на Онгъла сме над 300 000,преди се говореше за 25 000/но тва не е истина/
                    Второ,има хиляди данни за тва как великте българи разбиват любимите ви славяни-ето надпис на Кан Омортаг"днес се изправихме срещу ромеи и словени"
                    Не отричам,че имаме и славянска кръв/но тя е нищожна в срвение с истинските славяни-да кажем чехи,поляци/ Славянките са служели за разплод,и то следд като борис ни покръства/дотогава браковете са били забранени/
                    Трето славяните са били ПОДЧИНЕНИ от великите българи.
                    Изпращани са били да вардят границите.
                    Четвъро както ти сам,каза през БГ са минали и кумани.и всякви...
                    Пето трябва да се гордееш,че си син на най-старата европейка държавност 165 годиина...

Във Германия/тогава разбира се,сега са смешници-Аденауер и Християндемокрацията ги разсипаха след войната/ харесва ми това,че са били УЛТРАНАЦИОНАЛИСТИ!!! устроили са добре държавата,държели са преди всичко за величието на родината,младежта е била възпитавана във национален дух....
                    За евреите не мога да кажа,че оправдама тов да се избиват деца,но споделям идеята,да бъдат запратени на Мадагаскар...
                    Как да не се радвам на това че сме били съюзници/ако Хитлер не беше осрал войната,сега щеше да има и ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ с около 200 000 кв км/ А и сме бойни другари още от голямата война,свързани сме по съдба...
                    Какво му има на прякора,ми,тука да не е някаъв христянски форум...
                    какви са правилата на форума,трябва да се кръстя Интернациоалист,болшевик ли???

Comment

Първо, извадка от правилата:
                      За да се запази "Бойна Слава" такава, каквато я искаме, разбира се следваме определени правила:
                      1. Порталът "Бойна Слава", както и всички хоствани на нашия сървър страници, не пропагандират никакви идеологически или политически идеи и убеждения и съответно страници с подобна насока не се приемат. Това включва, но не се изчерпва с, неонацистки, неосталинистки или расистки страници. Същото важи и за дискусионните форуми - "Бойна Слава" може да се похвали с членове от различен етнически и национален произход.

Второ, нито едно от твърденията ти не е подкрепено с никакви доказателства. Или поне не виждам подобни. Всичко, което аз съм чел по въпроса (или пък от историците, с които съм говорил) следва по-скоро, че славяните са били многократно повече (10-20 пъти) от прабългарите, които са били между 50 и 150 хиляди. Няма никакви данни, че праблъгарите са "разбили" местните славянски племена и да си призная ,това е и много малко вероятно, като се има предвид състоянието на двете общности (и фактът, че славяните са много войнолюбиви). Да но говорим, че лингвистичният анализ е достатъчно явно доказателство за преобладаването на славяните както в етническо, така и в културно отношение в новата държава. Расисткото ти описание на ситуацията е родено от болното ти въображение.

Трето - "шовинист" означава краен ултранационалист, който е склонен да разделя държавата и народността си по признака на "чистота" на националността (т.е., да дискриминира не малка част от населението) и мрази останалите нации. Доколко това е деструктивно и отвартително няма смисъл да коментирам, още повече, че е съвсем явно от нещата, които пишеш.
                      Това за "евреите, които убивали деца" няма да го комнетирам.
                      Очевидно идеите ти напълно се покриват с тези на национал-социализма, но само си заменил арииците с "велики българи". Мнението ми за интелектуалните възможности на хора, които са способни да вярват в подобни неща е много ниско, очевидно не си човек, склонен да промени позицията си или дори да я осмисли критично, така че не виждам смисъл то присъствието ти на този форум - не ми се вярва да си намериш и единомишленици тук.

Comment

всъщност фактът, че официалния старобългарски език, създаден при Борис ², е де факто старославянския, разпространен из цяла източна европа тогава, говори достатъчно за етническата структура на Българското Царство тогава.
                        albireo написа
                        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Чакай сега аз нищо не пропагандирам ! Изразявам си мнението,стига вече с тоя национал-социализм...
                          Колкото до българите били са над 300 000/това са последните данни/ "военнолюбивите" славяни са били подчинени....факт.....
                          Още повече че дори и да има омешени славяно-българи,то те са най-вече над Дунава.т.е днешна Румъния....
                          За каква етническа толерантност,говорим,дори и да мразя някои народи,не съм пропагандирал омраза,напротив стремя се да си мълча,и да се придържам към темата...
                          За евреите NO COMMENT,всеки вижда какво првят в палестина...

