Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бомбардировките 1943-1944

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Не е купена. Днес ми разправяха за тая история с обора. Трябва да говоря с човека и да я взема.

Comment

Определено трябва!!! Това са безценни реликви. Пази се, например, ръкохватката от Ме-109, с който Неделчо Бончев прави таран. Едно момче /тогава е бил момче човекът/ я прибира сред разпръснатите останки от машината. Пазят се м Крумово и лагери от двигатела на Ме109 на Списаревски. Ама там историята е друга - след удара двигателят се е търкулнал в едно дере. Веднага местни селяни от Пасарел го прибират, разколачват го и го дават за вторични... остават само няколко черупкови лагера. Казват, че пазели и 2-3 ризи, цилиндри, но били от много хубава стомана и си правели разни сечива от тях... някой да е гледал "Планетата на маймуните"?

Колкото до Перущица, то Карлово, базата на 6ти изтребителен полк, е само на една крачка... със самолет Ако англоезичният екипаж е бил подпомогнат от нашенец да се приземи, то е много вероятно да е излетял от Карлово. Ще се опитам да открия нещо, но ако можеш поне времето малко да конкретизираш...
      На нож!

Comment

Imperial Friedrich написа
        книжката е общо взето кратки очерци за по-известните пилоти, но е написана с невероятен патос Изключително висока пропагандна стойност
        Струва ли си да я купя. И все пак къде мога да я намеря? Примерно на Славейков има ли я?
        Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

нямам представа. Аз съвсем случайно попаднах на нея в една книжарница във Варна.
          albireo написа
          ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Бомбардировките 1943-1944

Отварям тази тема,защото трябва да я има!
            Комунистът Георги Първанов откри паметник на терористите,убили около 2 000 невинни БЪЛГАРИ!
            Бяхме натикани в престъпния пакт НАТО!
            Предвид замъглението и юдео-масонската пропаганда вихреща се по всички медии,мисля че е редно да си кажем какво са направили американците за БЪЛГАРИЯ!

Като за начало прочетете книгата на Румен Руменин "Американският тероризъм над българите".Нова е,наскоро я прочетох.Щях да се разплача на редовете за Списаревски и фелдфебела Иван Сомлев/мой съгражданин родом от Габрово/.
            Нека изтерзания български народ,особенно по-младата част разбере,как англо-американските терористи хвърляха детски играчи,за да оскатяват БЪЛГАРСКИ деца,как се отнасяха към БЪЛГАРИЯ любимите на много хора днес англичани и американци.

Comment

Вече обсъждахме в една тема точно това събитие и всички сме съгласни, че подобен паметник е най-малкото странен. Но не виждам какво общо има "юдео-масонската пропаганда", освен че използването на това понятие достатъчно ясно говори за самия Вас и яснотата на погледа Ви.
              А ако искате можем другаде да обсъдим какво точно му е престъпното на НАТО? Защото аз не знам съществуването на тази организация да влиза в конфликт нито с нашето законодателство, нито с международното. За да я наречете "престъпна" трябва да имате някакво основание, нали?
              По повод на бомбардировките бих добавил само това - вярно е, че те са нехуманни (такива са бомбардировките по цял свят), но пък не виждам защо е било нужно да се обявява война на Великобритания и САЩ в онзи случай. Бомбардировките са до голяма степен последствие и от този акт.

Comment

Шовинистъ написа
                Като за начало прочетете книгата на Румен Руменин "Американският тероризъм над българите".Нова е,наскоро я прочетох..
                Това е второто изданеие на книгата му "Летящи крепости над България" издадена за първи път през 1991-ва. Съвсем скоро научих, че е преиздадена под друго име.
                Смятам да си я купя, когато се върна в БГ.
                Колега, преди да прочетете тази книга нищо ли не сте знаели за терористичните бомбардировки на американците над България?
                То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Parabellum написа
                  Колега, преди да прочетете тази книга нищо ли не сте знаели за терористичните бомбардировки на американците над България?
                  Хе хе,разбира се че знаех и то много.
                  Но в тази книга всичко е сортирано много хубаво,а не съм чел първата му книга...

А я препоръчвам сега,защото смятам,че за по-незапознатите е най-добрия начин да се запознаят с тези събития.

