Разбрах ,за жалост от експертиза от съда.Скоро ще станат и 101-а.Беше сравнително запазен ,механизма си "щтракаше",от едната страна дървенията беше малко изядена,тук-таме имаше драски и беше леко потъмнял.Чудех се дали да го мина леко на кечето с малко паста.Виж за клеймото не съм сигурен.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Щурмови отряди и оръжие
Collapse
X
-
mokria написа Виж мнениеРазбрах ,за жалост от експертиза от съда.Скоро ще станат и 101-а.
Справка - показаният по-горе двутомник за австро-унгарските пистолети.Last edited by Nick; 01-07-2013, 00:19.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Със сигурност си по вещ от експерта, а той и на 200 години да беше казал ,че е -по ме устройва.В експертизата бе казано ,че е годен да произведе изстрел. Когато го купих ми беше достатъчно да прочета ,че е бил на въоръжение в Немската армия през ПСВ. И в някакъв онлайн магазин имаше няколко модела на цена по за 300 евро.Но по какви неведоми пътища е попаднал в България не знам.Дали е бил плячка или някой съюзник го донесъл по нашите земи? Може да е бил и контрабанда за някой партизанин в по късни времена.
Comment
-
Както вече писах по-горе, скромната извадка на наблюдавани Фромер Стоп в България подсказва, че е по-вероятно пистолетът е дошъл по търговски път за гражданския пазар. Ако му имаш серийния номер, ще ти кажа кога е произведен.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
Comment