Comment

Ами на мен всичко това ми звучи като пропаганда.
                            За 300 000-те българи, откъде-накъде да е факт? Или пък, че славянитеса били подчинени? Аз не знам върху какво почива увереността, че тези твърдения имат статута на исторически факти.
                            Да не говорим, че и 300 000 е в пъти по-малко от славянското население по тези места (което се заселва в продължение на няколко века). Допълнително, бих казал, че вероятността единична група от 300 000 души да може да се изхранва и контролира с тогавашните организационно-транспортни технологии е меко казано съмнителна. Още повече - че когато стигнат до там, докъдето са искали да стигнат, че ще са кой знае колко боеспособни воините сред тях (защото очевидно става въпрос за цялостно преселение - т.е., заедно с домакниствата и имуществото - процентът боеспособни воини сред цялото множество не ще да е бил повече от 10-20%).

За пропагандирането - не виждам как да тълкувам думите ви освен като пропаганда на омраза - спрямо политически противници, етнически противници и така нататък.

За израелците - съвсем не одобрявам това, което правят. Но това не означава, че те си нямат причини да действат така (не правят тези неща за забавление), нито пък - че подобни действия са приоритет на израелците. Подобни неща са правени и от някои подразделения на българската окупационна армия през ВСВ.

Comment

Неосталинизмът като политико-исторически ракурс

За прабългарите спорът е дълъг. Просто всичко е много неясно и затова има много мегдан за какви ли не теории - от конен отряд до цял народ.

Аз лично бих заложил на голяма група, доста много голяма. Ако бяха едно малко племе на коне, както ме учиха в училище, то тогава щяха да пристигнат за 2 месеца. А преселението трае години, което ми говори за много голяма група, със семейства, с покъщнина, с деца, с животни, може би са имали спирки за цяла година по път, за да възпроизведат стадата, да набавят храна...
                              Друго, в новата държава управляващите са само българи, прабългари, де. Ханове и благородници покрай тях. И религията на държавата става прабългарската /е, не вярвам да са покръстили славяните, но все пак доминира прабългарската/. Топонимите също се променят, даже цялата страна добива името на пришълците - България. Така че смятам, че прабългарите са били доста огромен /за времето си/ народ и още от самото начало доминират тук. Но под Доминират не разбирам числено. Славяните са били много повече, но бих казал, че се е получил феномен повечетго да се претопят в по-малкото. По-голямата част от езика ни е славянска, защото славяните са били повече от прабългарите. Но държавната традиция и културата /доколкото имало такава/ идват по мое мнение от прабългарите. Вижте примерно каменните красиви столици, които се построяват - словяните не са виждали нищо по-високо от землянка /ако не са били в командировка до Цариград.../. СССР винаги, та даже и днес държи българските историци надалеч. Но даже днес някъде там има доста интересни градежи от прабългарите.
                              Не е съвсем вярна теорията, че прабългарите са чергари на коне. Да, ама наполовина. До известна степен. Но и до известна степен напреднала цивилизация /това се мери по строежите до голяма степен/. Вижте как със стъпването си построяват огромни защитни валове към края на Дунав и в еверна България /който се интересува, мога да му дам материали от разкопките, чертежи и разрези, показващи как валовете не са просто купчини, а построени, по всички правила на изкуството/. Ами крепостта на Онгъла? Народ без добри традиции в тази област не може за много ограничено време и с ограничени средства да създаде крепост, способна да спре армията на Византийския император... А вече споменах как идват и на гло поле построяват чудно красива столица от камък /това ама никак не е лесно и не е за начинаещи/, после и още една...

Та така. Трябва да търсим корена си, да сме горди от произхода си. Разбира се, без да прекаляваме и да ставаме смешни. няма спор че сме поне наполовина, та и повече славяни. Но това не е мътеница, та да мерим процентното съдържание на една или друга съставка, както казах, има и други фактори, като културно и религиозно доминиране, източник на държавна традиция и т.н.
                              Чувал съм, че в подобна насока пише г.н Петър Добрев. Професор или академик. ямал съм възможност да се запозная с трудовете му, но може би ще е хубаво, титлите му предполагат да има поне нещо рационално вътре
                              На нож!

Comment

Та така. Трябва да търсим корена си, да сме горди от произхода си. Разбира се, без да прекаляваме и да ставаме смешни. няма спор че сме поне наполовина, та и повече славяни. Но това не е мътеница, та да мерим процентното съдържание на една или друга съставка, както казах, има и други фактори, като културно и религиозно доминиране, източник на държавна традиция и т.н.
                                ОК, напълно подкрепям.
                                Проект 22.06.1941 г.

Comment

Working...
                                X