Comment

gollum написа
                    Вече обсъждахме в една тема точно това събитие и всички сме съгласни, че подобен паметник е най-малкото странен. Но не виждам какво общо има "юдео-масонската пропаганда", освен че използването на това понятие достатъчно ясно говори за самия Вас и яснотата на погледа Ви.
                    А ако искате можем другаде да обсъдим какво точно му е престъпното на НАТО? Защото аз не знам съществуването на тази организация да влиза в конфликт нито с нашето законодателство, нито с международното. За да я наречете "престъпна" трябва да имате някакво основание, нали?
                    По повод на бомбардировките бих добавил само това - вярно е, че те са нехуманни (такива са бомбардировките по цял свят), но пък не виждам защо е било нужно да се обявява война на Великобритания и САЩ в онзи случай. Бомбардировките са до голяма степен последствие и от този акт.
                    Говори на ти,моля.
                    Да не ставаме като ТЪПОтатите,в парламента.Там костюмираните "тикви" са на Вие.

Така,по повод обявяването на воината,на САЩ и Англия,това е било наше задължение,като членове на Тристранния Пакт.

Относно НАТО,виж какво става в Ирак,тази окупационна война,и сам си отговори къде е престъпното.
                    Но май темата за НАТО не и е тука мястото.

Comment

...

Първо, говоря и пиша на "ти" само с хора, които уважавам (и нарушавам това правило само в случаи когато уважавам културата на събеседника, както е когато си пиша с руснаци, които уважавам, да речем), а не виждам какъвто и да е повод да Ви причислявам в тази група. Още повече, че обръщението на "Вие" е прието в нашата езикова среда за всеки случай на общуване с непознат човек (наистина, към това съм прибавил малко допълнително съдържание, защото все пак интернет средата има свои особености).

Второ, обявяването на война на Великобритания и САЩ е можело да се избегне (както е избягнато обявяването ан война на СССР, ад речем). Така че въпросното решение с нищо не може да бъде оправдано, още повече, че България не печели нищо от него, а единствено става съвсем законен обект на враждебни действия от споменатите две държави.
                      Конкретно за бомбардировките на граждански обекти като метод за водене на война сме говорили многократно, но характерно за ВСВ е, че всички държави оказват почитание на този метод, но не всички имат нужните възможности, за да го осъществят напълно.

Интересувам се какво става в Ирак, но не виждам как ставащото там превръща НАТО в престъпна организация. Ако виждах, то би трябвало да смятам, че Германия след като напада Полша е престъпна държава или пък че България след като се включва в окупацията на съседните ни държави е също такава престъпна държава. НЕщо с което не съм съгласен.

Comment

gollum написа
                        Интересувам се какво става в Ирак, но не виждам как ставащото там превръща НАТО в престъпна организация. Ако виждах, то би трябвало да смятам, че Германия след като напада Полша е престъпна държава или пък че България след като се включва в окупацията на съседните ни държави е също такава престъпна държава. НЕщо с което не съм съгласен.
                        БЪЛГАРИЯ не окупира земите,тъи като те са БЪЛГАРСКИ и са населявани с БЪЛГАРИ.Така е и днес.

Факта,че воината в Ирак е една окупационна война,и една подчинена на евреите "държава"/ако САЩ изобщо може да се нарече държава/ стои там само и само,заради петролните богатства на територията,показва че НАТО е престъпна организация.

Comment

Шовинист, последният Ви пост предизвиква у мен комбинация от искрена емоционална реакция и ням въпрос, ще ги изразя по повобаващ начин чрез тези две емотикони: :stupid:

