АКО ЖЕЛАЕТЕ ДА СЕ ПОТОПИТЕ ВЪВ ВРЕМЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ РЕВОЛЮЦИОННИ БОРБИ И ДОСТИЖЕНИЯ ПРЕЗ ВЪЗРОЖДЕНСКАТА ЕПОХА,МОЛЯ,ПОСЕТЕТЕ:www.barabanchik.hit.bg/.ОТ САЙТА ИМА ВЪЗМОЖНОСТ И ЗА КОНТАКТ С АВТОРА.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Възрожденският Национализъм
Collapse
X
-
ГостМаркери: Никакви
-
Гост
-
Гост
с удоволствие ще ви послушм
sabota 17.00h.vav"vizte koi ste ima interviu sas deputat ot "shin fein".
Comment
-
gledaite po kanal 1
Наистина в България трябва да има национализъм и не трябва да ни е страх от това. :tup:Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
-
Различните Българии
Предполагам, че BG3mart1878 има предвид Соломон Паси и партията ДПС които сега са в управлението на нашата държава (тоест в коалиция с управляващите).Все пак ми се струва, че е прав че наистина нашата държава е добре да бъде управлявана от истински българи. :|Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Comment
-
Хъм, аз разбирам нещата така - българин е този, който се смята за такъв (това е въпрос на идентификация). Използването на квалификацията "истински" към българин намирисва много специфично по начин, към който носът ми е чувствителен. Дълбоко сме загазили ако достатъчно хора мислят по този начин.
Comment
-
хъм
Ами gollum наистина понятието "истински" е малко специфично, защото България се намира на кръстопът и през страната ниминават доста пътища и през ранните векове всеки, който е минал (най-различни народи) остават нещо от своя си род и за това наистина приемам забележката, че "истински" е малко спорна дума.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Comment
-
Добре де,какво лошо има в това че ДПС управляват в момента?Всичките хора в ДПС са Българи.Те са родени в България,тук са учили и израстнали-но са мюсюлмани.Все едно в Германия католиците да се бият с протестантите?Не е важно каква ти е религията,важното какъв си.Но ако мюсюлманите поиската автономия,тогава аз съм категорично противТо исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Да, точно това е и моята идея - това да си българин е въпрос на себеосъзнаване (без значение рационално или емоционално), а не на отговор на конкретни белези - било то физически или културни. Ако мюсюлманите в България решат да се борят за автономия то това ще означава, че те не се осъзнават като българи. За това "вината" (макар по-правилно ще бъде да се говори за причини) би била колкото тяхна, толкова и на държавата - това би било явен признак, че културният й проект е неуспешен. Защото първата цел на един подобен национален проект е създаването на адекватна на всеки гражданин национална идея, културен и идентификационен модел. Не забравяйте, че националният проект е динамична, а не статична структура - последното би било сигнал за много сериозен проблем (и вероятно - бъдни събития сходни с тези в бившата Югославия).
Comment
-
съгласен съм
Не искам да бъда разбиран погрешно, но все пак България е християнска държава, а да ни управлява примерно мюсюлманин е най-малкото странно.Не знам дали съм прав напълно но това си е лично мое мнение и трудно някои ще ме убеди в противното.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Comment
Comment