Съобщение

Collapse
No announcement yet.

По следите на предците...

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    По следите на предците...

    Здравейте на всички,

    видях, че вече има тук подобна тема затова реших и аз да потърся мнение от вас.
    Наскоро ми попадна една книга за село Енина, Казанлъшко. Авторът се беше постарал да извади имената на всички загинали енинци във войните за национално обединение както и най-различни данни - къде и кога са загинали и т.н. Та в тази книга намерих доста интересна информация за моя пра-прадядо, което възбуди много любопитството ми. Разбрах, че е бил в състава на 10 рота, 56 полк и е загинал на 27 август 1916 при връх Чеган. Очевидно е участвал в Леринската настъпателна операция и вероятно в Чеганското сражение.
    Въпросът ми е мога ли да се добера до още информация и как? Знам, че шанса да намеря гроба му ( ако въобще има такъв ) е нищожен, но искам да опитам . Мога ли някъде да намеря такава информация? Също така ако някой има някакви предположения, информация за битката и въобще по темата ще се радвам да ги сподели

    #2
    здравей,
    по-добре късно...
    и аз с това се занимавам, макар че като аматьор изпитвам доста трудности.
    Ако съдя по споменаването ти на гроба, прадядо ти е убит, опитай с писмо до военния архив - ще ти дадат информация за точната дата, а от там мойеш да издириш точното място, ако има6 късмет.
    Аз постъпих така - даваш по интернет името и бойната част, задължително пощенски адрес, на който получаваш писмо и го получаваш от пощата срещу дребна сума - тяхна такса.
    Успех

    Comment

    Working...
    X