Comment

Технически България окупира съседните области през ВСВ. И няма значение какво е било населението в тези области - те юридически са принадлежали на други държави, ние вкарваме войски и ги присъединяваме към нас - чиста окупация. Това, че са ни приветствали нищо не значи - и американците ги приветстваха в Ирак, и немците са приветствани в Украйна. Което не прави обаче и двете (а и много други) действия чиста окупация.
                            За настроението и етническата принадлежност на окупираните области не ми се спори, защото явно ти Шовинист, няма да се съгласиш с каквото и да кажа. А по въпроса има и по-добре запознати от мен тука.
                            За НАТО, Ирак и тн определено се отклоняваме от темата, та предлагам или да се пренесем в съответния отдел, или да спрем дискусията за момента.
                            За "терористичните" акции на американците наистина имаше вече дълга дискусия, в която всички мисля бяха съгласни, че политиката на бомбандиране на градове е най-малкото нехуманна, ако не и престъпна. Но в това престъпление наистина са виновни всички държави тогава (хм, като се замисля точно ние българите май сме прецедента в тоя случай с "прочутата" бомбандировка на Одрин). По тогавашните разбирания американците са в правото си да бомбандират след като ние им обявяваме война. Сами сме си виновни. А относно бомбите-играчки - това са легенди и никой досега не е изложил стабилни доказателства за тяхното съществуване. Ако ти можеш да го направиш - моля, на мен ще ми е адски интересно във всеки случай.
                            XV mile the sea brode is
                            From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Благодаря ти, сър Грей, мисля че значително по-добре от мен формулира нещата (какво да се прави, отдал съм се на неделното разпускане).
                              По конкретната тема Шовинист приведе няколко неща, но го стори в друга тема. Но пък, нещата, които приведе с нищо не се различават от вече съобщените по време на онази предишна дискусия, а така и още не съм видял нищо смислено по повод на самите бомби, както и на начинът, по които са доставяни до целта (къде са произвеждани, къде са съхранявани, какви части на ВВС и самолети са използвани и т.н.). Т.е., сведенията му не се отличаваха от пропагандните. А няма начин подобни играчки-бомби да не са запазени, ако наистина са били използвани, а още повече сведения за тях би трябвало да има в Япония и Германия (защото ако подобно нещо се е използвало, мисля че те са били още по-примамливи цели). Ако се върнем на България - ако имаше запазени подобни бомби, то те със сигурност биха били излагани в съответните музейни експозиции, още повече, че биха били удобно пропагандно средство през Студената война.
                              Пък и аз сега си припомням, че подобни истории са се тиражирали и от пропагандата ни през 50-те години, но вече не за съюзнически бомбардировки (каквито вече е нямало), а за диверсанти.

Comment

...

Не ви ли е срам?
                                ВИЕ БЪЛГАРИ ЛИ СТЕ?
                                Как може да говорите така?

Каква пропаганда,какви две стотинки?

Това са човешки драми на БЪЛГАРИ.
                                През април 1943 германците предупреждават,че "напоследък англииски самолети са хвърлили кутиики кибрит или други малки предмети за ежденевна употреба,които при отваряне избухват и нараняват войниците" Първоначално тези малки "адски машини" са хърляни над германските окопи на фронта,но по късно самолетите ги разпръскват и над населените пунктове,включително и БЪЛГАРИЯ.Над страната са хвърлени ДЕТСКИ ИЗБУХЛИВИ ИГРАЧКИ,часовници и писалки.Предупредени са воиската и населението.На 16 юни 1943 в околностите на село Киселица 17-годишният Кирил Стаменов намира на полето луксозна кутия с бонбони.При отварянето и тя експлодира и откъсва пръстите на двете му ръце.Десет дни по-късно в околностите на село Новоселци 14 годишният Геро Павлов Вутов намира в гората западно от селото красива писалка.При отвинтване на капачката писалката избухва със страшен трясък,откъсва пръстите на двете мъ ръце и обезобразява лицето му.През лятото на същата година продължават съобщенията за намерени хвърелни играчки,и други предемти пълни с експлозив.Сатанинското в конструирането на хвърелните предмети е това,те да не убиват,а да осакатяват.Античовешката система е проста-осакатеният е по-голяма тежест за обществото,отколкото един труп!Хвърлянето на замаскирани експлозиви е в противоречие с международното право и опровергава опитите на редица лица и среди да представят въздушните бомандировки над страната единствено като чисто военни операции.

Това е от книгата,на Румен Руменин,за вас сигурно той е "фашист","великобългарски шовинист",които сигурно си е измислил за американския тероризъм....
                                ВЪЗМУТЕН СЪМ ОТ ОБИДНИЯ НАЧИН,ПО КОЙТО ГЛЕДАТЕ НА БЪЛГАРСКАТА ЧОВЕШКА МЪКА!

Засрамете се!

Comment

Working...
                                X