Познавам мястото много добре , само че не е Троян - Кърнаре а пътя Ловеч - ГП-1-4 след разклона за с.Казачево. Автомобила МВ-600SL излиза от десен завой и тръгва по правата почти точно с/у стрелеца който се е намирал зад бетонното ограждение. Денивилацията спрямо целта е не повече от 1 - 1,5 м - т.е пренебрижимо малка. Завоя позволява скорост над 100 км/ч /както е било в действителност/ , но това не променя нещата - изстрела въобще не е труден.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Снайпери
Collapse
X
-
новина по темата от днес:
Российские стрелки выиграли международные соревнования снайперских пар
В международных соревнованиях снайперских пар на Кубани победила команда Краснодарского управления ФСБ, сообщает РИА Новости.
На втором месте оказалась команда ветеранов СССР из России и Белоруссии, на третьем - команда спецподразделения "Альфа" из Москвы. В соревнованиях приняли участие около 180 снайперов, среди которых представители российских силовых ведомств - ФСБ, МВД, ВДВ, ФСКН, министерства обороны, СОБР, ОМОН, а также подразделения антитеррора и полиции США, Израиля, Италии, Чехии и Болгарии, и команды стран Ближнего зарубежья - Украины, Белоруссии, Казахстана, Киргизии и Узбекистана.
Соревнования проводились в течение недели. За это время специалисты разных стран обменялись опытом и методиками подготовки снайперских групп, а также ознакомились с новейшими видами вооружения для снайперов российского и зарубежного производства.
Comment
-
Тези тримата юнаци от снимката, ако наистина са тръгнали да работят като снайпери са живи за оплакване. Дано снимкат да е само рекламна. Щото с такива дрехи, в средата в която са снимани, ще си личат като въшка върху пъп и вместо да убият всички, както гласи надписа, ще гушнат чимшира още щом ги види първия противников стрелец.
По темата: Някой може ли да даде информация за обучението на снайперисти в БА и МВР / като изключим СОБТ/. Как се извършва и каква е основата на методиката? Питам защото през двете си години на пребиваване в казармата не видях на живо снайперист. Може да е имало но аз въпреки участието ми в поне четири по големи учения обхващащи тогавашната Втора армия не успях да съзра такава фигура. По горе Амазон е написал, че е виждал как се набират снайперисти в бригадата в Карлово, само, че не стана ясно в коя бригада - предишната танкова или сегашната. Ако някой има повече информация нека да напише.
Comment
-
VERENI написаКога ли ще се появят и българи по тези състезания????? ]
ivan написаПо темата: Някой може ли да даде информация за обучението на снайперисти в БА и МВР / като изключим СОБТ/. .
Във Варна Тихинайците имат допотопни СВД-та също както и СТЗБД-тата в МВР. СОБТ отдавна изхвърлиха СВД-тата и сега са с Ултима , Сако и Щаер. Там определено провеждат сериозно обучение на снайперистите.
Comment
-
ivan написаТези тримата юнаци от снимката, ако наистина са тръгнали да работят като снайпери са живи за оплакване. Дано снимкат да е само рекламна. Щото с такива дрехи, в средата в която са снимани, ще си личат като въшка върху пъп и вместо да убият всички, както гласи надписа, ще гушнат чимшира още щом ги види първия противников стрелец.
Трябва да попаднеш в такава обстановка за да се убедиш в това..имаме снимки от друга "тренировка" на същото място и се вижда ( горе-доло) по добре как изглеждат тези дрехи.
Може би ако са сиви ще е по-добре Но в тъмните участъци и местата с " частична осветеност" направо ще светиш.
uzi71 написаПриятелю, снайперистите от СОБТ редовно участват в тези състезания , при това се представят повече от достойно, обаче си нямам на идея защо не се дава гласност за резултатите им при условие, че в другите страни това в никакъв случай не се пази в тайна.
Хайде ако някой знае нещо с което бихме им повдигнали имиджа на нашите снайперисти ..било то полицай или военни да го споделя тук :rock:
Comment
-
Здравейте аз съм niko_789.Имам една молба.Искам да питам за пистолит ТТ-33.Има ли значение от коя страна се слага водачът на пружината от по-стеснения край или от по-широкия.Също искам да питам и за честите засечки и отсечки,чувар съм че ако се почисти иглата и изхвърляча не дава чак такъв проглем.Вярно ли е? Ако някой може да ми даде по-подробна информация за пълната разглобка на ТТ.Предварително ви благодаря.
niko_789
Comment
-
Blaser R93 Tactical се доставя в кал.308 Win. и .338 Lapua Magnum. Смяната на калибъра става като се подменят цевта, затворната глава и пълнителя. Приличат на "китайски играчки" защото цевта не опира в ложата , а тя пък е по дълга тъй като в предната и част /на ложата/ е захваната двуногата. Освен това приклада позволява регулиране във всички посоки. Като прибавим към всичко това полимерния материал от който се изработени приклада и ложата и получаваме вида на "китайска играчка"- но това важи за всички съвременни снайпери от висок клас.
Comment
Comment