Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поп Кръстю...
Collapse
X
-
В такъв случай, логичният извод е, че не са съществували обективни предпоставки в реалността за "разбирането" на идеите му, с други думи, никой не е виновен, просто той е , както се казва, изпреварил времето си и случилото се с него е една логична последица от това.
Leave a comment:
-
Според мен няма никакво значение кой е предал Левски!!! Важното е, че почти никой от неговите съвременници не "узрява" за идеите на Апостола, а това е срамно!!!
Leave a comment:
-
Така виждам че темата малко се отклони от коловоза.Затова аз пак я вкарвам обратно с това:
Leave a comment:
-
:tup: :tup: :tup: :tup: :tup:Originally posted by "Parabellum"
Когато си дойда в България ще ви кажа, каквото имам да ви казвам.Просто не искам да се излагаме пред света с т.нар. врели-некипели.
Браво, абсолютно съм съгласен. Нека не скверним името на Апостола на Свободата.
Originally posted by "Hauptmann"
Резултати от футболните срещи между ФК "Сталин" и ФК "Хитлер":
1939 г. - 1:1
1940 г. - 0:0
1941 г. - 0:5
1942 г. - 0:3
1943 г. - 4:2
1944 г. - 3:0
1945 г. : ФК "Хитлер" се отказва да продължи мача при резултат 4:0 за противника поради много червени картони и необективните отсъждания на англо-американската съдийска бригада.
Супер сравнение. :tup: :tup:
Не съм съгласен със следните резултати:
1939г. - резултатът е равен, но Съветите имат по-малко точки, поради изключително трудната победа срещу националният отбор на Финландия.
1940г. 0:3 - завладяна е цяла Западна Европа. Русия се успива и не идва на стадиона. Мачът е служебен, в полза на германците.
1941г. 0:10. Добре сработени германски нападатели, играещи с бутонки и кори и слаба защита от страна на съветския отбор, който не е екипиран по новите изисквания.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Leave a comment:
-
1. Грешката на Любен Каравелов. Този не успява да укрие архива на БРЦК в Румъния. Румънските власти го залавят и го предават на турците (за архива иде реч). Турците вече знаят всичко. Имена на дейци, техните ЕГН-та, тайните явки, важни дати... какво ли още не...
2. Предателството на Димитър Общи. Не спазва единоначалието в организацията (ВРО), иска да стане ръководител някакъв, да измести Левски, има някакви болни амбиции...
При атаката на пощата, е заловен жив, при разпита, разказва почти всичко или всичко, което му е известно.
3. Левски, заедно със съдържателя на ханчето (как се казваше този?), са спрени от едно заптие. На въпроса какъв е този, ханджията отговаря, че му е съселянин, дошъл му на гости, а вечерта ще напуска селището(или някаква подобна полудостоверна историйка е съчинил). Полицаят е успокоен.
Добре, ама на све4еряване, Левски не е завършил делата си или ве4е става късно и решават да остане там. За съжъление, попадат на същото заптие. Този път, версията е, че Левски (или както там са го назовали) е от същото населено място.
Малко по - късно, заптието се сеща за ПРЕДИШНАТА версия на двамата.
И така, "възелът започва да се разплита".
Leave a comment:
-
Когато си дойда в България ще ви кажа, каквото имам да ви казвам.Просто не искам да се излагаме пред света с т.нар. врели-некипели.
Leave a comment:
-
Това с лозето го има в читанките и хич не ми звучи достоверно! Историята с Димитър Общи е достатъчно предъвкана и не вярвам да имате нея предвид!! Явно укривате нещо!!! Кой от посветените най-после ще си признае за какво всъщност става дума - колкото и да е поразително и отвратително, ще си остане тук...
П.С.
Резултати от футболните срещи между ФК "Сталин" и ФК "Хитлер":
1939 г. - 1:1
1940 г. - 0:0
1941 г. - 0:5
1942 г. - 0:3
1943 г. - 4:2
1944 г. - 3:0
1945 г. : ФК "Хитлер" се отказва да продължи мача при резултат 4:0 за противника поради много червени картони и необективните отсъждания на англо-американската съдийска бригада
Leave a comment:
-
Левски се е сблъскал на излизане от Ловеч с полицейският началник, който доста добре е познавал хората в града.Запитан къде отива,Левски му отвръща, че има лозе и отива да го види.Това се сторило подозрително на Мюдюринът и той пратил няколко заптиета "Да видят те каква е тази работа"
Наистина след залавянето на Апостола, той до Търново е конвоиран от шепа заптиета.Чак в този град те разбират ,кого са хванали.
Leave a comment:
-
и буквална чистка във футбола , ако случайно "Сталин" падне.
все пак дори и тогава първенството едва ли би било по-продажно от нашето сега.
и казвайте най-после какво е това "другото", защото ако започнем да си говорим с "това", "онова" и "същото, ама не съвсем", скоро няма да можем да се разбираме.
Leave a comment:
-
Е, каквото и да е това "друго", то не е толкова важно. Важното е дейноста на Апостола. Личния му живот (ако за това става дума) си е личен живот. Аз ценя Левски именно заради дейността и убежденията му, другото е наистина без значение. Разбира се, хора - разни, дори и назоваването на футболен отбор с негово име ми се вижда грозно. Но, разни хора - разни идеали
В тази връзка, защо ли е периода 1944-1989 г., на никой не му дойде идея да кръсти някой отбор с името на някое комунистическо величие ... представяте ли си как би звучала фразата: "Ленин бие Маркс"

Leave a comment:
-
Напоследък се лансира версията ,че Левски е разпознат от едно заптие ,когато е излизал от Ловеч.Факт е ,че властите са разпространили портрет,във връзка с издирването на Левски.,след разкриването на Организацията от Димитър Общи.
Leave a comment:
-
Аз съм пас.Originally posted by "Sir_Gray"
А де, и аз това толкоз съм се чудел...
Не се ли досещате поне малко какво е било "другото"?
Нека забравим този въпрос.
Не е необходимо да го обсъждаме.
Leave a comment:
Leave a comment: