А по-малко странно ли е една република да бъде управлявана от монарх?!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Възрожденският Национализъм
Collapse
X
-
Отново няма да се съглася - какво означава "християнска държава"? Не мисля че за да си гражданин на нашата държава е необходимо да имаш определено вероизповедание (аз самият съм свободомислещ, според традиционната терминология - това означава, че не съм съвсем българин ли?). Хриестианството е много малък дял от националната ни идентичност (бих казал - направо никакъв) - все едно през годините на социалистическото управление не е имало българи.
Comment
-
Абе то да ви кажа чесно аз съм кръстен обаче и аз не вярвам в господ и неговите себеподобни Ама продължавам да си мисля, че да ни управляват някакви "рязани карабини" с извинение не мога да го приема
Иначе за това, че България е република, а ни управлява монарх, а президента е "червен" не е от най-нормалните неща, но по мога да го приема.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
-
Проблемът с управлението на ДПС според мен не е в това, че са мюсюлмани или турци, а това че са "народни предатали". За тези политици от тази партия населението на нашата родина е "милет". И българите и турците, та и българите мюсюлмани за тях вече не са "рая",а избиратели. Те са "загрижени" за "раята", колкото и НДСВ, но най-нелепото е че Българската Конституция изрично забранява политически партии да се основават на верски,етнически, социален или какъвто и да е "наш-си-принцип"."Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"
И други затворници
нека четат пред вратите
нашата памет остъклена
с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"
Comment
-
Да, наистина ДПС до скоро си беше антиконституционна партия именно по този показател. Затова на скоро се обявиха за национална партия (а преди това се наричаха именно "движение за права и свободи" - т.е., за граждански и етнически права, но не на една група, а на всички). Това не ги прави по-малко турска партия, разбира се, но пък трябва да се отбележи, че у нас не се случиха събития сходни с тези в Югославия или Македония. Част от заслугата за това е и тяхна.
Comment
-
да
Originally posted by "gollum"
разбира се, но пък трябва да се отбележи, че у нас не се случиха събития сходни с тези в Югославия или Македония. .То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Да, наистина ДПС до скоро си беше антиконституционна партия именно по този показател
Така или иначе ДПС доказа, че не може да управлява или защитава правата на избирателите си. Единственото, което може е да се продава на силните на деня или тези, които имат нужда от няколко гласа, за да са такива.
Религията също беше засегната и то като чета по същия начин ни в клин, ни в ръкав, но се изказаха много интересни мнения като това, че ние никога не сме бли християни. Ако погледнем руснаците, които са православни или обърнем ппоглед към католическия Запад, наистина ще се убедим в този факт, но да не забравяме, че 50 години насилствено отказване от религията не са малко. Особено толкова скоро след онези други 500...и така.
Дали ще ни управлява мюсюлманин, евреин или кришнар няма никакво значение, докато държавните интереси стоят на преден план пред личностните му примерно. Това е лично мнение естествено. Всичко останало са само предрасъдъци, от които е време като европейци, да се освободим. Все пак живеем в най-шарения континент в света и ако не съумеем да бъдем не само добри съседи, но и толерантни домакини, значи мястото ни просто не е тук (това във връзка с леко прикрития и както обикновено грешно разбран национализъм).Alliis laetum, sibi sapiens.
Comment
-
Гост
да
Мина му времето за приказки!
За да победим "дорде е мъничка змията"нека да се организираме!
ВМРО е най-влиятелната организация за такива като нас.Ако подсилим
нейните редици ще победим всички заедно!Нашият отпор ще бъде организиран.Другото са само приказки.А дума дупка не прави!
Comment
-
Originally posted by "barabanchik"
ВМРО е най-влиятелната организация за такива като нас.Ако подсилим
нейните редици ще победим всички заедно!"If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky
Comment
Comment