Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обсадата на Плевен

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Като влизаш от към летище Плевен , преди Гривица има една бензиностанция, отляво е първия на 25 м от пътя, а 400 м в полето другия
    Виждат се доста добре. не съм от Плевен и не мога по добре да те ориентирам.

на пост 107 се вижда горната част на вала и рова- дето ровят с лопатата в него - беше доста тъмно и не е излязла снимката на редута

Comment

Доста добре запазен ми се вижда.Разбрах къде е пак мерси много.А знаеш ли повече за редута стана ми интересно.

Comment

Sast написа
        А знаеш ли повече за редута стана ми интересно.
        Това е румънският редут "Великия княз Николай Николаич".Намира се на 3 км, северно от Гривишките редути ¹1 и ¹2. Изграден е в края на октомври с оглед решението на ген. Тотлебен за блокада на турския гарнизон. Целта му е да прикрива пътя към Русе. Предназначен е за 1 оръдие и 1 пехотен батальон. Както всички румънски фортификационни работи около Плевен и този редут се отличава с високи бруствери (3 м. ) и дълбока траншея (1.50). Притежава W-образна форма, като входът му от североизток е прикрит от T-образен насип.Фланговете му са се прикривали от два люнета, които обаче не са запазени. Мисля, че до ден днешен "Великия княз..." земно укрепление от цялата война в България.
        Last edited by Sturmpionier; 26-12-2007, 23:45.

Comment

Щурми, пак си на линия. Благодаря , че се намеси откъм историческата страна.

Comment

Working...
          X